Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2019
Το χρίσμα της Ευρωπαικής Πόλης Αθλητισμού 2020 κατάφερε να εξασφαλίσει η Λεμεσός, σύμφωνα με τον ίδιο το Δήμαρχο Νίκο Νικολαϊδη.
Λίγες μέρες μετά την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Δήμου Λεμεσού, ο κ.Νικολαϊδης αναφέρει, σε σημερινή ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, πως έχει ενημερωθεί ότι η Λεμεσός κατάφερε να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο τίτλο.
"Βρίσκομαι στην Αθήνα στο επιστημονικό συνέδριο που συνδιοργάνωσε ο Δήμος μας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εις μνήμη του μεγάλου συμπολίτη μας και ιδρυτή του Παντείου, Γεώργιου Φραγκούδη και έχω ενημερωθεί για ένα πολύ ευχάριστο γεγονός που αφορά την πόλη μας και θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας. Ναι!!! Τα καταφέραμε πήραμε τον Ευρωπαϊκό τίτλο….Η ΛΕΜΕΣΟΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΗ 2020", αναφέρει συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Λεμεσού.
Στην ανάρτηση του, ο Νίκος Νικολαΐδης συγχαίρει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού, Λοίζο Μαυρουδή και τους υπευθύνους του Γραφείου Αθλητισμού που έχει συσταθεί στο Δήμο, Μαρία Παπαδοπούλου και Γιάννη Ζησιμίδη.
"Μπράβο παιδιά για τη σπουδαία δουλειά που κάνατε που είχε ως αποτέλεσμα τον ευρωπαϊκό αυτό τίτλο", αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, σημειώνοντας ότι "με αυτό τον τίτλο θα πάμε όσο πιο μακριά γίνεται και θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ότι η Λεμεσός μας μπορεί για ακόμη περισσότερα".
Το οφείλουμε, συνεχίζει, στους έξι αθλητές μας που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, "το οφείλουμε σε όλους τους αθλητές που γέννησε η πόλη μας, το οφείλουμε στη Λεμεσό μας και στην Κύπρο μας".
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα μόλις την περασμένη Τρίτη, στην παρουσία εκπροσώπων του αρμόδιου ευρωπαϊκού οργανισμού ACES Ευρώπης, οι οποίοι μετά την ενημέρωση που έτυχαν και την περιοδεία τους σε αθλητικές εγκαταστάσεις, εξέφρασαν τη θέση ότι η Λεμεσός κατέχει μια "πολύ ισχυρή υποψηφιότητα".
Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020, θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στην παρουσία Ευρωβουλευτών, Δημάρχων και πολλών άλλων επίσημων προσώπων.
ΚΥΠΕ
Σχετικά
Διαμονή στο χωριό: Το ανακαινισμένο boutique hotel που επέστρεψε και μας δίνει λόγο να ανέβουμε βουνό
Νέα επιλογή για διαμονή στον Πεδουλά μετά την πλήρη ανακαίνισή του, μας δίνει το ξενοδοχείο Elyssia
Ταξιδεύουμε από Πάφο με €14,99: Οι προσφορές της Ryanair για 7 υπέροχους προορισμούς
Μια αλλαγή παραστάσεων, λίγες ημέρες μακριά από την καθημερινότητα και μια ευρωπαϊκή πόλη για εξερεύνηση
Μεμονωμένες βροχές αναμένονται και σήμερα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό
Οι καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Οκτώβρη
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ταξιδεύετε μόνο και μόνο επειδή τελειώνει το έτος
Μια μικρή φωνή. Μια μεγάλη δύναμη.
Ένα όμορφο παραμύθι για το θάρρος, τη φιλία και τη δύναμη που κρύβει κάθε παιδί μέσα του
Αθήνα: Ανάμεσα στους πιο χαρούμενους προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως
Η Αθήνα συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τη σύγχρονη αστική ζωή, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Η Ακρόπολη και τα ιστορικά μνημεία, οι ζωντανές γειτονιές, οι επιλογές διασκέδασης και το μεσογειακό κλίμα συνθέτουν μια πολυδιάστατη ταξιδιωτική εμπειρία
Γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον ίδιο προορισμό
Κι όμως, η επιστροφή σε ένα αγαπημένο μέρος δεν σημαίνει απαραίτητα επανάληψη και κάτι τι το βαρετό
31 φωνές και ένας «τοίχος Ελπίδας»
Οι δράσεις του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού
Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Γε’ νέο Επιχειρείν 2026»
Τα βραβεία διοργανώνονται από το ΚΕΒΕ, σε συνεργασία με το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Δρώμενα»