Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019
O Τομ Χανκς, ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, θα προσθέσει άλλο ένα βραβείο στη συλλογή του, αυτή τη φορά για το σύνολο της καριέρας του από τους οργανωτές των Χρυσών Σφαιρών.
Η `Eνωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τον διάσημο ηθοποιό και παραγωγό με το βραβείο Cecil B. DeMille στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς στις 5 Ιανουαρίου. Ο ήδη 63χρονος Χανκς έγινε γνωστός από την κινηματογραφική ταινία "Big" του 1988, όταν υποδύθηκε έναν έφηβο που ξυπνά και ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στο σώμα ενός ενήλικα.
Βραβεύθηκε με `Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα το 1994 και το 1995 για τις ερμηνείες του στη δραματική ταινία για το AIDS "Φιλαδέλφεια" και την κωμωδία "Forrest Gump".
"Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, o Τομ Χανκς αιχμαλωτίζει το κοινό με τους πλούσιους και χιουμοριστικούς χαρακτήρες που μάθαμε να αγαπάμε και να θαυμάζουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της HFPA Λορέντζο Σόρια σε ανακοίνωση. "Οσο συναρπαστικός είναι στη μεγάλη οθόνη, άλλο τόσο είναι και πίσω από την κάμερα ως συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης". Η προβολή της νέας ταινίας του Τομ Χανκς "A Beautiful Day in the Neighborhood" (Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά) θα γίνει τον Νοέμβριο.
Ο ηθοποιός υποδύεται τον ιδιαίτερα αγαπητό Αμερικανό τηλεπαρουσιαστή παιδικού εκπαιδευτικού προγράμματος Φρεντ Ρότζερς, που ήταν πραγματικό πρόσωπο. O Χανκς έχει επίσης πρωταγωνιστεί σε περισσότερες από 80 ακόμη ταινίες, όπως "Aγρυπνος στο Σιάτλ" και "Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν" και ήταν η φωνή του καουμπόι Γούντι στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Toy Story".
Το βραβείο Cecil B. DeMille δίδεται ετησίως σε έναν ηθοποιό, σκηνοθέτη ή παραγωγό που έχει διαρκή αντίκτυπο στην κινηματογραφική βιομηχανία. Με τη διάκριση αυτή τιμήθηκαν παλαιότερα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Μέριλ Στριπ, η Oπρα Γουίνφρεϊ, ο Χάρισον Φορντ, ο Τζεφ Μπρίτζες.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στον 3ο Θερινό Κινηματογράφο Περιστερώνας
Δύο όμορφες καλοκαιρινές βραδιές με (δωρεάν) υπαίθριες προβολές και όχι μόνο

«Πειρατές της Καραϊβικής»: Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την επιστροφή του ως Jack Sparrow
«Αν του αρέσει ο τρόπος που είναι γραμμένος ο ρόλος, νομίζω ότι θα το κάνει»

Θερινός κινηματογράφος δίπλα στη θάλασσα με το Πετρίδειο Ίδρυμα
Μία καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά
