Δημοσιεύτηκε στις 03 Σεπτεμβρίου 2019
Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αίθρια εστιατόρια του νησιού με την αμφιθεατρική δομή του χώρου, την πέτρα και το γαλάζιο της πισίνας, της θάλασσας και του ουρανού να δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό.
Ο λόγος για το Il Teatro, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Parklane.

Η κουζίνα του είναι αυθεντική ιταλική, μα την ίδια στιγμή, δημιουργική, νοτισμένη με το θυμάρι, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο των ανθώνων που περιβάλλουν το εστιατόριο. Στα συν, οι εξαίρετες πρώτες ύλες, ο ξυλόφουρνος με περιστρεφόμενη βάση για τις λεπτόφυλλες πίτσες, αλλά και η οινική κουλτούρα που διακατέχει το προσωπικό. Βοήθειά σου μεγάλη, το πλήρως ενημερωμένο για κάθε λεπτομέρεια του μενού, προσωπικό, το οποίο θα φροντίσει να σου υπενθυμίσει στην πράξη, την κυπριακή, αλλά και ιταλική φιλοξενία, προσφέροντάς σου προκαταρτικά, ανεπανάληπτη φουρνιστή φοκάτσια, αλλά και το καθιερωμένο amuse bouche, που να εύχεσαι να είναι το savory cheesecake, αγγιγμένο με φράουλα και σοταρισμένο προσιούτο.
Ο βραβευμένος ως ο καλύτερος Κύπριος οινοχόος 2015, Head Sommelier του Parklane, Γιώργος Λουκάκης, και η εμπειρότατη ομάδα του, θα σου προτείνουν για αρχή το Tenuta San Pietro του κορυφαίου Gavi, το οποίο θα ταιριάξει γευστικά με την κρύα σούπα γκασπάτσο με ντομάτα, φράουλα, τραγανό, ποσέ αυγό και μαριναρισμένο καβούρι. Ασυζητητί, δεν παρακάμπτεις το δημιουργικό vitello tonnato με μοσχάρι πιετμόντ και σάλτσα τόνου με κάππαρη, μα και ούτε αφήνεις πίσω τη σαλάτα με μαριναρισμένες κονκασέ ντομάτες με τραγανή ρόκα και ποιοτική burrata.

Η ελληνική μαλαγουζιά Kitrus και το ιταλικό Villa Vitas, Refosco dal Penduncolo Rosso θα ρεύσουν στα ποτήρια της παρέας, η οποία θα υποκύψει στις χειροποίητες παπαρδέλλες του πολύπειρου σε πεντάστερα ξενοδοχεία chef, Στέλιου Λοΐζου, μπλεγμένες με ποικιλία μανιταριών και φιλετάκια μόσχου, που απογειώνονται με φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα.
Να είσαι έτοιμος για τη γαστρονομική συνέχεια, με τον επιδέξιο pizzaiolo να παρουσιάζει την αγαπημένη όλων πίτσα Capricciosa ανατρεπτικά συνδυασμένη με το ονειρικό Miani Friulano. Σχεδόν αμέσως ανάμενε το ιδανικά ψημένο χταπόδι σε στρώμα λαχανικών, που θα συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί Elena Walch Per Sé. H κρέμα σοκολάτας Gianduja με φουντούκι και παγωτό βανίλιας, το τιραμισού με παγωτό μασκαρπόνε και η πανακότα με μπισκότο μούρων είναι οι γλυκοί πειρασμοί, που δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς.
Σχετικά
ÓRIS X THE CLUMSIES: Μια μοναδική συνεργασία συνεχίζεται στο Trilogy
Τρία cocktails, δύο βραδιές, μία σταθερή συνεργασία
Νέα μουσική εποχή ξεκινά στο Καμπαναρκό στη Δερύνεια
Μουσική, παρέες, μεζές και κρασί για τη νέα σεζόν στη Δερύνεια
22 χρόνια Πυξίδα: Μια γιορτή με έναν μεγαλύτερο σκοπό
Μια ημέρα που συνδυάζει την αγάπη για το καλό φαγητό με την έμπρακτη στήριξη ενός σημαντικού σκοπού.
Ένα pasta pop-up με άγρια μανιτάρια, φρέσκια τρούφα και ιταλικά κρασιά
Η Winecase συναντά το Wild Earth – Fine Kitchen για ένα βράδυ
Νέα άφιξη στη Λευκωσία: Το Clubhouse SPE Strovolou είναι το νέο gastro pub που συνδυάζει φαγητό, ποτό και sports
Ο νέος χώρος για να μαζεύεσαι... στην πρωτεύουσα
Τα αθηενίτικα πάνε Ευρώπη: Δύο κυπριακά προϊόντα αποκτούν Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη
Το αθηενίτικο ψωμί και το λουκούμι του γάμου, έχουν ήδη εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο και έχουν τύχει ευνοϊκής απόφασης
Νέο μενού, live και DJs: Το OLIO επιστρέφει στη Στασικράτους
OLIO: More than a restaurant!
Το Chivas Regal Crystalgold έφτασε και στην Κύπρο
Μια πρωτοποριακή νέα δημιουργία που επαναπροσδιορίζει την παράδοση και συστήνεται στο κοινό μέσα από μια ξεχωριστή καμπάνια
Επιστρέφει το αγαπημένο brunch στο The Barn
Από τις 28 Οκτωβρίου, το The Barn της Royal Goat Farm επιστρέφει με το αγαπημένο του Royal Brunch, αυτή τη φορά μαζί με τη νέα The Greenhouse Experience
Κλείνει για τη σεζόν ένα από τα πιο εντυπωσιακά rooftops της Λευκωσίας
Μάθαμε την ημερομηνία
Ένας νέος, ξεχωριστός χώρος για brunch στο χωριό, μόλις άνοιξε!
Νέο brunch spot στην επαρχία Λεμεσού μάς δίνει λόγο να ανέβουμε στο χωριό
Μια βραδιά γνωριμίας με το κυπριακό κρασί στη Λευκωσία, με δωρεάν είσοδο
Το Νέο Δημαρχείο φιλοξενεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους, στα κρασιά και στις ιστορίες του κυπριακού αμπελώνα.