Eating News , Εστιατόρια

Coffee Island - Τσέρι

Για φθηνό καφέ πάμε... Τσέρι

Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2013

Ίσως ο πιο φθηνός καφές στην πόλη. Καθόλου τυχαίο που όλα τα Coffee Island είναι φίσκα στον κόσμο ή που ο αριθμός των καταστημάτων της γνωστής Πατρινής αλυσίδας αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό. Να φανταστείς, το φραπέ είναι στα €2, το ίδιο και το fredo, ενώ ο iced latte και ο καφές φίλτρου είναι στα €2.50. Ο κυπριακός και ο εσπρέσο στοιχίζει μόνο €1, ενώ στο νεαφιχθέν κατάστημα στο Τσέρι θα βρεις επίσης donuts, γλυκά σάντουιτς, καραμέλες, μπισκότα, αλλά και παγωτό γιαούρτι (€1.50 για μικρό και €2.50 για μεγάλο). Μάλιστα, αγοράζοντας παγωτό-γιαούρτι μπαίνεις στην κλήρωση (που θα γίνει τέλος Αυγούστου) για μια Vespa ή για να πίνεις δωρεάν καφέ για ένα ολόκληρο μήνα. Ενημερωτικά, το πιο ακριβό ρόφημα στο Coffee Island είναι το Milkshake Cheescake και το Espressone Praline και στοιχίζει μόνο €3.50.

 

Η ιστορία των Coffee Island

Η ιδέα των Coffee Island γεννήθηκε από την αγάπη που είχαν κάποιοι Πατρινοί για το ρόφημα του καφέ. Το 1999, στο κέντρο της πόλης (Ρ. Φεραίου και Αγ. Νικολάου) δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα κι άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων Franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.

Το 2009 η εταιρεία ξεκινάει να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα 25 καταστήματα.

Το 2010, τα 31 καταστήματα που ήδη υπήρχαν στο δίκτυο ανακαινίσθηκαν πλήρως και σε όλα τα καινούργια εντάσσονται αρμονικά οι υπηρεσίες Coffee to Go, υιοθετώτας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε ορθίους και διερχομένους. Το σύγχρονο café…κοπτείο ήταν γεγονός! Δεν ήταν απομίμηση κάποιου υπάρχοντος concept αλλά πρωτογενής έμπνευση με βοήθεια από εικόνες του εξωτερικού σε συνδυασμό με τις ανάγκες της Ελλάδας. Ήταν ίσως η σημαντικότερη στροφή της εταιρίας και ο λόγος που γνώρισε την ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

Το 2012, η εταιρία δημιουργεί δύο υπερσύγχρονες μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας του καφέ στην περιοχή της Πάτρας και επεκτείνονται οι υπάρχουσες αποθήκες της. Η επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να εξασφαλίσει την ποιότητά της στα πλαίσια της δεδομένης αύξησης της παραγωγής που προκύπτει από την συνεχόμενη επέκταση του δικτύου της, που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα.

Το 2013 βρίσκει την Coffee Island να επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό κυρίως στην Κύπρο και τις χώρες της Βαλκανικής. Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα 39 καταστήματα της αλυσίδας στην Αθήνα, τα 16 στην Πάτρα, τα πρώτα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και 30 καταστήματα σε 26 επαρχιακές πόλεις. Στην Κύπρο τα 25 καταστήματα έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο που κυριαρχεί στην Μεγαλόνησο και διαμορφώνει κουλτούρα γύρω από τον καφέ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close