Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2019
Όσοι ενθουσιαστήκατε με το Bohemian Rhapsody για τους Queen και τον μυθικό Freddie Mercury, ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε ακόμη ένα κινηματογραφικό έπος για έναν τεράστιο καλλιτέχνη.
Το "Rocketman", σε σκηνοθεσία του Dexter Fletcher και σενάριο του Lee Hall έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. Αφηγείται την ιστορία του Sir Elton John με απαρχή την εκτόξευση του σε παγκόσμιο super star στα τέλη της δεκαετίας του '60, σε ένα επικό μιούζικαλ που βασίζεται σε μια αληθινή φαντασίωση.
Γεννημένος ως Reginald Dwight, ένα παιδί από μια μικρή πόλη ονειρεύεται ότι θα γράφει τραγούδια έως ότου μεταμορφωθεί πλήρως ως Elton John για να γίνει ο θρύλος που γνωρίζουμε σήμερα.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Taron Egerton σε μια ερμηνεία ζωής...
Στις αρχές του 2012, ο ίδιος ο Elton John ανακοίνωσε πως έχει στα σκαριά τη κινηματογραφική του βιογραφία, επιλέγοντας μάλιστα τον Justin Timberlake για να τον υποδυθεί. Ο Lee Hall ("Victoria & Abdul") ανέλαβε να γράψει το σενάριο και ο Michael Gracey να το σκηνοθετήσει.
Για πέντε περίπου χρόνια το project ήταν στον πάγο, με αρκετούς ηθοποιούς να φημολογούνται ότι φλερτάρουν με το πρωταγωνιστικό ρόλο, μεταξύ των οποίων και ο Tom Hardy!
Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μέσα του 2017 όταν ανακοινώθηκε πως ο Taron Egerton ("Robin Hood") ήταν τελικά ο εκλεκτός, ενώ στη καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρεθεί εν τέλει ο Dexter Fletcher ("Eddie the Eagle"), αυτός που ολοκλήρωσε ο Bohemian Rhapsody μετά την απομάκρυνση του Bryan Singer.
Η ταινία καταπιάνεται με τη ζωή του... Reginald Dwight από τη περίοδο που σπούδαζε στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία, μέχρι και την επική αλλά και ταραχώδη συνεργασία με τον Bernie Taupin που ουσιαστικά τον έκανε και τον Elton John που γνωρίζουμε.
Όπως δήλωσε ο Edgerton, το Rocketman δεν είναι μια παραδοσιακή βιογραφία, μια που περιέχει πολλά στοιχεία φαντασίας.
-
Premier Cinemas
13 Ιουνίου - 19 Ιουνίου 2019
Σχετικά
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.
Έξι νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Από τις μάχες του «Street Fighter» και την αγωνία του «Whalefall» μέχρι την ελληνική κωμωδία «Η Βαλίτσα», όσα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.