Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2019
Η Ολλανδία με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade» κέρδισε τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, αλλά η διοργάνωση σήμερα ετοιμάζεται να απαντήσει στις δυο πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ της Παλαιστίνης που έγιναν από την Μadonna και το συγκρότημα Hatari από την Ισλανδία.
Οι εφημερίδες Ηaaretz και Times of Israel μεταδίδουν πως οι διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ ενδέχεται να τιμωρήσουν την ισλανδική μπάντα Hatari, καθώς προς το τέλος της ζωντανής μετάδοσης, μέλη της σήκωσαν πανό και σημαίες της Παλαιστίνης, παραβιάζοντας την απαγόρευση του διαγωνισμού για την προώθηση πολιτικών θέσεων.
Το εκτελεστικό συμβούλιο του διαγωνισμού θα συζητήσει «τις συνέπειες αυτής της δράσης», αναφέρει μια δήλωση. Ένα μέλος των Hatari δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram όπου έδειχνε έναν οργισμένο υπάλληλο της διοργάνωσης να ζητά από το συγκρότημα να παραδώσει τα πανό, με την παλαιστινιακή σημαία και τη λέξη Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με τους κανόνες της Eurovision, δεν επιτρέπεται η προβολή μηνυμάτων που προωθούν οποιονδήποτε οργανισμό, θεσμό, πολιτική αιτία ή άλλη, εταιρεία, εμπορικό σήμα, προϊόντα ή υπηρεσίες και η παραβίαση του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό.
Οι Hatari είχαν προηγουμένως δηλώσει ότι η «πολιτική πραγματικότητα του Ισραήλ είναι αντικρουόμενη και παράλογη». Το συγκρότημα, του οποίου το τραγούδι "Hate Will Prevail" επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ισλανδία ήταν πολιτικά ξεκάθαρο για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό πριν φτάσει στο Ισραήλ. Αρχικά δήλωσε ότι η Ισλανδία δεν θα έπρεπε να εμφανιστεί στον διαγωνισμό στο Ισραήλ, αλλά ότι από τη στιγμή που αποφασίστηκε να συμμετάσχει, η μπάντα θα πήγαινε με δηλωμένη πρόθεση να διαμαρτυρηθεί για την ισραηλινή πολιτική.
Η στιγμή που οι Hatari σηκώνουν τις σημαίες της Παλαιστίνης:
Πηγή: www.lifo.gr
Σχετικά
Το μεγαλύτερο γλέντι της Κύπρου απέκτησε το δικό του τραγούδι
Ένα ξεχωριστό τραγούδι για το Παραλίμνι, τον Πρωταρά και το μεγαλύτερο γλέντι της Κύπρου
Ηχώ της Θάλασσας: Συναυλία με κιθάρα και βιολί με Σωτήρη Κασπαρίδη και Ειρήνη Λεώνη
Οι συνθέσεις, εμπνευσμένες από τη θάλασσα και την αγάπη
Ο Γιώργος Σαμπάνης υπόσχεται τη συναυλία του καλοκαιριού στη Λάρνακα
Μετά από 7 μήνες sold-out εμφανίσεων στην Αθήνα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης έρχεται στην Κύπρο για ένα εκρηκτικό τρίωρο live γεμάτο επιτυχίες, ένταση και συναίσθημα.
Οι Μπλε έρχονται στην Κύπρο για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στα Λύμπια
Μαζί τους οι FUSE και η Φρειδερίκη Τομπάζου σε μια δυνατή μουσική βραδιά
Οι Σκιαδαρέσες έρχονται στα Λύμπια για ένα από τα πιο ξεχωριστά live του καλοκαιριού
Οι ανατρεπτικές αδελφές Σκιαδαρέση ανεβαίνουν στη σκηνή του Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών μαζί με τους «Τούτες Ένει» για μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια
Μουσική περιήγηση από την Ευρώπη στη Νότια Αμερική στο Κυπριακό Οινομουσείο
Οι Florian Rabe και Birgitta Birchall επιστρέφουν στη σειρά Commandaria Orchestra & Friends με μια ξεχωριστή βραδιά μουσικής δωματίου και φιλανθρωπικό χαρακτήρα
Ο Στέλιος Διονυσίου και η ορχήστρα του, σε μία μεγάλη συναυλία
Σε μία βραδιά γεμάτη μουσική, συγκίνηση και προσφορά
Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει στη Λάρνακα με νέα συναυλία μετά το sold out!
Η πρώτη εμφάνιση έγινε ανάρπαστη και ο αγαπημένος τραγουδιστής προσθέτει δεύτερη ημερομηνία στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο για ακόμη μια βραδιά γεμάτη επιτυχίες και συναίσθημα
Καιτη Γαρμπή & Διονύσης Σχοινάς έρχονται Κύπρο με το «Μ’ Εσένα Μόνο tour»
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες
Μάικλ Τζάκσον: Το Billie Jean στην κορυφή του Billboard Global 200, τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του
Η εκτόξευση του εμβληματικού τραγουδιού οφείλεται στη βιογραφική ταινία Michael
«Η Φωνή των Αγώνων» ζωντανεύει στη Λάρνακα μέσα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Μια συγκινητική μουσική βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας με ελεύθερη είσοδο
Ο Σάκης Ρουβάς έρχεται για μία εκρηκτική βραδιά στη Λεμεσό
Ο απόλυτος Έλληνας performer ανεβαίνει στη σκηνή του Theama για ένα live γεμάτο ενέργεια, μεγάλες επιτυχίες και δυνατές στιγμές