2-3 August 2013
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

DocsTalk 2013

Διοργανώνεται και φέτος στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιουλίου 2013

Βρισκόμαστε μόλις μια ανάσα πριν την έναρξη του του ''8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού'' που θα πραγματοποιηθεί απο την 1η Αυγούστου μέχρι τις 8 Αυγούστου στη Β' Δημοτική Αγορά Λεμεσού "Θέατρο Ένα" και στο Σουσάμι. Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ  θα διοργανωθεί παράλληλα και φέτος το εργαστήρι για επαγγελματίες "DocsTalk" που στόχο έχει να προσφέρει στους Κύπριους σκηνοθέτες, παραγωγούς και επαγγελματίες του χώρου την ευκαιρία να εξελίξουν τις ικανότητές τους στην δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ και να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα του αντικειμένου. 

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

 

Σεμινάριο: Παραγωγή Ντοκιμαντέρ
(Παρ. 02/08/13, 16.00 -18.00)

Η διακεκριμένη παραγωγός Signe Byrge από τη Δανία θα μιλήσει για τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και θα συζητήσει καίρια θέματα σχετικά με τη δόμηση της αφηγηματικής του ντοκιμαντέρ, και τη δημιουργία δυνατών οπτικών ιστοριών. Επιπρόσθετα, με τη χρήση παραδειγμάτων από ταινίες που η ίδια έκανε, περιλαμβανομένου και του πολυβραβευμένου The Act of Killing που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ, θα εξερευνήσει διαφορετικά είδη ιστοριών και θεμάτων και πώς αυτά μπορούν να διαγράψουν διεθνή πορεία.

EDN Master Class – Πώς να Δομήσετε την Εναρκτήρια Σεκάνς;
(Σαβ. 03/08/13, 11.00 - 13:00)

O Ove Rishøj Jensen από το Δίκτυο Ευρωπαϊκού Ντοκιμαντέρ (EDN) θα επιχειρήσει να απαντήσει στo εξής σημαντικό ερώτημα: πώς να τραβήξετε την προσοχή του θεατή από την αρχή της ταινίας; Είτε απευθύνεστε σε ευρύ κοινό είτε προβάλλετε την ταινία σε επαγγελματίες, τα πρώτα λεπτά του ντοκιμαντέρ είναι τα πιο σημαντικά. Σε αυτό το Master Class, o Ove Rishøj Jensen θα καταπιαστεί με αυτό το βασικό πρόβλημα, προβάλλοντας μερικές σπουδαίες εναρκτήριες σκηνές ντοκιμαντέρ και θα επισημάνει βασικά σημεία εφαρμογής έτσι ώστε η επόμενη εναρκτήρια σκηνή σας να μην είναι και το τέλος της ταινίας σας.

Παρουσίαση: H Zωή και το Έργο του Richard Wagner: Μια "Transmedia" Εμπειρία
(Σαβ. 03/08/13, 15.00 - 16.30)

Η Hannah Kappes, μέλος της cross media ομάδας της Gebruender Beetz Filmproduktion, της εταιρείας που έκανε την παραγωγή περισσότερων από 100 ντοκιμαντέρ, θα παρουσιάσει το transmedia project The Wagner Files. Πέρα από την ταινία, που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ, το The Wagner Files είναι ταυτόχρονα μια ψηφιακή νουβέλα με γραφικά, μια εφαρμογή σχεδιασμένη για το iPad και το iPhone που περιλαμβάνει αρχειακό υλικό και φωτογραφίες, συνεντεύξεις και ηχητικό υλικό, στοιχεία που συντελούν σε μια πιο διεισδυτική εξερεύνηση του κόσμου του Wagner. Στην παρουσίαση, θα εγερθούν επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν στο διαδραστικό ντοκιμαντέρ, όπως για παράδειγμα πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το διαδίκτυο για να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες να μιλήσουμε για το ‘πραγματικό’. Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή διαδραστικότητα στο ντοκιμαντέρ για να μετατρέψει το ακρωατήριο σε ενεργό δύναμη; Πώς λειτουργεί η διαδικασία παραγωγής ένος τέτοιου πρότζεκτ και ποιες είναι οι προκλήσεις;

Παρουσίαση: Σκηνοθετώντας από τον Καύκασο "την μηχανή που κάνει τα πάντα να εξαφανίζονται"
(Σαβ. 03/08/13, 17.00 - 18.00)
Η σκηνοθέτις Tinatin Gurchiani από τη Γεωργία, που κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Sundance για την ταινία της The Machine Which Makes Everything Disappear, θα αναλύσει με λεπτομέρεια την ταινία της και τη διαδικασία που ακολούθησε, από την εύρεση του κόνσεπτ, των χαρακτήρων και την ανάπτυξη της ιστορίας τους μέχρι τη συνεργασία με την ομάδα παραγωγής. Επίσης, θα μιλήσει για το πώς μια ταινία από μια μικρή χώρα με περιορισμένους πόρους μπορεί να ταξιδέψει τον κόσμο και να κεντρίσει το ενδιαφέρον διεθνών διανομέων.

 

Το "DocsTalk" συνδιοργανώνεται με το Media Desk Κύπρου, στηρίζεται από την Ένωση Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Αλάσια. Είσοδος δωρεάν. Όλα τα εργαστήρια θα διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα. 

www.filmfestival.com.cy

 

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 77 77 25 52, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@filmfestival.com.cy, στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.filmfestival.com.cy καθώς και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook: “Lemesos International Documentary Festival”.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close