Things to Do , Top Stories

5 χιουμοριστικά καλοκαιρινά βιβλία!

Εκεί που θα είσαι ξαπλωμένος στην παραλία, πάρε ένα βιβλιαράκι για να απολαύσεις χαλάρωση

Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2013

1. Το μήλο βγήκε από τον παράδεισο- Έλενα Ακρίτα (εκδόσεις Διόπτα)

Ο Alfred North Whitehead είπε «η παντελής απουσία χιούμορ από την Βίβλο είναι ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα στην ιστορία της λογοτεχνίας». Για αυτό η πάντα πρωτοπόρα Έλενα Ακρίτα αποφάσισε να δώσει στην Βίβλο μια άλλη οπτική. Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο σου αποκαλύπτονται οι διαθέσεις της. «H Eύα ήταν η μοναδική γυναίκα ever που όταν μαγείρευε, ο άντρας της δεν της είπε ποτέ "νόστιμο αλλά καμία σχέση με της μάνας μου!»
 

2. Πως ο Γούντυ Άλλεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας –Ερίκ Βαρτζμπέντ (εκδόσεις Μεταίχμιο)

Ένα ανορθόδοξο βιβλίο αυτοβοήθειας - ειρωνικό, καυστικό, χιουμοριστικό. Χωρίζεται σε δύο μέρη: "Πώς ο Γούντι Άλεν άλλαξε τη ζωή μου" και "Πώς ο Γούντι Άλεν μπορεί να αλλάξει τη δική σας ζωή". Στο πρώτο, ο ψυχαναλυτής-συγγραφέας Ερίκ Βαρτζμπέντ δείχνει πώς βοηθήθηκε ο ίδιος από τις ταινίες του Γούντι Άλεν, ενώ στο δεύτερο παρουσιάζει θεμελιώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος, όπως το άγχος, η ταυτότητα, ο έρωτας, η αλλαγή, μέσα από την ανάλυση των χαρακτήρων του Γούντι Άλεν.
 

3. Κάμα τσούχτρα- Νίκος Πλατής (εκδόσεις Ψυχογιός)

Ο συγγραφέας του "Κάμα τσούχτρα" προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες χρειάστηκε να κάνει πολλά και διάφορα ανεπίτρεπτα κι επισφαλή: Να κλοτσήσει στο καλάμι ένα όργανο της τάξεως (ένα "Ζητά" συγκεκριμένα) και να γίνει καταληψίας σ' ένα διώροφο σπίτι της Καστέλλας .Να συνάψει σφοδρές, ερωτικές σχέσεις με τρεις κυρίες, πέντε δεσποινίδες και μια χοντρή Βραζιλιάνα (μπουκιά και συχώριο), με αποτέλεσμα να τον χωρίσει η γυναίκα του και τα παιδιά του να φωνάζουν άλλον για μπαμπά.
 

4. Το εγχειρίδιο της τουαλέτας- James Buckley Jr., Βάσω Σωτηρίου (εκδόσεις Ψυχογιός)

Eίναι το περισσότερο χρησιμοποιούμενο δωμάτιο του σπιτιού μας, και τι γνωρίζουμε γι' αυτό;Kαθήστε λοιπόν αναπαυτικά στη λεκάνη σας και μην αφήσετε το χρόνο σας να περνάει ανεκμετάλλευτος. Mάθετε ενδιαφέροντα σχετικά στοιχεία από την ιστορία, την επιστήμη, το marketing κτλ Ποιος εφηύρε την τουαλέτα με καζανάκι;Aπό τι ήταν φτιαγμένες οι πρώτες οδοντόβουρτσες;Πόσα μέτρα οδοντικό νήμα χρησιμοποιεί το μέσο άτομο ετησίως;Σε ποια νότα "παίζουν" τα καζανάκια;Πώς θα ρωτήσετε πού είναι η τουαλέτα στα κινέζικα;
 

5. Πάρτα μωρή άνεργη –Μαγεμένη Κυριακή (Fallimento Books)

Αν πιστεύεις στα παραμύθια, κακώς κρατάς αυτό το βιβλίο. Εδώ μέσα η σύγχρονη Μάγισσα Κίρκη είναι άνεργη με ωροσκόπο blogger, Αφροδίτη στους πρώην και Ήλιο στο ΠΑΣΟΚ που της κόβει 14-να' ναι-οι-ώρες-τους-μισθούς. Τα δε γουρούνια έγιναν εργοδότες, ο Οδυσσέας στέλνει friend requests στους Λαιστρυγόνες και το νησί του έχει γεμίσει πακιστανούς μικροπωλητές με υπηκοότητα ελληνική και ιθαγένεια χασαποσέρβικη. Σαν βγεις λοιπόν στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να 'ναι άδειος ο δρόμος για να προλάβεις να πάρεις το παιδί απ' το σταθμό. Μα κι αν τον βρεις τίγκα, η Ιθάκη δεν σε γέλασε... αυτός ο βλάκας ο συνάδελφος σε γέλασε που σου είπε να πας από Κηφισίας, μέρα απεργίας του μετρό... καλού κακού κράτα ψιλά για τα διόδια!


 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close