Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019
Το 9023 ελεύθερο στο διαδίκτυο! Η ταινία, που μετρά 50 επίσημες συμμετοχές σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, 4 Διεθνή Βραβεία και προβολές σε πάνω από 20 χώρες ανά τον κόσμο είναι πια διαθέσιμη στο ίντερνετ! Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινίας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας.
Ενώ το 9023 συνεχίζει δυναμικά τις προβολές του σε διεθνή φεστιβάλ, οι δημιουργοί του αποφάσισαν να το αφήσουν ελεύθερο στο διαδίκτυο ώστε να επικοινωνήσει με το ευρύτερο κοινό του. Η μέχρι στιγμής πορεία της ταινίας είναι αξιοσημείωτη, καθώς έκανε πρεμιέρα στο Washington West Film Festival στις ΗΠΑ, συμμετείχε στο Comic-Con International, ένα από τα μεγαλύτερα event της pop κουλτούρας παγκοσμίως, ήταν στο επίσημο διαγωνιστικό του Lebu International Film Festival στη Χιλή, ενός από τα λίγα Oscar Qualified φεστιβάλ, και συμπεριλήφθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Macabro Film Festival στο Μεξικό, του μεγαλύτερου φεστιβάλ τρόμου στον κόσμο.
Τη σκηνοθεσία του 9023 υπογράφει ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ το σενάριο ο Σωτήρης Πετρίδης. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου.
Δείττε την ταινία εδώ
Σχετικά

«Πειρατές της Καραϊβικής»: Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την επιστροφή του ως Jack Sparrow
«Αν του αρέσει ο τρόπος που είναι γραμμένος ο ρόλος, νομίζω ότι θα το κάνει»

Θερινός κινηματογράφος δίπλα στη θάλασσα με το Πετρίδειο Ίδρυμα
Μία καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά


Drive in Cinema: Κλασικά αυτοκίνητα, θερινό σινεμά και καλοκαιρινή διάθεση στην πρωτεύουσα
Φέρε την παγωνιέρα σου και απόλαυσε την ταινία μέσα από την άνεση του αυτοκινήτου σου