Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2018
Δυνατή «Κραυγή» μαρτυρά «μυστικά» μιας πολυτάραχης ζωής. Φωνές παράνοιας, τρόμου και απόγνωσης θα ακουστούν από τους Νιόβη Χαραλάμπους και Θανάση Ιωάννου, οι οποίοι συστήνουν στο κοινό σκοτεινές πλευρές του Τένεσι Ουίλιαμς, με ένα έργο σχεδόν άγνωστο στο κυπριακό κοινό, που περιγράφεται από τον συγγραφέα ως «το καλύτερο έργο μου μετά το Λεωφορείο ο Πόθος». Χρειάστηκαν πάνω από δέκα χρόνια για ολοκληρωθεί η συγγραφή της και αποτελεί μια καινοτομία στο συγγραφικό του ύφος.

Βασισμένο στη σύμβαση του «θεάτρου μέσα στο θέατρο», η «Κραυγή» καλεί στη σκηνή δύο αδέρφια, ηθοποιούς και θιασάρχες ενός περιοδεύοντος θιάσου, ο οποίος τους εγκαταλείπει, αποκαλώντας τους «τρελούς». Εγκαταλελειμμένοι από τους συνεργάτες τους, χωρίς σκηνικό, σχεδόν χωρίς έργο, αντικρίζουν το κοινό τους να παίρνει τις θέσεις του στο θέατρο και να περιμένει να αρχίσει η παράσταση. Αναγκαστικά, δεν παίζουν το προγραμματισμένο έργο, αλλά το «Έργο των Δύο Χαρακτήρων», έργο για δύο εγκαταλελειμμένα αδέλφια. Καθώς οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μέρη του έργου που δεν θυμούνται ή δεν έχουν ακόμα γραφτεί, χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ρόλο και τον ηθοποιό, στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση. Θα καταφέρουν να εξορκίσουν το παρελθόν τους και το παρόν τους; Αυτή η αγωνιώδης προσπάθεια μεταφράζεται στην «Κραυγή» του τίτλου!

Έργο ατμοσφαιρικό, καταθλιπτικό, σφιχτοδεμένο σαν άλυτος κόμπος, δείχνει το αδιέξοδο, μπροστά στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου! Τον φόβο του. Το μόνο που του απομένει, είναι να βγάλει κραυγή αγωνίας, για το αδιέξοδο της ζωής του! Ένα αλλόκοτο έργο που φέρνει τα μέσα έξω της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, του αποδυναμωμένου και αποδιοργανωμένου από τις άσχημες εμπειρίες του παρελθόντος, και τον διαρκή φόβο του για το σήμερα! Ένας φόβος που αρχίζει από χτες και επεκτείνεται στο σήμερα, απειλώντας τον να τον συνθλίψει!

Συνολικά, πρόκειται για μια παράσταση που δεν έχει στόχο να διασκεδάσει, αλλά να προβληματίσει θέτοντας ερωτηματικά για την ανθρώπινη φύση. Μέσα από δραματικότητα και εκρηκτικές εκδηλώσεις πόνου παρουσιάζει στο κοινό μια απεχθή πραγματικότητα που βρίσκεται τόσο κοντά όσο και μακριά από τη φαντασία.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Μόνο για λίγες παραστάσεις:
Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, 2018 στις 8:30
Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331
-
Flea Theatre
05 Δεκεμβρίου - 06 Δεκεμβρίου 2018
12 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου 2018
18 Δεκεμβρίου - 19 Δεκεμβρίου 2018
Σχετικά
«Τα Γούστα του Κυρίου Σλόαν»: Μια ανατρεπτική, μαύρη φαρσοκωμωδία από την ομάδα Σόλο για Τρεις
Ένα επικίνδυνο παιγνίδι λάγνου πόθου, χειραγώγησης και απόγνωσης .
Ο ΘΟΚ (με θλίψη) αποχαιρετά την Αλεξία Παπαλαζάρου
"Με θλίψη όλοι εμείς στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας Σκηνοθέτιδα, Δασκάλα θεάτρου, Εμψυχώτρια, Σύμβουλο Θεατρικής Γραφής, Αλεξία Παπαλαζάρου"
Έφυγε από τη ζωή η Κύπρια σκηνοθέτρια Αλεξία Παπαλαζάρου
Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο
Είδαμε στην Αθήνα την παράσταση «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» – Μια βαθιά ανθρώπινη εξομολόγηση επί σκηνής
Η φωνή της μνήμης που δεν σωπαίνει – ένα έργο εξομολόγηση του Χρόνη Μίσσιου για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιστορική μας ευθύνη
21 παραστάσεις που ανάβουν τα φώτα του θεατρικού Νοέμβρη στην Κύπρο
Από one-woman shows και ρεμπέτικες λειτουργίες, μέχρι κλασικά μυστήρια και αιχμηρά social dramas — το θεατρικό ημερολόγιο της Κύπρου σε μία ανάσα
“18/9”: Ένας συγκλονιστικός μονόλογος για τη δολοφονία Φύσσα ταξιδεύει από την Αθήνα στην Κύπρο
Ένας απλός άνθρωπος που γίνεται υποκείμενο της ιστορίας.
Ο «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ένα έργο που μας θυμίζει ότι παιδικότητα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα
Είναι (άραγε) η ζωή πιο ωραία σε Φλατ Παπούτσια;
Μια σύγχρονή εξομολόγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που απευθύνεται σε όσους παλεύουν να βρουν χιούμορ μέσα στην αγωνία της καθημερινότητας και όχι μόνο
Μια φορά και… μια χώρα: H νέα οικογενειακή παράσταση του θέατρο Piccolo με 3d ολόγραμμα στη σκηνή!
Μια μοναδική θεατρική εμπειρία που ενώνει τρεις πολιτισμούς - Μόνο για λίγες παραστάσεις!
Αναβάλλονται οι παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό»
Η παρουσίαση του θεατρικού έργου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, θα επαναπρογραμματιστεί
«Ο δολοφόνος είναι… ανάμεσα μας»: Η μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας έρχεται Κύπρο
Μετά από πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα η …κωμωδία της χρονιάς με τον Παύλο Κοντογιαννίδη ανεβαίνει στο νησί μας
«Η γιαγιά μας… η καλή;» από τη θεατρική ομάδα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Παράσταση εμπνευσμένη από το κυπρώτικο σκετς «Άγια Στολίστε τη Γιαγιά», της Μάρως Κουσιάππα