Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019
Ένα βίντεο / γράμμα στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο παρουσιάζουν συνάδελφοί του σκηνοθέτες και άλλοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια κίνηση της δράσης «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο» η οποία συστήθηκε πριν από τρεις μήνες με σκοπό την ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής στη χώρα τους.
Το βίντεο είναι γυρισμένο στην Κινέττα -εκεί όπου ο Γιώργος Λάνθιμος γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία του- και σ’ αυτό επισημαίνεται η έλλειψη στρατηγικής, συντονισμού και χρηματοδότησης του ελληνικού κινηματογράφου.
Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Βασίλης Κατσούπης και το σενάριο ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής. Πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου και συμμετέχει η Μαργαρίτα Τσολάκη. Η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα.
Το «γράμμα» απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς και πολλούς άλλους από τους οποίους οι κινηματογραφιστές εξαρτούνται για να μπορούν να κάνουν ταινίες.
Η δήλωσή τους:
«Να’ μαστε πάλι εδώ, αυτήν τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ’ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: Υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, Διοικητικά Συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες, αναφέρουν οι κινηματογραφιστές της δράσης «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο».
«Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο ελληνικός κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτήν, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του…».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Σχετικά

«Πειρατές της Καραϊβικής»: Ο Τζόνι Ντεπ σε συζητήσεις για την επιστροφή του ως Jack Sparrow
«Αν του αρέσει ο τρόπος που είναι γραμμένος ο ρόλος, νομίζω ότι θα το κάνει»

Θερινός κινηματογράφος δίπλα στη θάλασσα με το Πετρίδειο Ίδρυμα
Μία καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό

«Κωνστάντια»: Οι προβολές ταινιών στην πρωτεύουσα αυτή τη βδομάδα
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών

H «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν ολοκλήρωσε τα γυρίσματα: «Δεν θα ξαναγίνει ταινία σαν αυτή»
Τα γυρίσματα διήρκεσαν έξι μήνες σε διάφορες περιοχές του κόσμου

Πάμε για θερινό σινεμά σε ένα ειδυλλιακό χωριό της Μαραθάσας
Μία μοναδική βραδιά για μικρούς και μεγάλους για ταινίες κάτω από τ' αστέρια

Ο Μπίλι Ζέιν ενσαρκώνει τον Μάρλον Μπράντο στη νέα ταινία «Waltzing with Brando»
Ο Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) «ζει ξανά» στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά μέσα από την ερμηνεία του Μπίλι Ζέιν (Billy Zane).

«Τα Πάθη του Χριστού»: Το 2027 και σε δύο μέρη το σίκουελ της ταινίας του Μελ Γκίμπσον
Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα Μεγάλη Παρασκευή και η δεύτερη στην εορτή της Αναλήψεως.

Στην Αγία Νάπα θα στηθεί για άλλη μία χρονιά σινεμά κάτω από τα αστέρια
Μάθε τις 5 ταινίες που θα δούμε δίπλα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι 4 ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναρπαστικά blockbusters μέχρι ταινίες με βαθιά συναισθηματικά μηνύματα, αυτή την εβδομάδα, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν δράση, γέλιο και συγκίνηση

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα εισήχθη σε νοσοκομείο της Ρώμης
Ο Κόπολα, 86 ετών, είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό να πραγματοποιήσει επέμβαση στην καρδιά


Drive in Cinema: Κλασικά αυτοκίνητα, θερινό σινεμά και καλοκαιρινή διάθεση στην πρωτεύουσα
Φέρε την παγωνιέρα σου και απόλαυσε την ταινία μέσα από την άνεση του αυτοκινήτου σου