Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2019
Ένα βίντεο / γράμμα στον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο παρουσιάζουν συνάδελφοί του σκηνοθέτες και άλλοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια κίνηση της δράσης «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο» η οποία συστήθηκε πριν από τρεις μήνες με σκοπό την ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής στη χώρα τους.
Το βίντεο είναι γυρισμένο στην Κινέττα -εκεί όπου ο Γιώργος Λάνθιμος γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία του- και σ’ αυτό επισημαίνεται η έλλειψη στρατηγικής, συντονισμού και χρηματοδότησης του ελληνικού κινηματογράφου.
Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφει ο Βασίλης Κατσούπης και το σενάριο ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής. Πρωταγωνιστεί ο Μάκης Παπαδημητρίου και συμμετέχει η Μαργαρίτα Τσολάκη. Η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα.
Το «γράμμα» απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς και πολλούς άλλους από τους οποίους οι κινηματογραφιστές εξαρτούνται για να μπορούν να κάνουν ταινίες.
Η δήλωσή τους:
«Να’ μαστε πάλι εδώ, αυτήν τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ’ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: Υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, Διοικητικά Συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες, αναφέρουν οι κινηματογραφιστές της δράσης «Δώσε λίγη αγάπη στον ελληνικό κινηματογράφο».
«Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη. Αγάπη που ο ελληνικός κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτήν, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του…».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
Σχετικά

Χρυσές Σφαίρες 2026: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής
Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 θα λάβει χώρα η 83η απονομή των Χρυσών Σφαιρών στο Beverly Hilton, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το Stranger Things, η επιτυχημένη σειρά του Netflix, γίνεται animation
Η περιπέτεια συνεχίζεται για τους αγαπημένους ήρωες


Wednesday 2: Στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ teaser
Η Jenna Ortega επιστρέφει στον ρόλο της κόρης της διάσημης οικογένειας Addams

Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου: Προβολές ταινιών και συζητήσεις στο πλαίσιο της σειράς «GoetheKino»
Με τρεις ταινίες που προβληματίζουν η σειρά υπόσχεται να δώσει το έναυσμα για ουσιαστικές συζητήσεις και αναστοχασμούς

To Enola Holmes 3 έρχεται στο Netflix - Η νέα περιπέτεια της έφηβης ντετέκτιβ, αδελφής του Σέρλοκ Χολμς στη Μάλτα
Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Φίλιπ Μπαραντίνι του «Adolescence»

Ο νέος κανονισμός που θα εφαρμοστεί στην επόμενη απονομή των βραβείων Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την τροποποίηση στους κανόνες

To Adolescence είναι η 3η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix
Δες τις 10 πιο δημοφιλείς αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές

Το φινάλε του «You» και οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix
Μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου