Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2013
Μπαίνοντας στην 8η έκδοσή του, υπόσχεται στο κοινό που το αγάπησε και το έχει στηρίξει, να εμφυσήσει και φέτος, ένα άκρως δημιουργικό αέρα στη πόλη όπου διεξάγεται. Τα ταλέντα και οι δεξιότητες των δημιουργών που λαμβάνουν μέρος θα αποδείξουν για ακόμη μία φορά πως μπορούν να μεταμορφωθούν σε ασπίδα, στους καιρούς που διανύουμε.
The Reborn!
Το φετινό F.A.F. που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως και τις 08 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει ένα κράμα εκδηλώσεων με πτυχές που αφορούν στη μόδα, χειροτεχνίες-κόσμημα, ζωγραφική, illustration, video art, ντοκιμαντέρ και θέατρο.
Το φεστιβάλ θα ανοίξει με το εναρκτήριο pre-party, το οποίο θα επενδύσει μουσικά η Dj De La Ioakim η οποία έρχεται αποκλειστικά και μόνο για το φεστιβάλ, από την Μεγάλη Βρετανία. Τα decks, στη συνέχεια, θα αναλάβει ο Ανδριανός Παπαδέας, απ’ τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Στις 2 Σεπτεμβρίου το σκηνικό μεταφέρεται στη Σχολή Καλών Τεχνών Αιγαία, όπου διεξάγεται μία εναλλακτική έκθεση τέχνης που συνδυάζει σύγχρονα έργα νέων ταλαντούχων και παλαιότερων αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Στο χώρο θα υπάρχει ζωντανή οπτικοακουστική εκτέλεση ambient μουσικής από τους Chris & Terry, ενώ στη συνέχεια τα μουσικά ακούσματα επιλέγει o Tony Cusack.
Στις 3 Σεπτεμβρίου, μεταφερόμαστε στη Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου για το Video Showcase, ένα είδος θερινού σινεμά, το οποίο θα προβάλει σε πρώτη φάση μια συλλογή από video art projects, animation, δημιούργημα ταλαντούχων παραγωγών ταινιών. Σε δεύτερη φάση θα προβληθούν δύο άκρως ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, το αμφιλεγόμενο κομμάτι του Ιβάν Χαραλάμπους που πραγματεύεται τις μάταιες προσπάθειες επαναπροσέγγισης και το πολυβραβευμένο "Raw Material" του Έλληνα Χρίστου Καρακέπελη.
Την αμέσως επόμενη μέρα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ σε συνεργασία με το Θέατρο Ένα, παρουσιάζει την επιτυχημένη κωμωδία των Ρέππα & Παπαθανασίου "Ράους: Ούστ Απο Δω" σε παραγωγή του Ανδρέα Αραούζου. Οι θεότρελες καταστάσεις στις οποίες οι συγγραφείς ταλαιπωρούν τους οκτώ τους ήρωες, δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρες για την Κύπρο και τις μέρες που διανύουμε.
Το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ επανέρχεται στην παραδοσιακή του μορφή, στο γήπεδο Ορφέα στη Λευκωσία, όπου γύρω στους 100 και πλέον καλλιτέχνες, επιδεικνύουν τις δημιουργίες τους σε ειδικά διαμορφωμένα "μαγαζάκια".
Αυτή όμως είναι μόνο η μισή ιστορία, καθώς το φετινό φεστιβάλ έχει να επιδείξει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις. Φιλοξενούμενος την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ο εναλλακτικός Κωνσταντίνος Βήτα, πρώην μέλος του συγκροτήματος Stereonova, που για πρώτη φορά παίζει ζωντανά στην Κύπρο. Δεύτερη μέρα και μερικοί από τους πιο αγαπητούς dj’s, δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα με ηλεκτρονικά ακούσματα. Η λήξη του φεστιβάλ, γίνεται στις 8 Σεπτεμβρίου με τον πιο ιδιαίτερο και chill out τρόπο. Στη σκηνή ανεβαίνει το Ελληνικό συγκρότημα GAD!
Και μην ξεχνάτε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φεστιβάλ πλαισιώνεται από τα ανάλογα after-parties, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου στη Μουσική Σκηνή RED, με τον γνωστό dj της Hot Creations, Danny Daze.
Info: Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στο www.facebook.com/FlyingAwayFestival.
Σχετικά
Πεζοπορία στο Κάβο Γκρέκο, από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την πανσέληνο
Μια βραδινή διαδρομή έξι χιλιομέτρων με εντυπωσιακές εικόνες, φωτογραφικές στάσεις και κέρασμα με κρασί
Δες την πρώτη ανατολή με… pilates και μουσική
Ένα διαφορετικό ξημέρωμα στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Οι «Μέρες Ξηρολιθιάς» έρχονται στο Γούρρι
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην πανάρχαια τέχνη της πέτρας, με δράσεις που αναδεικνύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου
[Screenings] on the Side: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού "ταξιδεύει" στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Η τελευταία Κυριακή του μήνα στη Λευκωσία, είναι διαφορετική
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τη διήμερη Γιορτή Κυπριακής Παράδοσης στη Λάνια
Όλα όσα σε περιμένουν στο χωριό
Η Βυζακιά στήνει χοροεσπερίδα με την Αντωνία Ορφανού και την ορχήστρα της
Μια μεγάλη βραδιά με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και ποτό στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού
Τα Κάτω Λεύκαρα στήνουν τη μεγάλη καλοκαιρινή τους χοροεσπερίδα
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, παραδοσιακούς χορούς, φαγητό και δώρα, με το μουσικό σχήμα «Ασίκηδες»
Week Agenda: 12 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, παραδοσιακά φεστιβάλ, θερινό σινεμά και μουσικές βραδιές μάς ταξιδεύουν από την Πάφο μέχρι τη Λάρνακα και τη Λεμεσό
Η Πανσέληνος του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου
Παρατήρηση της Σελήνης με τηλεσκόπια, σύντομες επιστημονικές παρουσιάσεις και ζωντανή μουσική συνθέτουν τη Βραδιά Αστρονομίας που διοργανώνεται στις 27 Αυγούστου 2026 στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου.
Τα Λεύκαρα τραγουδούν Παντελίδη, Μητροπάνο, Καρρά και Σφακιανάκη για καλό σκοπό
Ένα φιλανθρωπικό μουσικό αφιέρωμα σε τέσσερις φωνές που άφησαν εποχή, με τον DJ Peris στα decks και είσοδο με εισφορά €5
Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Λιβανέζος χορογράφος Ali Chahrour έρχεται για πρώτη φορά στη Λευκωσία
Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή φέρνει στη σκηνή τις αληθινές και συνταρακτικές ιστορίες επιβίωσης τριών μεταναστριών οικιακών εργαζομένων στον Λίβανο.
«Vaivén»: Η σύγχρονη εφηβεία ανάμεσα στις οθόνες, την πίεση και την ανάγκη για σύνδεση
Η Corus Motus Youth Dance Company παρουσιάζει εις διπλούν στη Λεμεσό μια παράσταση σύγχρονου χορού για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά