Things to Do , Top Stories

Συμμετοχή: Η Εκστρατεία Εθελοντισμού

Πρεσβευτής της πρωτοβουλίας της εταιρίας Χαραλαμπίδης - Κρίστης ο Σάκης Ρουβάς.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2013

Η εταιρεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ–ΚΡΙΣΤΗΣ σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου στη Λέσχη Lions στη Λευκωσία,  ανακοίνωσε ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς, την εκστρατεία εθελοντισμού με  τίτλο  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και με σύνθημα «Συμμετέχοντας γινόμαστε καλύτεροι».

Μετά από έρευνες η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ–ΚΡΙΣΤΗΣ κατέληξε ότι ο κόσμος της Κύπρου έχει ανάγκη από αισιόδοξα μηνύματα και αναμένει οι κοινωνικά υπεύθυνοι οργανισμοί να εστιάσουν την  έμπρακτη προσφορά τους στη φροντίδα και προστασία των παιδιών. Για αυτό η εκστρατεία έμπρακτης προσφοράς και εθελοντισμού της  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ–ΚΡΙΣΤΗΣ έχει στον πυρήνα τα παιδιά και συγκεκριμένα στοχεύει στη βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων φροντίδας, απασχόλησης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας τους.

Η εταιρεία αναμένει ότι πολλοί συμπολίτες μας νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν και θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα.

Ήδη προχωρά η υλοποίηση συγκεκριμένων  έργων στο κοινοτικό νηπιαγωγείο Κλήρου, στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Λεμεσού, στην παραλία Μακένζυ Λάρνακας, στο κοινοτικό πάρκο Πολεμίου Πάφου και άλλα. Η εταιρεία θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2013 συνολικά 10 σημαντικά έργα. Ταυτόχρονα ζητά τη συμμετοχή εθελοντών, όχι την οικονομική αλλά την ανθρώπινη συμμετοχή,  για να μπορέσει να φτιάξει πολύ περισσότερα έργα. Μέσα από τη σελίδα του προγράμματος στο facebook www.facebook.com/Symmetochi  θα μπορούν όλοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, να γίνουν ενεργά μέλη του προγράμματος και θα εισηγούνται έργα που βελτιώνουν τη ζωή των παιδιών μας.

Επίσης, στα πλαίσια του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ–ΚΡΙΣΤΗΣ πρόσφερε το ποσό των 30,000 ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία αιθουσών και γενικά υποδομής για το πρόγραμμα ΑΓΩΓΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ στα Δημοτικά Σχολεία. Το πρόγραμμα αυτό προνοεί τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος στο οποίο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν υγιείς συμπεριφορές και να προάγουν την υγεία. Μετά από διαγωνισμό, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου επέλεξε τα πρώτα 11 έργα για υλοποίηση από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2013. Πέραν από την οικονομική ενίσχυση, η εταιρεία προσκαλεί ομάδες εθελοντών να συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες υλοποίησης.

Σε αυτή την εκστρατεία έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού έχουμε την αφιλοκερδή συμμετοχή του Σάκη Ρουβά, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο επίσημο εθελοντή και πρεσβευτή της εκστρατείας προσφοράς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Ο κορυφαίος καλλιτέχνης έχει έμπρακτα αποδείξει την αγάπη του για τα παιδιά. Θα ενισχύσει την προσπάθεια προσέλκυσης εθελοντών με τη δική του παρουσία και με το τραγούδι «Καλύτεροι» σε μουσική του Κύπριου Γιώργου Θεοφάνους που φτιάχτηκε ειδικά για να προωθήσει τη συμμετοχή. Όλα τα έσοδα του τραγουδιού θα διατεθούν για έργα του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ–ΚΡΙΣΤΗΣ, κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Ως εταιρεία με Κύπριους ιδιοκτήτες, στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης, στοχεύουμε να δώσουμε μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου, με την έμπρακτη προσφορά, ειδικά στη βελτίωση της ζωής των παιδιών. Το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ θεμελιώνεται ακριβώς σε αυτή την αρχή». Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά το Σάκη Ρουβά για την παρουσία και τη συμμετοχή του.

Από πλευράς του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Μάριος Καμπανελάς τόνισε: «Η  ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ – ΚΡΙΣΤΗΣ διαχρονικά στηρίζει την κοινωνία ανταποδίδοντας την υποστήριξη που τυγχάνουν τα προϊόντα της. Το πρόγραμμα  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, συμπληρώνει μια σειρά δράσεων όπως: προσφορά δωρεάν γάλακτος στους Συνδέσμους Πολυτέκνων καθώς και στα κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη την Κύπρο, καθημερινή προσφορά σοκολατούχου γάλακτος σε όλα τα άπορα παιδιά των δημοτικών σχολείων, χορηγία των παιδικών πρωταθλημάτων Grassroots της ΚΟΠ, χορηγία της Παγκόσμιας Μέρας Θηλασμού και της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής για ενημέρωση 8000mama».

Κλείνοντας τη διάσκεψη ο Σάκης Ρουβάς ευχαρίστησε τον Αλέξη Χαραλαμπίδη και δήλωσε ότι: «Ο δρόμος της συμμετοχής, μας οδηγεί να γίνουμε καλύτεροι, ειδικά αυτή την περίοδο που το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι οι βάσεις για να γίνουμε όλοι καλύτεροι, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας».

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close