Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018
Ο κυπριακός μεζές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται ποιοτικά προϊόντα, εξαιρετική πρώτη ύλη, πειθαρχημένους ψήστες και φυσικά καλό σεφ!
Η ταβέρνα Grada, μία κλασική ταβέρνα που βρίσκεται στην επαρχία Λάρνακας, διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Και μάλιστα σερβίρει μεζέ-μαμούθ, που φτάνει σε αριθμό τα 50 πιάτα!
Ο σεφ και ιδιοκτήτης του μαγαζιού κ. Νίκος, με εμπειρία 40 ετών, γνωρίζει πολύ καλά την κυπριακή κουζίνα και τα τελευταία 19 χρόνια, που λειτουργεί η Grada, έχει δώσει ένα άλλο νόημα στον κυπριακό μεζέ. Ο εντυπωσιακός μεζές του εστιατορίου κοστίζει €18 το άτομο και περιλαμβάνει μία πληθώρα ορεκτικών, σαλατικά, 12 είδη κρεατικών-από τα οποία τα εννιά μαγειρεύονται στη σχάρα (χοιρινό, γαλοπούλα, κοτόπουλο, αρνάκι, χοιρινό φιλετάκι)- και τρία είδη παραδοσιακών μαγειρευτών φαγητών, όπως αφέλια, τταβά και καραόλους.
Ο μεζές ολοκληρώνεται με το επιδόρπιο που μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές από φρούτο και γλυκό.
Πέραν, όμως, του μεζέ το μαγαζί σερβίρει και νόστιμα à la carte πιάτα από τον σεφ.
Η πολύ καλή και φιλική εξυπηρέτηση με σήμα κατατεθέν της τον πληθωρικό μεζέ των 50 πιάτων είναι εγγύηση ότι θα ξαναεπισκεφτείς τη φημισμένη ταβέρνα στην Ορόκλινη με την οικογένεια ή τους αγαπημένους σου φίλους.
Σπεσιαλιτέ
Η ταβέρνα Grada είναι ίσως η μόνη που σερβίρει μεζέ-μαμούθ. Φτάνει τα 50 πιάτα! Από τα πρώτα πιάτα μέχρι τα κυρίως και τα γλυκά, όλα έχουν κάτι ιδιαίτερα νόστιμο, σπιτικό και φρέσκο και είναι πασπαλισμένα με αγάπη και φαντασία.
INFO
Τηλ.: 24647122 & 99431436
Οδός: Πεδιάς 5, Ορόκλινη, επ. Λάρνακας.
Τρ-Σ 18.00-24.00 & Κ 12.00-24.00 (χειμερινό ωράριο μέχρι το Πάσχα) & Τρ-Κ 18.00-24.00.
Σχετικά
Νέο κατάστημα Kawacom’s στην Ορόκλινη – Το 29ο σημείο της αλυσίδας
Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της καθημερινότητας.
Το Fogo BBQ στήνει ξανά τη φουκού του στο πιο ψηλό σημείο της Κύπρου
Για δύο μέρες μόνο θα ψήνει steaks και burgers
Κλείνει γνωστό στέκι της Αγίας Νάπας, μετά από 30 χρόνια
Ένα από τα πιο γνωστά θεματικά cafe/restaurant της Αγίας Νάπας, ολοκληρώνει τον κύκλο του αποχαιρετώντας το κοινό του
Το Πατρικόν μάς καλεί σε τραπέζωμα στην παλιά Λευκωσία (για ένα βράδυ)
Κολοκάσι, λουβάνα, παστουρμάς, καραόλοι, κρασί κ.ά.
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια με ένα glamorous διήμερο στη Λεμεσό
Το La Petite Maison Limassol γιορτάζει 4 χρόνια παρουσίας στη Λεμεσό με ένα ξεχωριστό διήμερο event στις 16 & 17 Μαΐου στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa
Μια στάση στο Hurry Curry αρκεί για να σε βάλει στον κόσμο των αυθεντικών ασιατικών γεύσεων
Με αρωματικά curries, πλούσιο μενού, comfort πιάτα και γεύσεις που ισορροπούν ιδανικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη ασιατική κουζίνα, το Hurry Curry έχει γίνει αγαπημένη επιλογή στη Λευκωσία.
Το στέκι που έμαθε την Κύπρο τι σημαίνει πραγματικό οφτό
Ο φούρνος του Κύκκου ξαναπαίρνει φωτιά και φέτος, με τη σκυτάλη να περνά στην επόμενη γενιά.
Πήγαμε για μακαρόνια του φούρνου και ρέσι στη νέα άφιξη της Λευκωσίας
Φάγαμε μεζεδάκια στο ‘Αμαν Λάχει κι αυτές ήταν οι εντυπώσεις μας
Το καφενείο του παππού και της γιαγιάς του Κωνσταντίνου (Ζάκου) έγινε ένα υπέροχο ταβερνάκι
Spring Sips: 5 σπουδαία κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους το σαββατοκύριακο
5 κυπριακά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία εμπειρία γευσιγνωσίας και περιήγησης μέσα στην ανοιξιάτικη φύση.
Στασάνδρου-Πινδάρου: Οι 22 καλύτερες στάσεις για φαγητό, ποτό και καφέ στην πρωτεύουσα
Από brunch και specialty coffee μέχρι street food, cocktails και δημιουργική κουζίνα — οι δύο πιο ζωντανοί δρόμοι της πρωτεύουσας τα έχουν όλα
Το πετρόκτιστο στέκι με την ατμοσφαιρική αυλή ανοίγει ξανά
Ανοίγει ξανά με νέα διεύθυνση, διατηρώντας όμως τις αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και τη ζεστή ατμόσφαιρα που αγαπήσαμε.