Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Pizza amore mio!

Είτε κλασική είτε εξωτική, είτε με χοντρή βάση είτε με λεπτή και τραγανή, η πίτσα είναι αγαπημένη. Εμείς σου προτείνουμε αυτές που δοκιμάσαμε.

Δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2013

Λευκωσία

Forno mio

Λεπτόφυλλες πίτσες που θα σε ικανοποιήσουν στο έπακρο. Δοκίμασε τη value for money Pizza Margarita, τη Cyprus Special με χαλούμι, λούντζα, λουκάνικο και φρέσκο δυόσμο, τη Spinach & Feta, αλλά και την Italian delight με προσούτο και δροσερή ρόκα η οποία μπαίνει την ώρα του σερβιρίσματος.

Vegetarian: Επέλεξε ανάμεσα σε 7+1 υλικά.

Forno mio (22384545) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 66.

Tavolino

Βρίσκεται στην οδό Ονασαγόρου και μυρίζει Ιταλία. Δοκίμασε τη San Danielle με σάλτσα ντομάτας, άκρως ποιοτική μοτσαρέλα και προσούτο ή την πεντανόστιμη Prosciutto e Rucola, για την παρασκευή της οποίας ψήνονται πρώτα με τη βάση η φρέσκια ντομάτα και η μοτσαρέλα και μετά μπαίνουν ωμά η ρόκα τα ντοματίνια και το προσούτο. Μια νέα προκλητική πίτσα είναι η 30Χ60, δηλαδή μπορείς να επιλέξεις τρεις διαφορετικές πίστες και να δημιουργήσεις μια πίτσα 30Χ60!

Vegetarian: Η Verture, που θα ενθουσιάσει τους χορτοφάγους, περιέχει κόκκινες πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθι, ενώ το συναρπαστικό είναι ότι τα λαχανικά πρώτα ψήνονται στο γκριλ και μετά μπαίνουν στην πίτσα.

Tavolino (22663199) Ονασαγόρου 35.

La Pasteria

Γνωστό στέκι των καλοφαγάδων που λατρεύουν την ιταλική κουζίνα. Από τις πίτσες, σου προτείνω τη Scamorza Prosciutto, με καπνιστό τυρί scamorza και φρεσκοκομμένο προσούτο Πάρμας, ή την Bianca con pesto, με λευκή λεπτή ζύμη -χωρίς ντομάτα-, με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και σπιτικό πέστο. Μην παραλείψεις ωστόσο να δοκιμάσεις τη Marinara, με γαρίδες και καλαμάρι, μοτσαρέλα και μαϊντανό. Το νου σου όμως και στη χυμώδη Pizza Greca, με μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα, μαύρες ελιές σε ροδέλες, φέτα, κάππαρη και κρεμμύδι.

Vegetarian: Η πίτσα με το όνομα Vegetariana θα σε κερδίσει από την πρώτη μπουκιά. Περιέχει μοτσαρέλα, φέτες ντομάτας, κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριές και ελιές.

La Pasteria (22460460) Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 9.

 

Λεμεσός

Pizza Mia

Το αγαπημένο μας ‘Pasta Mia’ έγινε ‘Pizza Mia’, αλλά δεν έχασε τίποτα από την ποιότητα και τη φρεσκάδα του. Όταν πας, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την εξαιρετική Pizza Mania, με τα υλικά όλα -χαμ, μανιτάρια, λούντζα, πεπερόνι, πιπεριά και ρίγανη- ψιλοκομμένα. Μια πίτσα-έκπληξη είναι η ενυδατωμένη με πέστο σος αλλά και σος πίτσας Mama Lucia, η οποία περιέχει υλικά όπως μοτσαρέλα, λιαστές ντομάτες, παρμεζάνα, μανιτάρια, πεπερόνι, πιπεριές, πινόλια και βασιλικό.

Vegetarian: Η εξαιρετική χορτοφαγική επιλογή περιλαμβάνει μανιτάρι, πιπεριά, κρεμμύδι, αγκινάρα, ελιές και ντομάτα.

Pepperoni Pizza

Αγαπημένο hot spot της συμπρωτεύουσας, με πίτσα που στηρίζεται αποκλειστικά στη βάση της! Η σωστή βάση, η ντομάτα και το τυρί είναι τα μυστικά για την παρασκευή μιας νόστιμης πίτσας. Δοκίμασε την Pizza special με σαλάμι, χαμ, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές ή άφησε τη γεύση τής Super Crazy, που περιέχει μανιτάρια, χαμ, πιπεριές, χαλούμι, κρεμμυδάκι, ελιές, πεπερόνι και ντοματούλα, να σε τρελάνει.

Vegetarian: Τι και αν είσαι χορτοφάγος, μπορείς ακόμα να απολαύσεις την πίτσα σου με μανιτάρια, πιπεριές, ελιές και καλαμπόκι.

Pepperoni Pizza (25322225) Κολωνακίου 16/(25350735) Μακαρίου 200.

 

Λάρνακα

Marzano

Είναι το πιο γνωστό spot για να απολαύσεις πίτσα. Δοκίμασε -και θα με θυμηθείς- την πίτσα Mia Sofia, η οποία έχει μοτσαρέλα, μανιτάρια πορτομπέλο, άσπρα μανιτάρια, πάστα τρούφας, σχοινόπρασο και γκράνα παντάνο, δηλαδή παρμεζάνα. Αν προτιμάς μια light επιλογή, δοκίμασε την Pizza Favorita με ντοματίνια, μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, προσούτο, ρόκα και ελιές. Αν όμως επιθυμείς μια ‘hot’ επιλογή, η Gamberettini με κρεμώδες τυρί, κολοκύθι, γαρίδες, σκορδέλαιο και λάδι καυτερής πιπεριάς, καθώς και μαϊντανό και γκράνα παντάνο, θα σε συναρπάσει.

Vegetarian: Η πίτσα Μαργαρίτα είναι η χορτοφαγική σου επιλογή.

Marzano (24657000) Λεωφ. Μακαρίου και Καλογραιών.  

Ristorante Italia

Πραγματικά αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο με συνταγές ζηλευτές, τις οποίες ετοιμάζει η Ιταλίδα σεφ. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις τις πίτσες με λεπτό φύλλο, όπως αυτή που έχει μανιτάρι, Parma ham και μελιτζάνα. Το ίδιο θα σε ξετρελάνουν και τα καλτσόνε με σπανάκι, παρμεζάνα και μοτσαρέλα. Ενώ η pizza Siabatta θα σου κλέψει την καρδιά με τη βάση της που ενυδατώνεται με σκορδοβούτυρο και ακολουθούν μοτσαρέλα, ωμή ρόκα, παρμεζάνα, ντομάτα φρέσκια και λιαστή και τέλος προσούτο. 

Vegetarian: Σπανάκι, μπρόκολο, μανιτάρια, καλαμπόκι, μελιτζάνες και πιπεριές, κατανεμημένες ισομερώς, για να υπάρχει ισορροπία στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Ristorante Italia (24629450) Στυλιανού Λένα 50.

 

Πάφος

Trattoria La Vigna

Παραδοσιακή ιταλική τρατορία, στον Κόλπο των Κοραλλίων, που εδώ και 13 χρόνια (10 από τα οποία στο χώρο που είναι τώρα) προσφέρει πολύ καλής ποιότητας σπιτικές πίτσες, η βάση είναι λεπτή όπως οι παραδοσιακές ιταλικές πίτσες. Σου προτείνω την Quattro Stagioni ή αλλιώς την πίτσα Τέσσερις Εποχές, η οποία περιέχει ντομάτα, μοτσαρέλα, μανιτάρια, ρόκα, χαμ και πεπερόνι.

Vegetarian: Επειδή μπορείς να φτιάξεις ουσιαστικά το συνδυασμό των γεύσεων μόνος σου, κάνε μια χορτοφαγική με ντομάτα, μανιτάρια, πιπεριές, ρόκα και μπρόκολο.

Trattoria La Vigna (26813755/www.trattoria-lavigna.com) Λεωφ. Κόλπου Κοραλλίων 1, Πέγεια. Δ-Κ 11.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close