Cine News , Κινηματογράφος

10 ταινίες που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο

10 κινηματογραφικές πρεμιέρες στις κυπριακές αίθουσες για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου

Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2018

Ο Σεπτέμβριος φέρνει στην Κύπρο μερικές ενδιαφέρουσες ταινίες με τη νέα ταινία της Cate Blanchett "The House With a Clock in Its Walls" να ξεχωρίζει αυτό το μήνα. 

The House With a Clock in Its Walls
Με νέα ταινία και σε διαφορετικό ύφος από ό,τι μας έχει συνηθίσει, επιστρέφει ο σκηνοθέτης των gore ταινιών τρόμου Eli Roth ('Hostel', 'Cabin Fever', 'Green Inferno'). Το νέο του κινηματογραφικό project 'The House with a Clock in Its Walls' βασίζεται στο goth παιδικό βιβλίο του John Bellairs σε σκίτσα Edward Gorey, που κυκλοφόρησε το 1973. Το σενάριο υπογράφει ο Eric Kripke, σεναριογράφος και παραγωγός του 'Supernatural'. Η ιστορία ακολουθεί τον 10χρονο Lewis (Owen Vaccaro), ο οποίος μετακομίζει με τον θείο του Jonathan Barnavelt (Jack Black) σε ένα αρχαίο σπίτι που έχει ένα μυστηριώδες ρολόι, που χτυπά μέσα στους τοίχους του. Ύστερα από την ανακάλυψη αρκετών μυστικών περασμάτων, ο νεαρός Lewis μαθαίνει πως στην πραγματικότητα ο θείος του είναι ένας μάγος. Καθώς ο Lewis ανακαλύπτει το βιβλίο με τα ξόρκια του θείου του, άθελα του ξυπνά έναν κακόβουλο μάγο, κάτι που θα προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση γεγονότων που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ρολόι/καρδιά που είναι σχεδιασμένο για το τέλος του κόσμου. Οι δυο τους θα χρειαστεί να συνεργαστούν με τη Mrs Zimmerman (Cate Blanchett), τη μάγισσα γειτόνισσά τους. Στο cast συναντάμε ακόμη τους ηθοποιούς Kyle MacLachlan και Colleen Camp.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 20 Σεπ (115')

The Nun
Όταν μια νεαρή καλόγρια αυτοκτονεί σ’ ένα μοναστήρι της Ρουμανίας, ένας ιερέας με θολό παρελθόν και μία ασκούμενη μοναχή, στέλνονται από το Βατικανό για να διερευνήσουν το θάνατό της, όμως στην πορεία έρχονται αντιμέτωποι με μία σειρά από ένοχα μυστικά. Διακινδυνεύοντας όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και την πίστη και τις ίδιες τις ψυχές τους, παλεύουν τις δαιμονικές δυνάμεις που εμφανίζονται στο διάβα τους παίρνοντας τη μορφή της δαιμονικής μοναχής που τρομοκράτησε το κοινό στο 'The Conjuring 2'. Την ίδια στιγμή, η μονή γίνεται ένα τρομακτικό πεδίο μάχης ανάμεσα στους ζωντανούς και των καταραμένους. Μετά τη δαιμονική κούκλα Annabelle, που γνωρίσαμε μέσα από το εξαιρετικό φιλμ τρόμου 'The Conjuring' το 2013 (το franchise του ‘The Conjuring’ είναι το μεγαλύτερο στο genre του τρόμου με εισπράξεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου), η οποία απέκτησε δύο δικές της ταινίες στην πορεία, το 'Annabelle' (2014) και το μετριότατο 'Annabelle: Creation' (2014), ακόμα ένας φρικιαστικός χαρακτήρας που πρωτοείδαμε μέσα από τις ταινίες του μετρ του είδους, James Wan, γίνεται πρωταγωνιστής σε ένα (ακόμα) spin-off και prequel του αρχικού φιλμ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Corin Hardy ('The Hallow') και πρωταγωνιστούν οι Taissa Farmiga (αδερφή της Vera Farmiga η οποία ενσάρκωσε το ρόλο της ερευνήτριας μεταφυσικών φαινομένων Lorraine Warren στο 'The Conjuring'), Demián Bichir και Charlotte Hope. Αν είσαι φαν του εν λόγω franchise, τότε καλό θα ήταν να ξέρεις ότι έρχεται σύντομα και τρίτο spin-off με πρωταγωνιστή τον 'The Crooked Man' αυτήν τη φορά, τον οποίο επίσης είδαμε για πρώτη φορά στο sequel του 'The Conjuring'.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 6 Σεπ (118')

The Predator
Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι επιστρέφει στο σπίτι του μέσα από την εκρηκτική επαναφορά της κινηματογραφικής σειράς 'The Predator' (το franchise έχει μετρήσει δύο sequels και τρεις crossover ταινίες), που φέρει τη σκηνοθετική επιμέλεια του σεναριογράφου του 'Iron Man' Shane Black (ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ως ηθοποιός στην πρωτότυπη εκδοχή της ταινίας!). Ένας πρώην Army Ranger και στρατιώτης των Special Forces, ο Quinn McKenna, συναντά έναν μυστηριώδη εξωγήινο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής του στο Μεξικό. Αργότερα θα μάθει ότι το πλάσμα είναι Predator. Στέλνει μέρος της τεχνολογίας του εξωγήινου πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο γιος του Rory, θα αποκωδικοποιήσει τη γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς για να τη θέσει υπό τον έλεγχό του. Αυτή η κίνηση θα τον εκθέσει στη σοβαρή απειλή των Predators. Ο Quinn, που στο μεταξύ βρίσκεται υπό κράτηση για ψυχιατρικές εξετάσεις από την κυβέρνηση, δραπετεύει με μια ομάδα πρώην συμπολεμιστών του με σκοπό να σώσει τον γιο του. Η ταινία φαντασίας/τρόμου 'The Predator' έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1987 με τον Arnold Schwarzenegger να δίνει ρέστα στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Dutch Schaefer, στον οποίο έγινε μάλιστα πρόταση να συμμετάσχει στο sequel (και όχι reboot όπως έχει δηλώσει ο Shane Black), αλλά αρνήθηκε, αφού όταν διάβασε το σενάριο δήλωσε ότι δεν του άρεσε καθόλου. Στο cast θα συναντήσεις λαμπερά ονόματα όπως Yvonne Strahovski, Olivia Munn, Jacob Tremblay και Sterling K. Brown.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 13 Σεπ (100')

The Equalizer 2
Μετά το 'Training Day' και το 'The Equalizer', ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua και ο Denzel Washington, ενώνουν για τρίτη φορά τις δυνάμεις τους στο sequel του δεύτερου, το οποίο μάλιστα αποτελεί το πρώτο sequel στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ 63χρονου ηθοποιού! Η πρώτη ταινία του 2014 είχε ξεπεράσει σε εισπράξεις τα 200 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αποτελώντας ένα πολύ δημοφιλές blockbuster. Ο Washington λοιπόν, τέσσερα χρόνια μετά το αρχικό φιλμ, υποδύεται εκ νέου τον ρόλο του Robert McCall, ενός πρώην πράκτορα του FBI που έχει πλέον αποσυρθεί, αλλά δεν αντέχει την αδικία και μετατρέπεται σε τιμωρό όσων βλάπτουν ανήμπορους και αθώους. Πια εργάζεται ως οδηγός ταξί, αλλά επιζητά να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο ενός πολύ κοντινού του προσώπου. Έχει φτιάξει ήδη μία λίστα με ονόματα υπόπτων και ετοιμάζεται και πάλι να βάλει σε εφαρμογή τις δικές του μεθόδους για την απονομή της δικαιοσύνης... Το cast απαρτίζουν οι: Melissa Leo, Bill Pullman, Pedro Pascal και ο Jonathan Scarfe.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 13 Σεπ (100')

Destination Wedding
Δύο από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της δεκαετίας του 90', ενώνουν για τέταρτη φορά τις δυνάμεις τους στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος για τον Keanu Reeves και τη Winona Ryder, οι οποίοι μετά τα 'Dracula', 'A Scanner Darkly' και 'The Private Lives of Pippa Lee' και βλέποντας την καριέρα τους να παίρνει και πάλι την ανιούσα τα τελευταία χρόνια με τα 'John Wick' και 'Stranger Things' αντίστοιχα, πρωταγωνιστούν στην αισθηματική κομεντί 'Destination Wedding', σε σενάριο και σκηνοθεσία Victor Levin. Ο Frank και η Lindsay έχουν πολλά κοινά: Και οι δύο μισούν τη νύφη, τον γαμπρό, τον γάμο, τους εαυτούς τους και, κυρίως, ο ένας τον άλλο. Για 72 ώρες, είναι παραβάτες στον παράδεισο! Όμως, μια σειρά απρόβλεπτων καταστάσεων θα τους αναγκάσει να έρθουν κοντά και πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο του μυαλού ή της καρδιάς.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 6 Σεπ (90')

Johnny English Strikes Again
Ο μοναδικός Rowan Atkinson επιστρέφει για τρίτη φορά στον ρόλο του ατζαμή κατασκόπου Johnny English που, στη φιλότιμη προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του. Αυτήν τη φορά, όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να 'αποκρυπτογραφήσει' τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερς! Στο πλευρό του η εντυπωσιακή Olga Kurylenko, που προσπαθεί να του βάλει 'φρένο', αλλά ο οδοστρωτήρας Johnny English δεν σταματά να προσφέρει απλόχερα το γέλιο. Με ύφος και έπαρση που παραπέμπουν στον... διάσημο πράκτορα 007, ο αγαπημένος σε όλους 'Mr. Bean', μετά τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες των προηγούμενων ταινιών 'Johnny English', έρχεται ξανά στη μεγάλη οθόνη με το 'Johnny English Strikes Again', σε σκηνοθεσία David Kerr και με την Emma Thompson να υποδύεται την Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας!
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 20 Σεπ (90')

Kin
Κυνηγημένος από έναν εκδικητικό εγκληματία (James Franco), τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και μια ομάδα από περίεργους στρατιώτες, ένας πρώην κατάδικος (Jack Reynor) και ο υιοθετημένος μικρός του αδερφός (Myles Truitt) αναγκάζονται να γίνουν φυγάδες με ένα όπλο μυστηριώδους προέλευσης ως τη μοναδική τους προστασία. Η ταινία 'Kin' των Jonathan και Josh Baker, ένα θρίλερ αμείωτης έντασης με sci-fi twist, είναι η ιστορία ενός απρόσμενου ήρωα, που προορίζεται για κάτι σπουδαίο. Μετά τον ρόλο του ως ο Tommy Wiseau στο 'The Disaster Artist', ο James Franco υποδύεται έναν πιο αχρείο και μισητό χαρακτήρα, έναν αμείλικτο διώκτη. Στο φιλμ θα δούμε επίσης τον Dennis Quaid ως τον πατέρα των δυο αδερφών, και τη Zoë Kravitz, ως μια έμπιστη σύμμαχο, την οποία θα γνωρίσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Το 'Kin' αποτελεί τη full-feature διασκευή του μικρού μήκους φιλμ 'Bag Man' που τα αδέρφια Jonathan και Josh Baker παρουσίασαν το 2014.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ 13 Σεπ (102')

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ideal Home
Η ιδιόρρυθμη και μάλλον δυσλειτουργική καθημερινότητα ενός διάσημου γκέι ζευγαριού, που τσακώνεται συνεχώς, θα ανατραπεί όταν ο δεκάχρονος εγγονός του ενός θα μετακομίσει μαζί τους. Κομεντί του Andrew Fleming με τους Paul Rudd και Steve Coogan.
Πρεμιέρα 6 Σεπ (91')

Searching
Μετά την εξαφάνιση της 16χρονης κόρης του, ένας απελπισμένος πατέρας προσπαθεί να βρει στοιχεία και απαντήσεις μέσα στον υπολογιστή της. Θρίλερ μυστηρίου του Aneesh Chaganty με τους John Cho και Debra Messing.
Πρεμιέρα 20 Σεπ (102')

Smallfoot
Ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε: έναν άνθρωπο! Έτσι αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και τη χαρά της ανακάλυψης.
Πρεμιέρα 27 Σεπ (90')

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close