Cine News , Κινηματογράφος

Fake news ο θάνατος του Κώστα Γαβρά

Σάλος με τον διαδικτυακό "θάνατο"του Κώστα Γαβρά -

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2018

Με ανάρτησή της στο Twitter η νέα υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Μυρσίνη Γαβρά ανακοίνωσε πως έφυγε από την ζωή ο Κώστας Γαβράς. Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια ανακοίνωσε πως έπεσε θύμα λογαριασμού hoax Ιταλού δημοσιογράφου.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή της η νέα υπουργός Πολιτισμού:

"Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Ελληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο"

Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια με νέα της ανάρτηση απέδωσε την αρχική της ανάρτηση σε λογαριασμό hoax Ιταλού δημοσιογράφου.



Πάντως, μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη και μεγάλα ΜΜΕ το αναπαρήγαγαν. Όπως το AP και η Washington Post, αλλά και στη Γαλλία.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, πάντως, βγήκε στην ΕΡΤ και μίλησε για τη μακάβρια ψεύτικη είδηση, δηλώνοντας… ευτυχισμένος που είναι ζωντανός. «Μία συνάδελφός σας μου τηλεφώνησε και ήταν τόσο ευτυχισμένη που είμαι ζωντανός, και είμαι κι εγώ ευτυχισμένος μαζί της», ανέφερε. Όπως διευκρίνισε, δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.

«Είναι αυτά τα περίεργα πράγματα με τα νέα που γίνονται σήμερα, γίνονται παντού στον κόσμο αυτά τα αστεία και αμέσως γίνονται αλήθειες για μερικούς. Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι πολλοί δεν τα επαληθεύουν τα νέα. Όπως κάνατε εσείς για παράδειγμα που με πήρατε τηλέφωνο», τόνισε ο σκηνοθέτης.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close