Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2018
Για κάποιους, οι διακοπές ξεκινουν τις ημέρες αυτές, ενώ για αρκετούς άλλους, έχουν ήδη τελειώσει. Το καλοκαίρι ωστόσο συνεχίζεται και έτσι, όσοι έχουν επιστρέψει στις καυτές πόλεις, εκμεταλλεύονται τα σαββατοκύριακα, για μια ανάσα, στις κοντινές παραλίες.
Παρόλα αυτά, και στις πόλεις οι εκδηλώσεις, είναι πολλές και ενδιαφέρουσες και μας δίνουν την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα αλλά και να διασκεδάσουμε! Θέατρο, σινεμά, φεστιβάλ, μουσική και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα!
Ανακάλυψέ τα όλα μαζί μας!
Καλοκαίρι 1993 (Estiu 1993)
Το Καλοκαίρι του 1993 και μετά τον θάνατο των γονιών της, η 6χρονη Φρίδα αναγκάζεται να αφήσει τη Βαρκελώνη για την επαρχία της Καταλονίας, για να ζήσει με τη θεία και τον θείο της, τους νέους νόμιμους κηδεμόνες της. Η ζωή στην εξοχή είναι μια πρόκληση. Πέρα από τη συναισθηματική φόρτωση που αισθάνεται, η φύση γύρω της είναι μυστηριώδης, αν όχι επικίνδυνη. Έχει και μια νέα μικρότερη αδελφή, την οποία πρέπει να προσέχει, αλλά και να μάθει να ανταπεξέρχεται στο αίσθημα της ζήλιας. Πράγματι, η ζωή της Φρίδα δεν θα είναι ξανά ποτέ η ίδια.
Πρωταγωνιστούν: Laia Artigas (Frida), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Paula Robles (Anna). Σκηνοθεσία: Carla Simón. Διάρκεια: 96'.
Είδος ταινίας: Δραματική. Γλώσσα: Καταλανικά. Υπότιτλοι: Ελληνικοί. Χρονολογία παραγωγής: 2017.
>> Δευτέρα 20 Αυγούστου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20.30. Πληρ. 99434793.

Φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα
Ο Σάββας Χρυσοστόμου και ο Πόλυς Ιωαννίδης με τις κιθάρες τους και τις φωνές τους, ο Ανδρέας Κραμπιάς με τις λεβέντικες του πενιές στο μπουζούκι, και Ανδρέας Νικολάου με τον σέρτικο μπαγλαμά του, υπόσχονται μια βραδιά με τον μουσικό πλούτο που ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και οι άλλοι δάσκαλοι του είδους τόσο αληθινά και αυθόρμητα άφησαν κληρονομιά. Οι μουσικοί φορώντας τα γιλεκάκια και τους μπερέδες τους, θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν, θα διαμορφώσουν συνειδήσεις και θα ξυπνήσουν μνήμες και συναισθήματα με τραγούδια όπως 'Ο Πασατέμπος', 'Όσοι έχουνε πολλά λεφτά', 'Πριν το χάραμα', 'Συννεφιασμένη Κυριακή΄ και άλλα 'αθάνατα' τραγούδια πόνου, κεφιού, χωρισμού και...νταλκά. Απολαύστε μια βραδιά γεμάτη παράδοση και ρεμπέτικους ήχους, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 σε μια ρομαντικά ευγενική και νοσταλγική ατμόσφαιρα, που θα σας ταξιδέψει στα δρομάκια της πλάκας και της παλιάς Αθήνας.
Σας περιμένουμε να πιούμε, να τραγουδήσουμε παρέα και να στηρίξουμε ένα καλό σκοπό. Όλα τα έσοδα από την είσοδο θα δοθούν για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η Κυπριακή Κυβέρνηση.
>> Δευτέρα 20 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος. Είσοδος: 10 ευρώ. Πληρ. 70002420.
Έκθεση για τη νεότερη αρχιτεκτονική δημιουργία
Η έκθεση «Αρχιτεκτονική Σήμερα, Κληρονομιά Αύριο» αποκαλύπτει πτυχές της νεότερης αρχιτεκτονικής δημιουργίας του τόπου μέσα από την παρουσίαση έργων που έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής (2007-2016), καθώς και επιλογή έργων από την περίοδο του Μοντερνισμού στην Κύπρο. Πρόκειται για την αναδίπλωση μίας αρχιτεκτονικής παραγωγής γενεών που ανέδειξαν και αναδεικνύουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους ποιοτικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας και που συγκροτούν τη νεότερη αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, μία παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον. Η έκθεση αποτελεί πρωτοβουλία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Πολεοδομικό Συμβούλιο και τους Δήμους Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Μετά τη Λάρνακα η έκθεση θα παρουσιαστεί στη Λεμεσό στο Μόλο από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και στη Λευκωσία στο προαύλιο του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου.
>> Μέχρι 2/9, Λάρνακα, Φοινικούδες.
Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο
Πρωτότυπες συνθέσεις επηρεασμένες από την κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το 'Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο' είναι ένα νέο project αφοσιωμένο στη παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30μμ.
Πρόκειται για μια παρουσίαση νέων συνθέσεων οι οποίες είναι γραμμένες από τον Οδυσσέα Τουμάζου και είναι επηρεασμένες από κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική, συνδυάζοντας ανατολίτικους ρυθμούς με πλούσιες αρμονίες και λυρικές μελωδίες. Οι μουσικές δημιουργίες του Οδυσσέα αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. Κεντρικό στοιχείο στη μουσική του αποτελεί ο αυτοσχεδιασμός. Αυτό επιτρέπει στο περιβάλλοντα χώρο και στο ακροατήριο να επηρεάσουν ανεπαίσθητα την κατεύθυνση της μουσικής, τον ήχο και, συνεπώς, το ίδιο το ταξίδι στο οποίο καλείται να επιβιβαστεί ο ακροατής με συνοδοιπόρους τον Οδυσσέα και τους μουσικούς του.
>> Πέμπτη, 23 Αυγούστου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.30. Είσοδος: 10 ευρώ. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Beauty and the Beast (2017)
Στο πλαίσιο του Faneromeni 18, του φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στην πιο όμοεφη αυλή ης πόλης, θα προβληθεί η ταινία Beauty and the Beast (2017). Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Αυγούστου στις 21:00, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου.
>> Πέμπτη, 23 Αυγούστου, Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 22128157.
Η Δικιά μας Οικογένεια (Belles Familles)
Στο πλαίσιο του ΜαραθώνιουΘερινών Προβολών στο Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια, θα προβληθεί αυτήν την Πέμπτη η ταινία "Η Δικιά μας Οικογένεια". Ο Jérôme μένει στη Σαγκάη. Περαστικός από το Παρίσι, μαθαίνει πως στον τόπο όπου μεγάλωσε έχει ξεσπάσει μια διαμάχη γύρω από το οικογενειακό του σπίτι. Αποφασίζει να πάει εκεί για να βρεθεί μια λύση. Αυτή η εξόρμησή του στην επαρχία πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του...
Πρωταγωνιστούν: Mathieu Amalric, Marine Vacth, Gilles Lellouche.
Σκηνοθεσία: Jean-Paul Rappeneau. Διάρκεια: 113'.
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα, Ρομαντική. Γλώσσα: Γαλλικά. Υπότιτλοι: Ελληνικοί. Χρονολογία παραγωγής: 2015.
>> Πέμπτη, 23 Αυγούστου, Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, Λευκωσία, 21.00. Είσοδος 5 ευρώ. Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών (για ταινίες κατάλληλες, πάντοτε με γονική συνοδεία) καθώς και για άτομα με αναπηρίες, η είσοδος είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες: 22349085, 22348203.
Σχετικά
Το Φοινί μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο Christmas Village
Το Φοινί φορά τα γιορτινά του και μας προσκαλεί!
Η γιορτινή ατζέντα του σαββατοκύριακου: 35 προτάσεις για Χριστούγεννα στην πόλη
Συναυλίες, θέατρο, μιούζικαλ για παιδιά, street parties, φιλανθρωπικές δράσεις και λαμπερά lives γεμίζουν το σαββατοκύριακο με ρυθμό, λάμψη και χριστουγεννιάτικη μαγεία σε όλη την Κύπρο
Χριστούγεννα στη Λευκωσία: Όλα όσα θα συμβούν αυτό το σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα
Τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα είναι τα πιο γιορτινά
10+1 γιορτινά θεάματα για μικρούς και μεγάλους που έρχονται μέσα στις γιορτές
Μπαλέτο, θέατρο, παιδικές παραγωγές, μουσικές παραστάσεις και διεθνείς αφίξεις φέρνουν στη σκηνή όλη τη μαγεία των γιορτών σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα
Τραγούδια και παραμύθια στο Μουσείο
Τι κοινό μπορεί να έχουν οι άρχοντες των καλάντων και οι μυθικοί καλικάντζαροι; Σίγουρα το τραγούδι και τα παραμύθια!
Η Λευκωσία κάνει βόλτες με το Μουσικό Λεωφορείο
Eπιβιβαστείτε στο μουσικό λεωφορείο για μία αξέχαστη εορταστική εμπειρία
10 υπέροχες εικόνες από το Rooftop Christmas της Λευκωσίας
Το Rooftop Christmas που στήθηκε στο Mall of Cyprus είναι άκρως γιορτινό και εντυπωσιακό
Σινεμά μέσα στο λεωφορείο: Φέτος ζήσε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εμπειρία
Mια ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία που συνδυάζει διασκέδαση, ξεκούραση και επαφή με τη φύση
Όταν η τεχνολογία συναντά την Αλεξάντρα Νταριέσκου στην παράσταση «Ο Καρυοθραύστης κι εγώ»
Μια πρωτοποριακή multimedia εμπειρία στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Δωρεάν συναυλία με τον Ηλία Βρεττό στο πάρκο
Ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και το Δημοτικό Διαμέρισμα Δρομολαξιάς–Μενεού μας προσκαλούν στις χριστουγεννιάτικές τους εκδηλώσεις