Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2013
Η μυρωδιά του πυρωμένου φούρνου σε προετοιμάζει για το τι πρόκειται να φας. Πικάντικες γεύσεις που αναμειγνύονται με νοστιμιές στα κάρβουνα! Στο τραπέζι σου μπορούν να βρεθούν -σε χρόνο ντε-τε- έθνικ πιάτα μαζί με κυπριακό μεζέ και πίτσα! Ναι... ναι, στον "Ξυλόφουρνο" έχεις την πολυτέλεια μιας τέτοιας ποικιλίας. Ο Γιώργος, ο ιδιοκτήτης του μικρού αλλά πλούσιου σε γεύσεις μαγαζιού, φρόντισε μαζί με την Aρμένισσα σύζυγό του να φτιάχνουν αυθεντικά λαχματζούν (€1.30), κούπες (€1.50), shish kebab (€4), χαλουμωτές (€1) μαζί με πίτσες (€4) και μπόλικα είδη σχάρας για να ικανοποιούν κάθε γούστο και κάθε προτίμηση. Δοκιμάσαμε χοιρινό αρμένικο σουβλάκι (€4), που το περίμενα λίγο πιο πικάντικο, κοτόπουλο σουβλάκι (€6.50), που ήταν καθαρό φιλέτο και λιτό στη γεύση, αλλά βεβαίως και τα λαχματζούν του, που οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν εκπληκτικά! Λεπτό φύλλο ζύμης με βοδινό και λίγο αρνίσιο κιμά, μπαχάρια, κρεμμύδι και μαϊντανό. Νοστιμότατα και πελώρια! Παρακολουθούσα τον ψήστη που τα φούρνιζε ασταμάτητα και η μυρωδιά τους μου τρυπούσε τα ρουθούνια! Μας τα σέρβιραν ζεστά-ζεστά πάνω σε λαδόκολλα, με μια φέτα λεμόνι στη μέση. Οι κούπες του δε, είχαν μπόλικη γέμιση, τραγανό περίβλημα και μύριζαν υπέροχα! Όσο για τις χαλουμωτές του, αυτές μας άρεσαν για το μαλακότατο φύλλο τους και το πλούσιο υλικό τους. Από την άλλη, οι επιλογές στα κάρβουνα ήταν δελεαστικές, κι αφού η παρέα ήταν μεγάλη, παραγγείλαμε και συκώτι μερίδα (€6) και αρνίσια παϊδάκια (€8.50) και σεφταλιές (€6) που τα σερβίρουν με ντομάτα, αγγουράκι και μαϊντανό, καλοψημένα και σε γερή ποσότητα. Κι ενώ ο φούρνος γέμιζε ασταμάτητα με τα... best seller λαχματζούν του, γέμιζε και η δική μας κοιλιακή χώρα επικίνδυνα! Μη μπορώντας να βάλουμε, πλέον, άλλη μια μπουκιά στο στόμα, ζητήσαμε το λογαριασμό, που οφείλω να ομολογήσω πως ήταν πολύ συγκαταβατικός και γυρέψαμε μια σόδα για να αποφορτίσουμε το αίσθημα της πληρότητας!
Σχετικά
Η λαμπερή πλευρά του κυπριακού αμπελώνα σε δύο μοναδικές ετικέτες
Κομψότητα, φινέτσα και κυπριακός χαρακτήρας σε κάθε φυσαλίδα
Ανοίγει ξανά τις πόρτες του αγαπημένο αγρόκτημα της Κύπρου – Επιστρέφει από τις 21 Ιουνίου
Με νέο τρόπο λειτουργίας, κυπριακό πρόγευμα, παιδότοπο και αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας υποδέχεται και πάλι μικρούς και μεγάλους.
Το Μουντιάλ σερβίρεται (ήδη) στο Maison Anemi
Ζήσε τον παλμό του Μουντιάλ με ειδικό μενού στο δημοφιλές μπιστρό της Λεμεσού
Μια ξεχωριστή βραδιά στο οινοποιείο, με cocktails και πιάτα με πρωταγωνιστές τα αμπελόφυλλα
Εποχιακά cocktails εμπνευσμένα από το αμπέλι και σπιτικό φαγητό με πρωταγωνιστή το αμπελόφυλλο
Καλοκαίρι σημαίνει «Ιστορικόν»
Το αγαπημένο ταβερνείο υποδέχεται τον Ιούνιο με παραδοσιακές συνταγές, καλό κρασί και αυθεντική φιλοξενία
Διαμονή μέσα στον αμπελώνα: Το οινοποιείο της Πάφου που σε καλεί για γευσιγνωσία και διαμονή
Αυτήν την εμπειρία, πρέπει να τη ζήσεις
Chef Talks: Κωνσταντίνε Δημοσθένους, τι σε έκανε να πεις “ναι” στην κουζίνα του Amaracus στο Minthis Resort;
O Chef de Cuisine του εστιατορίου Amaracus, μας για πρώτη ύλη, φύση και αυθεντικότητα
Ξέφρενοι ρυθμοί και καλό κρασί στο Οινοποιείο Τσιάκκας
Πήγαμε στο "Wine me Not" festival στο υπέροχο Πελένδρι και ζήσαμε μια αξέχαστη εμπειρία με καταπληκτική εικόνα, ατμόσφαιρα, οινοποσία και γαστρονομία
Μάθαμε πότε ανοίγει το πρώτο Sumosan στην Κύπρο
Το εμβληματικό ιαπωνικό εστιατόριο και το εξαίσιο blend παράδοσης και μαγειρικής καινοτομίας του προσγειώνονται μέσα στο The Landmark Nicosia, Autograph Collection
Óris Fire Kitchen & Bar: Η πιο ατοσφαιρική dinner & drinks εμπειρία της Λεμεσού βρισκεται στο Trilogy
Ένας χώρος που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κάτι περισσότερο από μια dining εμπειρία.
Μια βραδιά όπου το κρασί, η μνήμη και η παράδοση της Κύπρου ζωντάνεψαν στο Minthis
Η εκδήλωση ένωσε ανθρώπους του κρασιού, του πολιτισμού και της φιλοξενίας
Ένας νέος poolside προορισμός έρχεται στο νησί για τα πιο κομψά καλοκαιρινά βράδια
Ένας νέος adults-only καλοκαιρινός προορισμός κάνει πρεμιέρα στη Λάρνακα