Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2018
Κι ενώ η Λεμεσός απολαμβάνει μπίρες και μουσική στο Med Fest, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο στάθμευσης Εναερίου (μέχρι και τις 27 Ιουλίου), και η υπόλοιπη Κύπρος ετοιμάζεται σιγά σιγά να απολαύσεις τη δροσιά τη, σε άλλες 5 γιορτές μπίρας που προγραμματίζονται.

Paphos Beer Festival
Tο παφίτικο φεστιβάλ μπίρας θα πραγματοποιηθεί και φέτος για ακόμα μία χρονιά στο μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης. Το φετινό φεστιβάλ αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος πάνω από 100 διαφορετικές μπίρες από όλο τον κόσμο, ζωντανή μουσική, Djs, shows, χορούς, πυροτεχνήματα, διαγωνισμούς και δραστηριότητες για παιδιά.
>> Πέμπτη 26-Σάββατο 28 Ιουλίου, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 18.00-24.00, είσοδος €7.

Φεστιβάλ Μπίρας στο Πελέντρι
Το Πελέντρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, και είναι γνωστό ιδιαίτερα για τη φιλοξενία των κατοίκων του, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, η οποία ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, τα μονοπάτια της φύσης, το οινοποείο του Τσιάκκα, την παραδοσιακή ταβέρνα Συμπόσιο και για τόσα άλλα!
Στο χωριό λοιπόν, το τριήμερο 27-29 Ιουλίου θα πάμε για έναν ακόμα λόγο! Για το Φεστιβάλ Μπίρας, "Beer phelstival" που διοργανώνει το καφέ του χωριού, το Phelandrio Cafe-bar. Έναν χώρο που μας φιλοξενεί συχνά για καφέ ή για ποτό, φαγητό όπως σνακ και είδη σχάρας, για να δούμε από τις γιγαντοοθόνες του διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες, για κουβέντα και περαντζάδα.
Σημείωσε ότι το εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά. Πρόκειται για τρεις μέρες γεμάτες μπίρα, ροκ μουσική, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, Djs κσι συνοδευτικά εδέσματα! Ετοιμαστείτε λοιπόν να δροσιστείτε στην αγαπημένη πλατεία του χωριού με μπύρες από όλο τον κόσμο, γιατί προβλέπεται να είναι ένα καυτό καλοκαίρι!
>> Παρασκευή 27-Κυριακή 29 Ιουλίου, Πελέντρι, επ. Λεμεσού.

1ο Beer & Vine Festival στην Κακοπετριά
To 1ο Φεστιβάλ Μπύρας και Κρασιού (Beer and Vine Country Festival), το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, όπως όλα δείχνουν θα προσελκύσει νεαρούς αλλά και μεγαλύτερους! Κι αυτό γιατί συνδυάζει δύο πολύ αγαπημένα ποτά, το κρασί και την μπίρα, αλλά και διασκέδαση με έναν δημοφιλή Ελλαδίτη καλλιτέχνη. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ με πάνω από 15 περίπτερα μπίρας, κρασιού και φαγητού, υπόσχεται να μας δροσίσει με τη μεγάλη ποικιλία από μπίρες.
Στο πλαίσιοτου φεστιβάλ θα δοθεί μεγάλη συναυλία με τον καταξιωμένο Έλληνα τραγουδιστή ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ σε ένα μεγάλο πάρτι που θα στηθεί στον προαύλιο χόρο του Δημοτικού σχολείου Κακοπετριάς.
Το φεστιβάλ παρουσιάζει η Μινέρβα Ασφαλιστική.
>> Τρίτη 14 Αυγούστου, Δημοτικό Σχολείο Κακοπετριάς, 17.00-24.00. Είσοδος: €7 με ποτό, €3 κάτω των 12 ετών.

Chlorakas Beer Festival
Σε μια πρωτότυπη κίνηση για τα δεδομένα των Κοινοτικών Συμβουλίων προχώρησε η Χλώρακα η οποία εξήγγειλε το 1ο της Beer Festival με μοναδικές εκπλήξεις και σημαντικές παρουσίες. Το Φεστιβάλ το οποίο όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα αντίστοιχα που γίνονται σε μεγάλους Δήμους θα φιλοξενήσει ανάμεσα σε άλλα το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα MINUS ONE σε μια ζωντανή εμφάνιση. Με φαντασμαγορικά σόου, ζωντανές ραδιοφωνικές συνδέσεις και LIVE LINKS, με γνωστούς DJ’s η Χλώρακα θέλει να δημιουργήσει ένα φεστιβάλ που θα καταστεί θεσμός.
‘Αλλωστε που υπάρχει καλύτερο μέρος για ένα φεστιβάλ Μπύρας δίπλα σε κοινότητες όπως η Κισσόνεργα και η Λέμπα που παρήγαγαν μπύρα εδώ και αιώνες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο και το πάρκο Paraka δίπλα από το Baracas lounge στις 3 Αυγούστου από τις 6:30 το απόγευμα μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Στην εκδήλωση θα υπάρχουν αρκετά και διαφορετικά είδη μπύρας, φαγητό και μουσική.
>> Παρασκευή 3 Αυγούστου, πάρκο Paraka δίπλα στο Baracas lounge, Πάφος, 18.30.

Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival
Ακόμα ένα φεστιβάλ μπίρας προγραμματίζεται στην πρωτεύουσα, αυτήν την περίοδο. Ο λόγος για το Septemberfest που ανακοίνωσε τις φετινές ημερομηνίες διεξαγωγής του χωρίς ωστόσο να έχουμε ακόμα πλήρες πρόγραμμα. Το Septemberfest - Nicosia Beer Fun Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα όπως κάθε φορά φιλοξενώντας αγαπημένους τραγουδιστές και σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα.
>> Τρίτη 28 Αυγούστου-Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, Πάρκο Ακαδημίας, Αγλαντζιά, Λευκωσία.

Nicosia Beer Fest
Πάει και πάλι Σεπτέμβριο, θα έχει μειωμένη διάρκεια και αλλάζει τοποθεσία φέτος το Φεστιβάλ Μπίρας, Nicosia Beer Fest. Συγκεκριμένα ο Δήμος Λευκωσίας, η Πρεσβεία της Γερμανίας στην Κύπρο και η C.K. Matrix Exhibition Partners Ltd συνδιοργανώνουν και φέτος το Φεστιβάλ Μπίρας, Nicosia Beer Fest.
Το φεστιβάλ, που πέρσι διοργανώθηκε τον Ιούνιο στην Τάφρο Κωνστάντζα και είχε διάρκεια 4 μέρες, φέτος αλλάζει χαρακτήρα και χώρο διεξαγωγής.
Θα πραγματοποιηθεί από 13-15 Σεπτεμβρίου 2018 στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου.
Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.
>> Πέμπτη 13-Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Τάφρος Πύλης Αμμοχώστου, Λευκωσία.
Σχετικά
Η Λευκωσία ανάβει τα φώτα των γιορτών (ολόκληρο το πρόγραμμα)
Η Λευκωσία φορά τα γιορτινά της!
Έγκωμη Christmas Fest 2025: Mια μέρα γεμάτη μουσική, δραστηριότητες, παραστάσεις, εργαστήρια κ.ά.
Πάμε να ζήσουμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων
Χριστούγεννα στην Κυπερούντα: Εκεί που η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στην καρδιά του Τροόδους!
Από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, η πλατεία της Κυπερούντας ζωντανεύει με φώτα, γεύσεις, χαμόγελα και μελωδίες
Sunday Fun Day με πίτσα και παιχνίδια για τα παιδιά
Kids Sunday Fun Day στο Biga Neapolitan Pizza – Μια Κυριακή γεμάτη διασκέδαση, γεύση και προσφορά!
Agenda της Εβδομάδας: 10 υπέροχα πράγματα να απολαύσεις στην Κύπρο
Οι πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις και εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα
Μια ξεχωριστή αγορά στη Σολέα, με άρωμα γιορτών!
Στο Solea Valley Market, σε περιμένει ένα γιορτινό σκηνικό γεμάτο ζεστασιά, μοναδικές μυρωδιές και αληθινό χριστουγεννιάτικο πνεύμα
To Christmas Strawberry Land ανακοίνωσε ολόκληρο το πρόγραμμά του
Φέτος θα κάνουμε γιορτές στο σπίτι της Φράουλας
Με δύο εκρηκτικούς καλλιτέχνες θα γίνει η Φωταγώγηση στην Αγία Νάπα
Όλα όσα ανακοινώθηκαν
Την Κυριακή στο Μονάγρι θα απολαύσουμε δωρεάν παλουζέ και κουμανδαρία
Παραδοσιακή Εκδήλωση Παλουζέ και Σουσιούκκου στο Μονάγρι
Το Παραλίμνι ανάβει τα φώτα των γιορτών με μεγάλη συναυλία
Μόλις ανακοινώθηκε η τραγουδίστρια που θα μας διασκεδάσει
Πανηγύρι Χαράς για τα Παιδιά στη Λάρνακα
Ένα απόγευμα γεμάτο διασκέδαση, παιχνίδι και χαμόγελα!
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό SanTa Lefkara ανοίγει τις πόρτες του
Μαγικές γιορτινές και αξέχαστες στιγμές για άλλη μία χρονιά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου