Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2018
Παρά τις συνεχείς αναφορές για την ανεπαρκή ζήτηση των iPhone X, το πιο ακριβό έξυπνο κινητό της Αpple αποδεικνύεται άκρως δημοφιλές και τα πηγαίνει εξαιρετικά σε πωλήσεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της IHS Markit, η Apple έχει αποστείλει 12,7 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, κάνοντας το iPhone X το πιο δημοφιλές τηλέφωνο στον κόσμο.
Παρότι μάλιστα ο αριθμός των συσκευών iPhone X που πουλήθηκαν είναι αισθητά χαμηλότερος σε σχέση με τις συσκευές iPhone 7 Plus που πουλήθηκαν ένα χρόνο νωρίτερα (18,3 εκατομμύρια), το πανάκριβο κινητό του κολοσσού της Καλιφόρνια κατάφερε να ξεπεράσει εσωτερικό και εξωτερικό ανταγωνισμό, δηλαδή κάθε άλλο μοντέλο στην αγορά. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το iPhone 8 πήγε αρκετά καλύτερα από το iPhone 8 Plus, πουλώντας 8,5 εκατ. συσκευές έναντι 8 εκατ. αντίστοιχα.
Αντιθέτως στην περίπτωση της Samsung το πιο δημοφιλές μοντέλο για το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν ήταν το Galaxy S9, όπως θα φανταζόταν κανείς αλλά το Galaxy Grand Prime Plus πουλώντας 8,3 εκατ. συσκευές, ένα entry-level μοντέλο που κοστίζει λιγότερο από 150 δολάρια. Το Samsung Galaxy S9 βρίσκεται στην 5η θέση πουλώντας 7,4 εκατ. συσκευές.
Όπως δείχνει το παρακάτω διάγραμμα βέβαια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των άλλων κατασκευαστών, Apple και Samsung κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα για το α΄ τρίμηνο του έτους. Ένας από τους αιτίες για την απουσία κινέζων κατασκευαστών από τη λίστα, σύμφωνα με την IHS, είναι και η καθυστέρηση της κυκλοφορίας νέων μοντέλων.

Σχετικά
Lidl Ελλάς & Lidl Κύπρου: Ο Γεώργιος Τοκατλής αναλαμβάνει τη θέση του Chief Executive Officer
Από την 1η Μαρτίου 2027, ο Μίλτος Φοροζίδης θα συνεχίσει τη διεθνή του σταδιοδρομία εντός του Ομίλου Schwarz
“Restart your Life”: Το νέο φθινοπωρινό τεύχος της Madame Figaro είναι εδώ
Ένα τεύχος αφιερωμένο στην 21η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
Όταν οι ιστορίες των γυναικών γίνονται έμπνευση: Τα M&S Κύπρου παρουσιάζουν και φέτος το ‘Fashion That Matters’
7 γυναίκες ενέπνευσαν τον σχεδιαστή Μιχάλη Παντελίδη για το φετινό T-shirt
Το ωράριο των malls της Κύπρου για την 1η Οκτωβρίου
Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοικτά την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου
Νέα άφιξη: Το πρώτο κατάστημα LEGO έρχεται στην Κύπρο
Ένα τουβλάκι, αμέτρητες δυνατότητες και ένας νέος χώρος για να τις ανακαλύψεις
Σ' αυτό το mall θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα Victoria’s Secret της Κύπρου
Ο διάσημος οίκος εσωρούχων ανοίγει το πρώτο και μοναδικό κατάστημα Victoria’s Secret στην Κύπρο
Η JYSK ετοιμάζει την επέκτασή της στην Κύπρο
Τα πρώτα καταστήματα ανοίγουν την άνοιξη του 27
25+ beauty brands, αμέτρητες εμπειρίες: Το Beauty Fest επιστρέφει στη Λεμεσό!
Το μεγαλύτερο beauty event του φθινοπώρου επιστρέφει στη Λεμεσό
To νέο μυθιστόρημα της Άννας Κριθ βρίσκεται στα ράφια
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Το τίμημα της ομορφιάς: Το ελιξίριο»
H Lidl Κύπρου βάζει «Ψαλίδι στον Πληθωρισμό» και μειώνει τις τιμές σε περισσότερα από 60 προϊόντα
Μια πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης του καταναλωτικού προϋπολογισμού ενάντια στις πληθωριστικές πιέσεις
FLO London: Γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του με μια ξεχωριστή εκδήλωση!
Ένας χώρος όπου η ομορφιά συναντά την υψηλή αισθητική και τη βρετανική φινέτσα.
H Lidl θα γεμίσει PAW Patrol
Η Lidl θέτει νέα πρότυπα στη διαφήμιση παιδικών προϊόντων: Συνεργασία με το PAW Patrol® αποκλειστικά για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που πληρούν τα διατροφικά κριτήρια του ΠΟΥ