Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2018
Η Πρεσβεία της Ελβετίας έχει την τιμή να ανακοινώσει πως η Ελβετία κλείνει το φετινό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου με το Zick Zack Puff του συγκροτήματος Company Mafalda. Το Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018 στις 7μμ, Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.
Καλλιτέχνες ποικίλων δεξιοτήτων συνευρίσκονται σε αυτό το χορευτικό έργο. Μέσω κοινών εμπειριών αρχίζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ευκαιρία στη διαφορετικότητα, αρκεί να ενώσουν δυνάμεις και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον. Μαζί, θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ανακαλύψουν νέες προοπτικές, ακόμη και στις πιο περίπλοκες καταστάσεις. Οι δρόμοι των τριών μελών της ομάδας συναντώνται μέσα από πολύχρωμα συνοπτικά επεισόδια και εικόνες που σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του καθενός, με τη βοήθεια ευφάνταστων σκηνικών, αντικειμένων και κοστουμιών. Θα χρειαστούν μονάχα μπαλόνια, καλσόν και, κυρίως, στοίβες χαρτιών για να το πετύχουν! Είναι βέβαιο ότι η παράσταση θα εξάψει τη φαντασία των νεαρών θεατών και θα τους χαρίσει εκατοντάδες ιδέες, έτοιμες να ενσωματωθούν στα δικά τους παιχνίδια.
Company MAFALDA
Οι πολυδιάστατοι κόσμοι μέσω των οποίων η ομάδα MAFALDA από τη Ζυρίχη, με καλλιτεχνική διευθύντρια τη χορογράφο Teresa Rotemberg, συναρπάζει το κοινό, διακατέχονται από ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Άλλοτε με αφηγηματικό και άλλοτε με αφαιρετικό τρόπο, η ομάδα συνδυάζει χορευτικά και θεατρικά στοιχεία με πρωτοτυπία και δεξιοτεχνία. Το σύμπαν της MAFALDA είναι γεμάτο χιούμορ με ευφάνταστες, ποιητικές εικόνες και σκηνές, που συνενώνουν συχνά το κωμικό με το τραγικό. Η ομάδα αμφισβητεί διαρκώς την πραγματικότητα, ενώ στο επίκεντρο του έργου της βρίσκεται πάντοτε η αποδοχή των ατελειών, η διαφορετικότητα και η αλλαγή. Το δημιουργικό έργο της MAFALDA είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να φαίνεται ανάλαφρο και ειρωνικό, ωστόσο δεν παύει να αγγίζει τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και της συνύπαρξής μας.
Χορογραφία: Teresa Rotemberg
Χορευτές: Diane Gemsch, Yamila Khodr, Fausto Izzi
Τεχνικός διευθυντής: Laurent Castella
Μουσική: Tanja Müller
Κοστούμια: Tanja Liebermann
Σχεδιασμός φωτισμού: Heinze Baumann
Δραματουργία: Ralph Blase
Manager: Nicole Friedman
Η παράσταση αρχίζει στις 7μμ
Διάρκεια: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος: €5 | Ελεύθερη είσοδος για παιδιά, φοιτητές, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού
Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ / 77 77 77 45, www.rialto.com.cy
Δωρεάν μεταφορά από την Υπηρεσία Χειροτεχνίας Κύπρου, Λεωφ. Αθαλάσσας, Λευκωσία. Αναχώρηση στις 5.45μμ / πληροφορίες και κρατήσεις, τηλ. 99 420642
Διοργάνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο με τη συνεργασία της Ελβετικής Πρεσβείας. Πληροφορίες από την Πρεσβεία, τηλ. 22 466806.
-
Θέατρο Ριάλτο
30 Ιουνίου 2018
Σχετικά

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του