Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε στο νέο μοντέρνο μαγειρείο θαλασσινών της Λευκωσίας

Δοκιμάσαμε νόστιμες αλοιφές, λευκόταμαρά, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, φρεσκοζυμωμένο ψωμί, κουπέπια, μουσακά και φρέκολα θαλασσινών

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2018

Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της πρωτεύουσας, το βραβευμένο Σούξου Μούξου Μανταλάκια στην Ονασαγόρου έδωσε τη θέση του σε μία νέα άφιξη-πρόταση στην καρδιά της Λευκωσίας. Το νέο επιχειρηματικό βήμα του Ανδρέα Χατζηστεφάνου διαφοροποιείται από το φημισμένο Σούξου Μούξου Μανταλάκια και κάνει στροφή προς το ψάρι ανοίγοντας ένα καινούργιο εστιατόριο με άρωμα θαλασσινό και όνομα αισθησιακό. Το Sexy Fish by Souxou Mouxou φιλοδοξεί να γίνει η casual επιλογή μας για ψάρια και θαλασσινά στο κέντρο της παλιάς πόλης, πράγμα που έχει όλα τα φόντα να το πετύχει.

Ο χώρος σε βάζει άμεσα στο κλίμα, με τα μικρά και μεγάλα κόκκινα-μπλε ψάρια ζωγραφισμένα στους τοίχους του μαγαζιού, χαμηλός φωτισμός, ψηλά τραπέζια και high stools στο εξωτερικό, ξύλινα τραπέζια και καρέκλες στο εσωτερικό. Ο ιδιοκτήτης ονομάζει τον χώρο αυτό 'μαγειρείο θαλασσινών' με την προετοιμασία της ημέρας να ξεκινά από νωρίς το πρωί με ζύμωμα ολόφρεσκου, ψωμιού το οποίο δοκιμάσαμε μαζί με τις σπιτικές αλοιφές του. Το μενού είναι μικρό και περιεκτικό. Αρχίσαμε με τις πεντανόστιμες αλοιφές: λευκό ταραμά (€3) από τους ωραιότερους που δοκιμάσαμε, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€3) και πιπεριές με φέτα (€3).

Η σαλάτα (€5, €8.50) έφτασε σε γενναιόδωρη μερίδα, με κατακόκκινες ζουμερές ντομάτες με φέτα. Από τα ορεκτικά μας κίνησαν την περιέργεια τα ντολμαδάκια με θαλασσινά (€6) που ήταν ιδιαίτερα και πρωτότυπα ως πιάτο. Δεν θα μπορούσε από το μενού να λείπει το φρέσκο ψάρι. Δοκιμάσαμε ολόφρεσκο λαβράκι, με χόρτα βραστά και πατατοσαλάτα ως πιάτο ημέρας, καλαμάρι σχάρας με σαλάτα (€12), φρέσκολα (είδος ζυμαρικού) με θαλάσσινά (€12) και μουσακά θαλασσινών (€12). Το Sexy Fish προσφέρει μάλιστα την πιατέλα θαλασσινών (€19) για δύο που περιλαμβάνει από γόνο καλαμάρι μέχρι συμιακό γαριδάκι, αθερίνα, φρέσκα ψάρια, πατάτες τηγανητές και ταρτάρ σως. Όλα αυτά τα συνοδεύσαμε με κρασιά από την πολύ καλή κάρτα του μαγαζιού.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close