14-15 July 2018
Προσεχώς , Θέατρο

"Αγαμέμνων" του Αισχύλου από τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης-Βέροιας στο Κούριο

Η παράσταση συμμετέχει στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2018

Ο διεθνούς φήμης Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, σκηνοθετεί το πρώτο έργο της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια, Αγαμέμνων και δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. Μπαίνει θριαμβευτικά στην πόλη και το παλάτι, φέρνοντας μαζί του ως αιχμάλωτη την τρωαδίτισσα πριγκίπισσα, ιέρεια του Απόλλωνα, μάντισσα Κασσάνδρα. Η Κλυταιμνήστρα υποδέχεται τον σύζυγό της με στόμφο και τιμή, ωστόσο πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται πως η ενθουσιώδης της υποδοχή υποκρύπτει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης για το φόνο της κόρης τους, Ιφιγένειας, που ο Αγαμέμνονας θυσίασε στην Αυλίδα, για να ξεκινήσουν τα πλοία της εκστρατείας δέκα χρόνια πριν.

Το κόκκινο χαλί που στρώνει για να τον δεχτεί οδηγεί σ’ ένα λουτρό αίματος όπου, με τη συνέργεια του εραστή της Αίγισθου, θα πνιγούν και ο ίδιος και η ερωμένη του.

Με αγγλικούς υπέρτιτλους

Συνετελεστές 
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά - Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική και Μουσική Διδασκαλία: Χάρης Πεγιάζης
Χορογραφία - Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Συγκλητική Βλαχάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη
Καλλιτεχνική διεύθυνση Stefi & Lynx Productions: Αλίκη Δανέζη Knutsen

Διανομή:
Μαρία Πρωτόπαππα (Κλυταιμνήστρα), Γιάννης Στάνκογλου (Αγαμέμνων/Αίγισθος), Αργύρης Πανταζάρας (Κήρυκας), Ιώβη Φραγκάτου (Κασσάνδρα), Θοδωρής Κατσαφάδος (Φρουρός)
Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης, Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου

Σκηνοθετικό σημείωμα
Αυτή η ιστορία του Αισχύλου εκφράζει με εκπληκτική δύναμη το παράλογο της ανθρώπινης μοίρας.  Πράγματι, χάνουμε αέναα στον αγώνα με το φόβο μας. Πράγματι, φτιάχνουμε πολιτείες ασταμάτητα και είμαστε αιχμάλωτοι στις φυλακές που χτίζουμε εκούσια με τα ίδια μας τα χέρια. Πράγματι, περιμένουμε σωτήρες και όταν τελικά εμφανιστούν συνειδητοποιούμε ότι δεν αξίζουν παρά τον οίκτο μας. Πράγματι, αυτό που ονομάσαμε «δικαιοσύνη», μας οδηγεί αργά ή γρήγορα στο έγκλημα. Όλοι είμαστε ένοχοι. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη. Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κατάφερε ν' απαλλαγεί απ' τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και έμαθε την υπομονή. Ο κόσμος του Αγαμέμνονα είναι ζοφερός. Αλλά επιτρέψτε το ταξίδι μας στον κόσμο του να είναι ουσιαστικό και συναρπαστικό, γιατί πιστεύω ότι η οδηγός μας - η Ποίηση - γνωρίζει το δρόμο προς τη χαρά.

Τσέζαρις Γκραουζίνις

Παραστάσεις
Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00. 

Τιμές εισιτηρίων: €10, €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι)
Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΔΙΘ για το 2018 και για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.

Πώληση εισιτηρίων:
Περίπτερα SOEASY παγκύπρια
Περίπτερο ΤΙΜΕ OUT στην Πάφο
Περίπτερο In N Out στο Παραλίμνι και ηλεκτρονικά 

www.SoldoutTickets.com.cy 

>>> Για τη διευκόλυνση του κοινού από τη Λευκωσία, θα προσφερθεί δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, για την παρακολούθηση της παράστασης

▪ Ώρα αναχώρησης: 18:30 (χώρος στάθμευσης απέναντι από το Κέντρο Χειροτεχνίας στη λεωφόρο Αθαλάσσας)

▪ Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 7000 2414 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2018

*Το κοινό που θα παρακολουθήσει παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου προτρέπεται να μεταβεί στον χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Η στάθμευση αυτοκινήτων θα γίνεται στον Άγιο Ερμογένη, απ’ όπου το κοινό θα μεταφέρεται με λεωφορεία στο χώρο του θεάτρου. Τελευταία διαδρομή λεωφορείου, για τη μεταφορά των θεατών από τον χώρο στάθμευσης στον χώρο του θεάτρου, στις 20:45.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close