Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αγία Άννα: Καθαρόαιμα γραφική!

Ένα μικρό, πετρόκτιστο χωριουδάκι σε περιμένει, με την ατόφια ‘φυσιολάτρευτή’ του όψη!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2013

Και να αγνοείς την ύπαρξή του, αυτή ειδικά την εποχή, αξίζει να το ανακαλύψεις. Είναι ένα χωριουδάκι με εύκολη πρόσβαση και από Λάρνακα και από Λευκωσία, πολύ συμμαζευμένο, με πέτρα ντόπια σε όλα του τα σπίτια και φιλοξενία καθαρόαιμα κυπριακή!
Η διαδρομή: Παίρνεις τον παλιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού. Μόλις δεις την ταμπέλα που υποδεικνύει προς Μοσφιλωτή, μπες μέσα και διέσχισε τον κύριο δρόμο του χωριού. Ακολουθεί σε λίγο το χωριό Ψευδάς και μετά το χωριό Αγία Άννα. Μικρό και γραφικότατο, με στενά και ήσυχα δρομάκια, απολαμβάνει την προστασία των χαμηλών βουνοπλαγιών της γύρω περιοχής. Το ποτάμι Τρέμιθος το διασχίζει, που ξεπροβάλλει αποφασιστικά, μέσα από μια εντυπωσιακή χαράδρα. Λιγοστά τα σπίτια, λιγοστοί και οι κάτοικοι του. Όμως, υπάρχουν ενδείξεις, από ανακαλύψεις που έγιναν μετά από ανασκαφές, ότι η περιοχή της Αγίας Άννας κατοικείτο από τα πανάρχαια χρόνια και συγκεκριμένα από τη νεολιθική εποχή. Τρανή απόδειξη τούτου είναι η ύπαρξη κατακομβών στα νότια της παλιάς εκκλησίας της Αγίας Άννας. Ένας περίπατος στη φύση θα σε ανταμείψει ενώ, για καλό φαγητό, δοκίμασε τους πλούσιους μεζέδες της ταβέρνας ‘Αγία Άννα’ ή απόλαυσε μεζέ στα κάρβουνο στο ταβερνάκι ‘Τρέμιθος’.

Tip: Αξίζει να επισκεφτείς, είτε το μοναστήρι της Αγίας Θέκλης στη Μοσφιλωτή ή είτε το αναπαλαιωμένο μεσαιωνικό εκκλησάκι της Παναγίας Στάζουσας που βρίσκεται λίγο έξω από τον Κόρνο και απέναντι από την Αγία Άννα, κρυμμένο πίσω από το πεδίο σκοποβολής της περιοχής.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close