Cine News , Κινηματογράφος

Πρεμιέρα στις Κάννες για ένα κυπριακό ντοκιμαντέρ εικονικής πραγματικότητας

Το The Green Line, ένα ντοκιμαντέρ εικονικής πραγματικότητας μικρού μήκους, έκανετην πρεμιέρα του στο φεστιβάλ κινηματογράφου Καννών, Cannes NEXT Initiative στις 8 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2018

Γυρισμένο μέσα στην Πράσινη Γραμμή, το ντοκιμαντέρ βυθίζει τους θεατές σε ένα από τα πιο περιορισμένα μέρη του πλανήτη, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της Κύπρου, μια χώρα διχασμένη από το 1974.

Η ομάδα του Green Line Project έλαβε πρόσβαση στην Πράσινη Γραμμή τον Ιανουάριο του 2016. Με συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών, η ομάδα κατέγραψε τι έχει απομείνει από τα εγκαταλελειμμένα χωριά Σελέμανι και Βαρίσεια, όπως και το Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας. Μετά από παρουσίαση της ιδέας για την ταινία στο συνέδριο VRDays στο Άμστερνταμ το 2017, η ομάδα του Green Line Project προσκλήθηκε στις Κάννες για να προβάλει το ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του Marché du Film's Cannes NEXT Initiative, το οποίο προωθεί καινοτομίες στην κινηματογραφική τεχνολογία.

Το The Green Line γυρίστηκε με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της UNFICYP, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της PolarEffect Productions.

Το Green Line Project είναι ένα στούντιο παραγωγής ντοκιμαντέρ εικονικής πραγματικότητας με έδρα τη Λευκωσία. Iδρύθηκε από τους Αλέξη Μαύρο, Δημήτριο Οικονόμου, Ιωάννη Μπεκιάρη, Σταύρο Χαραλάμπους και Στέλιο Αλετράρη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.greenlineproject.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close