Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018
Τα μικρά μαγαζάκια με μουσικούλα και νόστιμα πιάτα στο τραπέζι είναι οι χώροι διασκέδασης, που πάντα θα αγαπούμε και θα προτιμούμε για έξοδο με κολλητούς . Έχουν, βρε παιδί μου, εκείνο τον... μάγκικο χαρακτήρα και μια μαγεία, που σε χαλαρώνουν στο φουλ!

Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Γραφική ταβερνούλα με εσωτερικό μπαλκόνι και ατμόσφαιρα άλλης εποχής, που σερβίρει εύγευστο φαγητό παρέα με ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική (Πέμπτη-Κυριακή).
Απόλαυσε: Το μεσημέρι σερβίρει μερίδες ελληνικής κουζίνας και το βράδυ ελληνικό μεζέ (€16). Δοκίμασε οπωσδήποτε τον μπεκρή μεζέ από μακαρόνια, τρία κρεατικά και σάλτσα ντομάτας, ψαρονέφρι στην πλάκα με πουρέ από καρότο και σάλτσα κρασιού.
Πιες: Κυπριακό κρασί (λευκό, ροζέ ή κόκκινο) σε καραφάκι (€6, 1/2 λίτρο).
(99754417) Οθέλλου 1, περιοχή Πύλης Αμμοχώστου. Τρ-Παρ 20.00-01.00, Σ 12.30-16.00, 20.00-01.00 & Κ 13.00-18.00.

Η καρδιά του Μάγκα
Χαρακτηριστικό, λαϊκό οινομαγειρείο καφενείο, με κινηματογραφικό σκηνικό και ζωντανή μουσική από το σχήμα Λαϊκή Τετρακτύς με ρεμπέτικα και λαϊκά (Τετάρτη, Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι) και το καινούριο σχήμα ΛευκΩδία, με λαϊκά και ρεμπέτικα (κάθε Τρίτη).
Απόλαυσε: Κυπριακό μεζέ με 20 περίπου πιάτα (€18) και ουζομεζέ (€18), όπως και διάφορες άλλες επιλογές. Σπεσιαλιτέ του αποτελεί το βοδινό στιφάδο (€7) και τα σαλιγκάρια με κρεμμύδια (€6). Σερβίρει και μαγειρευτά της ημέρας.
Πιες: Κρασί χύμα Νεμέας, αγιωργίτικη ποικιλία (€6, 1/2 καραφάκι).
(99824238, 97892848) Τρικώμου 7, Συνοικισμός Αγίου Γεωργίου, Παλλουριώτισσα. Τρ-Σ 18.30-01.00 & Κ 13.30-20.00.
Η Προθέρμανση
Λαϊκό, cosy καφεωδείο, στο οποίο θα απολαύσεις τσιμπηδοκαμώματα και θα πιεις το κρασάκι σου ακούγοντας μουσικοσκορπίσματα από πενταμελές σχήμα.
Απόλαυσε: Μικρά τσιμπήματα κυπριακής και ελληνικής κουζίνας. Σου προτείνουμε το platter (€15), αλλά και τη σειρά με τα διάφορα τσιμπήματα (€18). Από το platter ξεχωρίζει το χωριάτικο λουκάνικο και από τα τσιμπήματα τα σουτζουκάκια.
Πιες: Τσίπουρα και ρετσίνα (€15/τεταρτάκι).
(99626109) Αγίου Γεωργίου 5, Στρόβολος. Παρ-Σ 21.00-23.00 (κουζίνα).

Κουτούκι Χάλαντρα
Γραφικό κουτούκι με νησιώτικη αισθητική, καλό φαγητό και νοσταλγική, ζωντανή μουσική κιθάρας από 70s-80s, μουσική νέου κύματος και ρεμπέτικα (Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Κυπριακούς μεζέδες και διάφορα εποχικά πιάτα (€15), με πρωταγωνιστές το κοτόπουλο σουβλάκι και τα διάφορα σχάρας.
Πιες: Βαρελίσιο κόκκινο κρασί από τον Αγρό (€8/λίτρο).
(99698948) Γρηγόρη Αυξεντίου 144, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Πεμ 19.00-23.00 & Παρ-Σ 8.00-01.00.

Καπηλειό
Νέο μουσικό ταβερνάκι που κουβαλά τις παλιές καλές συνήθειες του παραδοσιακού στεκιού. Είναι ένα πακέτο καλού φαγητού και διασκέδασης ιδανικό για καλοφαγάδες που ξέρουν να κάνουν κέφι. Ποιοτική ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο με έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο, τραγούδια της παρέας και ελληνικού κινηματογράφου. Ο χώρος είναι λιτός και ζεστός, γεμάτος παράδοση. Έξω, η αυλή είναι γεμάτη λουλούδια και δέντρα και ειδικά διαμορφωμένη για καπνιστές.
Απόλαυσε: Σερβίρει μεζέ (€17) Παρασκευή και Σάββατο και τις καθημερινές διάφορα πιάτα, όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά. Δοκίμασε σουβλάκι, χαλούμι με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι, πατάτες με ελιές οφτές. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (€14) ο μεζές, μερίδα σουβλάκι-σεφταλιά με πατάτες και σαλάτα (€6).
Πιες: Χωριάτικο κρασί λευκό ή κόκκινο σε καραφάκι €6 το μισό λίτρο από την Άλωνα και το Όμοδος.
(97867867) Πλατεία Καλής Ελπίδας, Συνοικισμός Κόκκινες, Στρόβολος, Τετ, Πεμ 20.00-24.00, Παρ, Σ, 20.00-01.00.

Το Κουτούκι του Νικόλα
Μικρό, οικογενειακό και συνοικιακό, μια ζεστή φωλιά για την παρέα και την οικογένεια. Είναι διακοσμημένο λιτά, ώστε να αποπνέει τον αέρα της κουλτούρας του τόπου μας. Διαθέτει ζωντανή μουσική με κιθάρα και δύο φωνές, με έντεχνο και ρεμπέτικο ρεπερτόριο (κάθε Παρασκευή και Σάββατο).
Απόλαυσε: Απόλαυσε τον μεζέ (€15), με εφτά ορεκτικά, εφτά μαγειρευτά και εφτά σχάρας. Σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο του Φώτη (€10/μερίδα).
Πιες: Κρασί χύμα από την Ελλάδα, λευκό, ροζέ και κόκκινο (€6, 1/2 καραφάκι).
(99292034) Αγίου Παύλου 89. Δ-Σ 18.00-01.00.
Σχετικά
Live cooking με oysters, paella και bubbles στη ΦΙΖΖΥ ΣΠΡΙΤΖΕΡΙΑ
Μια εμπειρία που συνδυάζει καλό φαγητό και χαλαρή διάθεση.
10 πετρόκτιστα ταβερνάκια στο βουνό που σε ταξιδεύουν στην παράδοση
Με μυρωδιές από σπιτικά φαγητά, τζάκια που ζεσταίνουν τον χειμώνα και αυλές που γεμίζουν το καλοκαίρι, οι ταβέρνες αυτές αποτελούν αυθεντικά καταφύγια γεύσης και φιλοξενίας
Το Υφαντουργείο γίνεται ένα μικρό «στοιχειωμένο» café για το Halloween
Καφές, σπιτικές λιχουδιές και δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, στις 28 Οκτωβρίου στην παλιά Λευκωσία.
Δύο Κύπριοι σεφ εκπροσωπούν την Κύπρο στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής στο Βελιγράδι
Η Κύπρος ταξιδεύει στο Βελιγράδι με στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό του Worldchefs Global Chefs Challenge 2027, στη Σαγκάη
Μια τελευταία Κυριακή στο Columbia Sun, μέχρι το καλοκαίρι του 2027
Κάθε καλοκαίρι έχει το δικό του τέλος.
Cyprus Wine Expo – Oenognosia 2026: Άνοιξε η προπώληση εισιτηρίων σε ειδική τιμή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου!
Η έκθεση, που πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά, έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού στην Κύπρο
Βάφτιση κάτω από τα αστέρια, στον μαγευτικό κήπο του Garden Day & Night
Λουλούδια, λαμπερά fairy lights και μια γιορτή που συνεχίζεται μέχρι το βράδυ. Στην καρδιά της Λευκωσίας, το Garden Day & Night ανοίγει τις κρατήσεις για τις βαφτίσεις της σεζόν 2027
ÓRIS X THE CLUMSIES: Μια μοναδική συνεργασία συνεχίζεται στο Trilogy
Τρία cocktails, δύο βραδιές, μία σταθερή συνεργασία
Νέα μουσική εποχή ξεκινά στο Καμπαναρκό στη Δερύνεια
Μουσική, παρέες, μεζές και κρασί για τη νέα σεζόν στη Δερύνεια
22 χρόνια Πυξίδα: Μια γιορτή με έναν μεγαλύτερο σκοπό
Μια ημέρα που συνδυάζει την αγάπη για το καλό φαγητό με την έμπρακτη στήριξη ενός σημαντικού σκοπού.
Ένα pasta pop-up με άγρια μανιτάρια, φρέσκια τρούφα και ιταλικά κρασιά
Η Winecase συναντά το Wild Earth – Fine Kitchen για ένα βράδυ
Νέα άφιξη στη Λευκωσία: Το Clubhouse SPE Strovolou είναι το νέο gastro pub που συνδυάζει φαγητό, ποτό και sports
Ο νέος χώρος για να μαζεύεσαι... στην πρωτεύουσα