Eating News , Εστιατόρια

Ένα από τα espresso bars της Λευκωσίας που έφεραν το τρίτο κύμα καφέ στη ζωή μας

To Third Wave είναι η καλύτερη περίοδος για τον καφέ

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2018

Αν το.. ψάχνεις με τον καφέ, τότε θα γνωρίζεις ότι διανύουμε το τρίτο κύμα καφέ (άσε που κάποιοι ήδη ισχυρίζονται ότι είμαστε στο 4ο!). Τι σημαίνει αυτό; Ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, ο καφές απολαμβάνει εκτίμησης και σημασίας, τόσο από τους ειδικούς του είδους, αλλά και από απλούς ‘coffee lovers’.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα απολαμβάνουμε πιο ποιοτικό αλλά και πιο γευστικό καφέ από ποτέ!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

1. Αρχες 19ου αι. το 1ο κύμα
Ο καφές σε κάθε σπίτι

Η αρχή έγινε όταν οι εταιρείες της εποχής αντιλήφθηκαν ότι ο καφές μπορεί να αποφέρει σημαντικά περιθώρια κέρδους στην πώληση οικονομικού και έτοιμου προς κατανάλωση καφέ στα νοικοκυριά. Τότε ήταν που ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία διαφήμισης και προώθησης του στιγμιαίου καφέ η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωσή του ως ένα απαραίτητο αγαθό σε κάθε νοικοκυριό.

Το αποτέλεσμα: Η επικέντρωση της εποχής ήταν στην μαζική και φθηνή παραγωγή με αποτέλεσμα χαμηλής ποιότητας στιγμιαίου καφέ

2. Τέλη 20ου αι. το 2ο κύμα
Η εποχή των αλυσίδων καφέ (franchise)

Οι πρώτες αλυσίδες καφέ, θα αλλάξουν για πάντα το πώς αντιλαμβανόμαστε τον καφέ, αφού μας μαθαίνουν τι σημαίνει speciality coffee και μας σερβίρουν φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, o οποίος δεν είναι πλέον απλά ένα ρόφημα, αλλά μια εμπειρία την οποία απολαμβάνεις εκτός σπιτιού με φίλους.

Το αποτέλεσμα: Οι ορολογίες Latte, macchiato, Espresso, μπαίνουν στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Αν τολμήσεις να παραγγείλεις frape σε coffee shop θεωρείσαι πλέον εξωγήινος.

3. Αρχές 21ου αι. το 3ο κύμα
Η καλύτερη εποχή του καφέ!

Το αρνητικό με το 2ο κύμα, είναι ότι τα ροφήματα καφέ έχουν πλέον αποκτήσει αυστηρή ομοιογένεια και θυμίζουν πλέον προϊόντα της βιομηχανοποιημένης παγκοσμιοποίησης. Για παράδειγμα ο Cappuccino σου είναι ακριβώς ο ίδιος είτε τον παραγγείλεις στην Νέα Υόρκη ή στην Λευκωσία. Με λίγα λόγια λείπει η τέχνη, το πάθος και η μοναδικότητα.

Αυτό ήταν που πυροδότησε και το 3ο κύμα καφέ, στο οποίο ενθουσιώδεις entrepreneurs από όλο τον κόσμο, μας παρουσίασαν πιο ψαγμένες προτάσεις και επιλογές speciality καφέ από μικρές φάρμες οι οποίες έχουν να προσφέρουν μοναδικά στοιχεία η κάθε μια, ανάλογα με την περιοχή από την οποία παράγονται, το έδαφος και τις κλιματικές συνθήκες, αλλά και από το brewing με το οποίο θα σου ετοιμάσει τον καφέ σου ο barista του coffee shop της γειτονιάς σου.

To 3ο κύμα καφέ στο Red Sheep Coffee Co.
Ο καλύτερος όμως τρόπος για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοούμε όταν λέμε ‘Third Wave Coffee Shop’, είναι να επισκεφτείς ένα! Και στην Λευκωσία δεν θα βρεις καλύτερο από το Red Sheep Coffee Co. Στο μικρό coffee bistro στην Κυριάκου Μάτση θα βρεις επιλεγμένους Single Origins καφέδες και ροφήματα φτιαγμένα στην εντέλεια με πάθος και δεξιοτεχνία από τους «μαέστρους» baristas του καταστήματος. Είτε επιλέξεις ένα «παραδοσιακό» espresso based ρόφημα είτε ένα filter coffee, θα καταλάβεις από την πρώτη κιόλας γουλιά, ότι ο καφές του Red Sheep είναι σε άλλο επίπεδο.

*PS. Αν το profile σου στο Instagram δεν έχει ακόμα έστω μια φωτογραφία από latte art, αυτή είναι η ευκαιρία σου!

Αν είσαι της περιοχής, είσαι τυχερός/ή αφού μπορείς να απολαύσεις τον αγαπημένο σου Red Sheep και με δωρεάν delivery, τηλεφωνώντας στο 22100115.

Γενικότερα, εμείς πιστεύουμε ότι αυτό που θα κάνει κάποιους να ξεχωρίσουν στην αγορά του καφέ, δεν είναι απλά αν θα ακολουθήσουν μια νέα τάση στον χώρο ή όχι, αλλά το πάθος και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης!

Red Sheep Coffee Co.
Λεωφόρος Κυριάκου Μάτση 16d, Λευκωσία.
Facebook: RedSheepCoffeeCo
Instagram: redsheepcoffeeco

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close