Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018
Η νέα δραματική ταινία του Clint Eastwood βασισμένη σε αληθινά γεγονότα είναι η πρεμιέρα που ξεχωρίζουμε αυτή την εβδομάδα.
The 15:17 to Paris
Μετά τις επιτυχημένες ταινίες 'American Sniper' και 'Sully', ο Clint Eastwood κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και καταπιάνεται με μία ακόμη αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης στις 21 Αυγούστου του 2015, στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο 'The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes' των Jeffrey E. Stern, Spencer Stone, Anthony Sadler και Alek Skarlatos. Η ιστορία, σε σενάριο της Dorothy Blyskal, ακολουθεί όλη την πορεία της κοινής ζωής των τριών φίλων, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, και πολλά απίθανα περιστατικά τους οδήγησαν σ’ αυτή τη στιγμή ηρωισμού. Μέσα από αυτή την τρομαχτική δοκιμασία, η φιλία τους αποδείχτηκε το μεγαλύτερο όπλο, που τους επέτρεψε να σώσουν τις ζωές παραπάνω από 500 ανθρώπων. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι αληθινοί ήρωες των γεγονότων, Sadler, Skarlatos και Stone, που θα υποδύονται τους εαυτούς τους.
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus ) 20.00, 22.00
K Cineplex 3 (Λευκωσία) ) 20.00, 22.00
K Cineplex 3 Λεμεσός) ) 20.00, 22.00
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 20.00, 22.00
K Cineplex 2 (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.00
RIO 3 19.45, 22.00
Hostiles
1892, Νέο Μεξικό. Ο θρυλικός λοχαγός Joseph J. Blocker αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή πριν αποσυρθεί από τη δράση: να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι, έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Τσερόκι, και την οικογένεια του πίσω στους ιερούς τόπους της φυλής του. Μετά από είκοσι χρόνια βίαιης μάχης, η ειρηνική αυτή χειρονομία είναι τόσο αδιανόητη, όσο και βασανιστική. Μαζί παλεύουν ενάντια στο σκληρό τοπίο και τη βαναυσότητα αντρών, ενώ θα προσπαθήσουν να διασώσουν μια νεαρή χήρα που είδε την οικογένεια της να σφαγιάζεται. Δύο μεγάλοι πολεμιστές, κάποτε αντίπαλοι στο πεδίο της μάχης, που τώρα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να βρουν ειρήνη μέσα σε μια γη που δεν συγχωράει τίποτα και κανέναν. Christian Bale, Rosamund Pike και Ben Foster, πρωταγωνιστούν στην ταινία γουέστερν σε σενάριο και σηνοθεσία, Scott Cooper (συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Bale μετά το 'Out of the Furnace') με τίτλο 'Hostiles'. Η ταινία 'ξεφεύγει από το άσπρο - μαύρο των παραδοσιακών γουέστερν, τα οποία αποτελούν προπαγάνδα του καλού καουμπόι και του κακού ινδιάνου. Αυτή η ταινία αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ινδιάνων', δηλώνει ο Βρετανός οσκαρικός πρωταγωνιστής. Η ταινία έκανε την παρθενική της εμφάνιση στα πλαίσια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Telluride στο Κολοράντο και ειδικά για την Pike, έχει ήδη γραφτεί ότι στο 'Hostiles' δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της.
K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus ) 22.15
K Cineplex 4 (Λευκωσία) ) 19.30, 22.15
K Cineplex 4 Λεμεσός) ) 22.15
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex 4 (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15
RIO 6 22.00
Tadeo Jones 2
Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους περιπέτεια, ο Ταντ Τζόουνς και η Σάρα Λάβροφ ζουν χώρια. Αυτός είναι τώρα ένας απλός εργάτης που σπουδάζει αρχαιολογία, ενώ αυτή είναι αναγνωρισμένη αρχαιολόγος και εξερευνήτρια. Ο Ταντ αυτή την φορά ταξιδεύει μέχρι το Λας Βέγκας για να παραστεί στη σημαντική παρουσίαση της φίλης του, αρχαιολόγου Σάρα, που έχει ανακαλύψει ένα από τα τρία χρυσά δαχτυλίδια του περιδέραιου του βασιλιά Μίδα, αποδεικνύοντας πως ο βασιλιάς που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από κακοποιούς που κλέβουν το κόσμημα, ελπίζοντας να αποκτήσουν το χάρισμα του Μίδα, ο Ταντ, μαζί με τους φίλους του, μια μούμια, έναν παπαγάλο κι ένα σκύλο ταξιδεύουν σε Ισπανία Ελλάδα και Τουρκία για να την σώσουν μπλέκοντας σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες… Σε σκηνοθεσία των David Alonso και Enrique Gato, και σενάριο των Jordi Gasull και Neil Landau, ακούγονται οι φωνές των Óscar Barberán, Michelle Jenner και Adriana Ugarte. H ταινία 'Tadeo Jones 2' θα προβληθεί μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus ) 17.30 επίσης σ/κ 11.30,13.30, 15.30
K Cineplex 2 (Λευκωσία) ) 17.30 επίσης σ/κ 15.30
K Cineplex 2 Λεμεσός) ) 17.30 επίσης σ/κ 11.30,13.30, 15.30
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.00, 19.45, 22.30
K Cineplex 1 (Kings Avenue – Πάφος) 17.30 επίσης σ/κ 11.30, 13.30, 15.30
RIO 1 μόνο σ/κ 15.30, 17.30
RIO 4 19.45
Lino
Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο, που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του. Ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Βραζιλία, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία Rafael Ribas.
K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus ) 17.25 επίσης σ/κ 11.00,13.00, 15.15
K Cineplex 3 (Λευκωσία) ) 17.25 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex 3 Λεμεσός) ) 17.25 επίσης σ/κ 11.00,13.00, 15.15
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.25 επίσης σ/κ 15.15
K Cineplex 2(Kings Avenue – Πάφος) 17.25 επίσης σ/κ 11.00,13.00, 15.15
RIO 2 μόνο σ/κ 15.30, 17.30
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη