Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018
Το βαροµετρικό χαµηλό που µας επηρέασε κινείται ανατολικά και εξασθενεί.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικά µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ψηλότερα ορεινά. Αργότερα όµως, αναµένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Αργότερα, στα βόρεια, ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι κυµατώδης στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι πολύ κυµατώδης στα δυτικά και βόρεια παράλια, για να καταστεί το απόγευµα γενικά µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και τοπικά αναµένεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι κυµατώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 11 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι, ενώ από το µεσηµέρι της Πέµπτης χιόνι αναµένεται να σηµειωθεί και σε ορεινές περιοχές.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή πτώση κατά το τριήµερο.
Από την άλλη η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι:
Λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι 1. Καρβουνά – Τροόδους, 2. Πλατρών – Τρόοδους και 3. Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης, λόγω βροχόπτωσης οι κάτω δρόμοι είναι ολισθηροί:
Διαμέρισμα Μόρφου 1. Κακοπετεριάς – Pinewood – Πεδουλά, 2.Προδρόμου – Πλατρών, 3.Προδρόμου – Τροόδους, 4. Πεδουλά – Κύκκου – Μηλικουριού, 5. Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας, 6. Κύκκου – Κάμπου, 7. Κάμπου – Ορκόντα και 8. Ορκόντα – Κάτω Πύργου.
Επαρχία Λευκωσίας: 1.Γουρίου – Λαζανιά, 2. Λαζανιά – Μαχαιρά και 3. Μαχαιρά – Κιονιών.
Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σχετικά
 
            
        A weekend well spent at the only Hilton in town!
Tο Hilton Nicosia στην Έγκωμη παρουσιάζει το ελκυστικό “Weekend Escape Package” προσκαλώντας όσους επιθυμούν να ζήσουν ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα
 
            
        Η Lidl Κύπρου κατακτά τη 2η θέση για την ψηφιακή πλατφόρμα POSH
Η εταιρεία ξεχώρισε για την Πλατφόρμα Οργάνωσης Ασφάλειας & Υγείας (POSH) στον φετινό Διαγωνισμό Παραδειγμάτων Καλής Πρακτικής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
 
            
        Οι νέοι της Κυπερούντας έφτιαξαν (και φέτος) ένα πολύ ξεχωριστό βίντεο για τις γιορτές
Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας, στήνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του και μας περιμένει....
 
            
        Ζώντας στη χαραμάδα: Οι "Σέρρες" του Γ. Καπουτζίδη μιλούν για όλα όσα μάθαμε να σωπαίνουμε
Στον δεύτερο, πιο ώριμο κύκλο, ο Καπουτζίδης αφήνει πίσω τα μεγάλα λόγια και επιλέγει τις σιωπές που λένε την αλήθεια — μια ιστορία για την αγάπη, τη συγχώρεση και το θάρρος να πεις, επιτέλους, "εδώ είμαι"
 
            
        Το «The Floor» με τον Γιώργο Λιανό έρχεται με κέφι, αγωνία και ακόμη πιο συναρπαστικές μονομαχίες
Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 21:00
 
            
        Αυτοί είναι οι top προορισμοί τον φετινό χειμώνα – Και ποιοι είναι ό,τι πρέπει για οικονομικές διακοπές
Προορισμοί για χιόνι και χειμερινά σπορ, για ηλιοθεραπεία και ζέστη, για εορταστική ατμόσφαιρα και πολιτισμό, αλλά και για οικονομικές διακοπές.
 
            
        Δήμος Λεμεσού: Πραγματοποίησε Ημερίδα Διαβούλευσης για τον επανασχεδιασμό της κοινωνικής του πολιτικής
Στο επίκεντρο της Ημερίδας το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους
 
            
        To κυπριακό resort που προσφέρει ονειρικές οικογενειακές διακοπές!
Το Columbia Beach Resort τιμήθηκε με το βραβείο Excellence in Baby & Toddler Care Award 2025 από τον Luxury Childcare Association
 
            
        Το Rock Christmas Village που θα στηθεί σε ένα διάσημο χωριό, θα είναι μαγικό
Χριστούγεννα στην καρδιά του Τροόδους!
 
            
        6 τρομακτικές ταινίες για τη νύχτα του Halloween
Κινηματογραφικές επιλογές από όλες τις streaming πλατφόρμες που μπορεί να σας κάνουν να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.
 
            
        Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Νοέμβριο
Ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και ειδικά προγράμματα που θα κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες μέρες στην πλατφόρμα
 
            
        H αεροπορική εταιρεία που αναδείχθηκε ξανά η κορυφαία της Ευρώπης
Έχει στεφθεί 13 φορές η καλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης
 
            
         
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
            
             
    
     
    
     
    
     
    
     
    
     
    
    