Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2018
Η ταινία Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, η σειρά "The Handmaid’s Tale" αλλά και η σειρά "Big Little Lies" που σάρωσε στις ερμηνείες, είναι οι μεγάλοι νικητές των Χρυσών Σφαιρών 2018.
Στα φετινά βραβεία τον τόνο έδωσαν τα μηνύματα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, στον απόηχο του σκανδάλου Γουάινστιν. Έτσι πολλοί αστέρες ντύθηκαν στα μαύρα και συνοδεύονταν από γυναίκες ακτιβίστριες προκειμένου να στείλουν το μήνυμα ότι ως εδώ ήταν.
Emma Watson, Jessica Chastain, Emma Stone, Χιου Τζάκμαν και Κρίστοφερ Πλάμερ ήταν μεταξύ των πολλών αστέρων που παρέστησαν στην 75η τελετή των πολυπόθητων βραβείων κινηματογράφου στο Beverly Hilton Hotel στο Λος Άντζελες την Κυριακή το απόγευμα.

«Καλησπέρα κυρίες μου, και σε όσους άνδρες απομένουν» ήταν η πρώτη, προειδοποιητική βολή του παρουσιαστή της τελετής, του κωμικού Σεθ Μάιερς. Είχε αρκετές ακόμη χιουμοριστικές, αλλά κυρίως καυστικές ατάκες για το Χόλιγουντ στη μετά Γουάινστιν εποχή: «Έχουμε 2018, η μαριχουάνα επιτέλους είναι νόμιμη, η σεξουαλική παρενόχληση επιτέλους δεν είναι», σημείωσε και πρόσθεσε: «για τους άνδρες υποψήφιους στην αίθουσα απόψε, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες που δεν θα σας τρομοκρατήσει το ενδεχόμενο να ακούσετε το όνομά σας να προφέρεται δυνατά δημόσια».
Η ηθοποιός Meryl Streep, που θα μπορούσε να πάρει μια χρυσή σφαίρα για το έργο της στο δράμα των μέσων ενημέρωσης "The Post", είπε : "Οι άνθρωποι γνωρίζουν τώρα μια ανισορροπία ισχύος. Αυτό έχει οδηγήσει σε κατάχρηση στη βιομηχανία μας. (...) Είναι παντού ».
Πολλοί άνδρες φορούσαν ένα μαύρο πουκάμισο κάτω από το μαύρο σακάκι. "Δεν νομίζω ότι πρόκειται για σιωπηρή διαμαρτυρία. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να μιλούν για το θέμα ", δήλωσε ο ηθοποιός David Thewlis.
Η Όπρα Γουίνφρι, η οποία τιμήθηκε με ένα ειδικό βραβείο για το συνολικό της έργο, συνόψισε: «Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε —αλλά φέτος, γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά απλά τη βιομηχανία του θεάματος. Θέλω να εκφράσω ευγνωμοσύνη σε όλες τις γυναίκες που υπέμειναν χρόνια κακοποίησης και επιθέσεων, επειδή —όπως η μητέρα μου— είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα».

Οι ακτιβιστές συνοδεύουν τα αστέρια
Η Emma Watson και η Laura Dern ήταν μεταξύ των γυναικών που συνοδεύονταν από οκτώ γυναίκες ακτιβιστές στο γκαλά. Η Emma Watson συνοδεύτηκε από τη φίλη της Marai Larasi, διευθυντή της βρετανικής γυναικείας οργάνωσης Imkaan, ενώ η Meryl Streep ήρθε με την Ai-jen Poo, πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Οικιακών Εργαζομένων. Η Tarana Burke, που ξεκίνησε το #Metoo κίνημα κατά της σεξουαλικής επίθεσης, ήταν επίσης μεταξύ των φιλοξενούμενων και είχε προηγουμένως ανακοινώσει τη συμμετοχή των ακτιβιστών. Ως ένδειξη αλληλεγγύης για περισσότερη ισότητα των φύλων, πολλά αστέρια έφεραν ένα σήμα της πρωτοβουλίας «Time's Up» Το κίνημα, το οποίο χρηματοδοτεί επίσης ένα νομικό ταμείο, περιλαμβάνει αστέρες του κινηματογράφου όπως η Meryl Streep, η Emma Stone, η Cate Blanchett και η Gwyneth Paltrow.
Δείτε αναλυτικά τους νικητές ανά κατηγορία
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΡΑΜΑ
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Lady Bird
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Coco
Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑ
Gary Oldman, Darkest Hour
Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑ
Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
James Franco, The Disaster Artist
Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΩΔΙΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Saoirse Ronan, Lady Bird
Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ
Sam Rockwell, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Β΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ
Allison Janney, I, Tonya
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Guillermo del Toro, The Shape of Water
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΚΟΡ
The Shape of Water
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ
In the Fade
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
The Greatest Showman – ‘This Is Me’
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
The Handmaid’s Tale
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
The Marvelous Mrs. Maisel
Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Aziz Ansari – Master of None
Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΚΩΜΙΚΗ ΣΕΙΡΑ/ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Rachel Brosnahan – The Marvelous Mrs. Maisel
Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Sterling K. Brown, This is Us
Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
Elisabeth Moss, The Handmaid’s Tale
Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ
Ewan McGregor – Fargo
Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΕ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ
Nicole Kidman – Big Little Lies
Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Alexander Skarsgard – Big Little Lies
Β΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Laura Dern – Big Little Lies
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ Ή ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Big Little Lies
(Πηγή: http://news247.gr/ Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
Σχετικά
Πρώτο τρέιλερ του «Victorian Psycho» με τη Μάικα Μονρό σε έναν ανατριχιαστικό ρόλο
Μετά το «Sanctuary», ο Ζακ Γουίγκον επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών με ένα γοτθικό ψυχολογικό θρίλερ που υπόσχεται ατμόσφαιρα, μυστήριο και μια πρωταγωνίστρια φτιαγμένη για τον κόσμο του τρόμου.
Η Σάντρα Χίλερ μπορεί να γράψει ιστορία στα Όσκαρ με τέσσερις υποψηφιότητες την ίδια χρονιά
Με το Fatherland να συζητιέται ήδη στις Κάννες, το Project Hail Mary να την κάνει γνωστή στο μεγάλο αμερικανικό κοινό και άλλες δύο ταινίες στον δρόμο προς τα βραβεία, η Σάντρα Χίλερ μπαίνει πρόωρα σε μια οσκαρική συζήτηση που μέχρι φέτος θα ήταν αδύνατη.
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Το Star Wars επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη
Από το πολυαναμενόμενο “The Mandalorian and Grogu” μέχρι horror, animation και συγκινητικά δράματα, αυτές είναι οι κινηματογραφικές πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει στον θρόνο του ως «King Conan»
Υστερα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, αλλαγών δημιουργικών ομάδων και αμέτρητων φημών, το «King Conan» φαίνεται επιτέλους να παίρνει τον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη.
Το Netflix κάνει remake το «The Getaway» με σκηνοθέτη τον Φίλιπ Μπαραντίνι
Η κλασική περιπέτεια του Σαμ Πέκινπα ετοιμάζεται να αποκτήσει νέα ζωή μέσα από τα χέρια του δημιουργού του «Adolescence», σε μια κίνηση που ήδη προκαλεί συζητήσεις στη βιομηχανία
Διάκριση στις Κάννες για το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Tracking: The Cyprus Tigers»
Το πρόγραμμα Frontières επέλεξε μόλις έξι κινηματογραφικές παραγωγές από όλο τον κόσμο
Ο Τζέιμς Κάμερον μιλάει για το μέλλον του «Avatar»
Μετά τη σαρωτική αλλά πιο συγκρατημένη εμπορικά πορεία του «Avatar: Φωτιά και Στάχτη», ο Τζέιμς Κάμερον σκέφτεται να ολοκληρώσει τα επόμενα φιλμ πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος.
Οσκαρ: Ο Κόναν Ο’ Μπράιεν οικοδεσπότης της τελετής απονομής και το 2027
Ο βραβευμένος με 6 Primetime Emmy κωμικός παρουσίασε τις δύο προηγούμενες τελετές κερδίζοντας ως επί το πλείστον τις εντυπώσεις.
Ξεκίνησαν οι οντισιόν για τον νέο Τζέιμς Μποντ
Η Νίνα Γκολντ ανέλαβε το κάστινγκ για τον επόμενο 007 – Τη νέα ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ντενί Βιλνέβ, με σενάριο του δημιουργού του «Peaky Blinders»
Οι 5 νέες ταινίες της εβδομάδας: Από το “Top Gun” μέχρι τον κόσμο του Guy Ritchie
Το cult αεροπορικό έπος επιστρέφει 40 χρόνια μετά στις αίθουσες, ενώ action, animation και rock ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Iron Maiden: Burning Ambition
Ένα δυναμικό ντοκιμαντέρ καταγράφει την πορεία του θρυλικού συγκροτήματος