Shopping , Τα καλύτερα της Κύπρου

Quick chat με τη Μαριάννα Δαμιανού

Η νεαρήFashion Designer μιλά στο Check In

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η νεαρή Fashion Designer μάς μιλά για τη σχέση της με τη μόδα, μας λέει λεπτομέρειες για τις δημιουργίες της και αποκαλύπτει τα μελλοντικά σχέδια.

Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με το χώρο της μόδας και ποια η φιλοσοφία σου;
'Η μόδα ήταν πάντα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μου. Αν και πτυχιούχος εκπαιδευτικός, ο κόσμος της μόδας τελικά με κέρδισε. Η απόφασή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μόδα ήρθε στα 21 μου χρόνια, όταν εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για να σπουδάσω αυτό που αγαπώ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να μπορείς να κάνεις το hobby σου επάγγελμα. Η μόδα για μένα είναι σαν ναρκωτικό, που παράλληλα σε αφήνει να λειτουργείς ελεύθερα προσαρμόζοντάς την, σε αυτό που θέλεις εσύ να δείξεις'.


Αγαπημένα σου υλικά;
'Οτιδήποτε λάμπει και είναι πολυτελες ύφασμα με συναρπάζει. Ένα ολοκέντητο τούλι ή μια ανάλαφρη δαντέλα είναι πάντα στην κορυφή της λίστας μου'.


Αγαπημένοι σου οίκοι μόδας;
'Ξεχωρίζω τον οίκο Alberta Ferretti για τις παραμυθένιες τουαλέτες του, τον Zuhair Murad για τα ολοκέντητα χειροποίητα υφάσματα, ενώ δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τον οίκο Balmain, που κάθε κομμάτι από τις συλλογές του είναι statement piece'.


Μια τάση του καλοκαιριού που ξεχωρίζεις;
'H must-have τάση για αυτό το καλοκαίρι είναι το metallic finish, το οποίο ενέταξα και εγώ στη φετινή μου καλοκαιρινή συλλογή. Ό,τι πιο λαμπερό και chic'.


Πρόσφατα άνοιξες το πρώτο σου showroom στη Λεμεσό. Τι θα ανακαλύψει κάποια που θα το επισκεφτεί;
'Στο ατελιέ μπορεί να βρει η κάθε γυναίκα αυτό που της ταιριάζει ιδανικά. Θα ανακαλύψει βραδινές αέρινες τουαλέτες, κομψά χειροποίητα φορέματα, αλλά και ready to wear κομμάτια'.


Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;
'Αν και οι στόχοι που μπορεί να βάλει ένας σχεδιαστής είναι ανεξάντλητοι, ιδανικά θα ήθελα να επεκταθώ στο εξωτερικό και να έχω την ευκαιρία να λάβω μέρος σε σημαντικά fashion weeks. Ο σταθερός στόχος κάθε σχεδιαστή
είναι να έχει έμπνευση, να φαντάζεται, να ονειρεύεται, να δημιουργεί και να μπορεί να μεταφέρει αυτό που επιθυμεί στο κοινό του μέσα από τις δημιουργίες του'.

(25311068, mariannadamianou.gr) Αγίας Ζώνης 40, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close