Shopping

Eco: gadgets we love

Όταν έχεις οικολογική συνείδηση... τα προτιμάς!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013

Φόρτισε με τον ήλιο

Ο πρακτικότατος φορτιστής τής Samsonite, που είναι συμβατός με όλα σχεδόν τα κινητά, τοποθετείται στο παράθυρο και ‘μαζεύει’ ενέργεια από τον ήλιο. Όντας στο γραφείο, αντί να βάλεις το κινητό στο ρεύμα, βάλε καλύτερα τον ‘Samsonite Luggage Window Solar Charger’ στο παράθυρο. Θα σου πάρει λίγο παραπάνω να γεμίσει, αξίζει όμως τον κόπο αφού και ρεύμα γλιτώνεις και το περιβάλλον επιβαρύνεις λιγότερο.

$25.80 από www.amazon.com

 

Ποδήλατο από ανακυκλωμένο χαρτόνι

Η ποδηλασία μπαίνει ξανά στη ζωή μας. Και επειδή ορισμένοι συχνά παραπονιούνται ότι το κόστος ενός (καλού) ποδηλάτου είναι κάπως ψηλό, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Izhar Gafni ‘πάτησε’ πάνω σε αυτό και προτίθεται να κατασκευάσει ποδήλατα από ανακυκλωμένο χαρτόνι, κρατώντας έτσι το κόστος χαμηλά -η τιμή τους δεν θα υπερβαίνει τα 10-20 δολάρια. Μάλιστα, τα ποδήλατα αυτά θα είναι αρκετά ανθεκτικά και… αδιάβροχα!

 

Κάποια δάση έχουν τη δική τους αύρα

Ένα μεγάλο μπράβο στο φυσικό μεταλλικό ΑΥΡΑ για το πρόγραμμα δεντροφύτευσης ‘ΑΥΡΑ’, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση ‘ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ’ και αφορά στη φροντίδα 5 δασικών περιοχών για 3 χρόνια, που είναι το απαραίτητο διάστημα για να γίνει ένα δέντρο βιώσιμο. Ενημερωτικά, μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί 26.140 δέντρα! Μάθε περισσότερα στο www.avragreen.gr.

 

Υιοθέτησε ένα απειλούμενο είδος

Με μόνο €3 το μήνα μπορείς να βοηθήσεις ένα απειλούμενο είδος ζώου να επιβιώσει! Με τη συμβολική υιοθεσία θα γίνεις υποστηρικτής της οργάνωσης για ένα χρόνο και θα λάβεις το πιστοποιητικό του ζώου που προστατεύεις, το τριμηνιαίο περιοδικό ‘Ζωντανός Πλανήτης’ αλλά και το ημερολόγιο τού WWF στις αρχές του χρόνου. Πάνω απ’ όλα όμως, θα έχεις συμβάλει στις προσπάθειες τού WWF για την προστασία των απειλούμενων ειδών. Μπες στο donate.wwf.gr/adoption και επέλεξε ανάμεσα σε ένα panda, μια τίγρη της Σουμάτρας, μια θαλάσσια χελώνα caretta caretta, μία πολική αρκούδα ένα δελφίνι ή έναν κραυγαετό.

 

Πόσο CO2 απελευθερώνω καθημερινά στην ατμόσφαιρα;

Μπαίνοντας στο www.wwf.gr/footprint και ‘παίζοντας’ το ηλεκτρονικό παιχνίδι που θα βρεις εκεί, θα μάθεις ποιο είναι το ενεργειακό σου αποτύπωμα, δηλαδή πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) εκλύουν στην ατμόσφαιρα οι καθημερινές σου συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας. Θα βρεις, επίσης, συμβουλές για το πώς θα μπορούσες να αποφύγεις ένα μέρος αυτών των εκπομπών CO2 και ταυτόχρονα να εξοικονομήσεις ενέργεια και… χρήματα.

 

Άλλαξε το!

Έχεις ένα laptop που δεν το χρησιμοποιείς και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Αν είναι σε καλή κατάσταση μπορείς να το ανταλλάξεις και να πάρεις ένα άλλο σε καλύτερη τιμή. Ο Γενικός Διευθυντής των ‘Public’ στην Κύπρο, Χρήστος Νούλης, μας ενημέρωσε ότι: “Τα Public παίρνουν τους μεταχειρισμένους υπολογιστές και τους παραδίδουν σε συνεργάτες τους στο εξωτερικό. Αυτοί στη συνέχεια επιδιορθώνουν ή χρησιμοποιούν τα εξαρτήματα που είναι σε αξιοποιήσιμη κατάσταση με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν λειτουργικούς υπολογιστές τους οποίους επαναπροωθούν στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο απορρίπτονται μόνο τα ελάχιστα δυνατά εξαρτήματα του υπολογιστή που είναι πια άχρηστα, τα οποία καταλήγουν στην ανακύκλωση. Αφενός εξοικονομούνται υλικά και άρα ενέργεια και αφετέρου μέσω της ανακύκλωσης μειώνονται οι ρύποι”. Συνεπώς μπορείς να δώσεις το παλιό σου laptop, να αγοράσεις καινούργιο σε υπέροχη τιμή και συνάμα να κάνεις και κάτι καλό για το περιβάλλον!

Public (22782542, Εμπορικό κέντρο the Mall of Cyprus, Στρόβολος, Λευκωσία/ 25826926, My Mall Ζακάκι, Λεμεσός) www.public-cyprus.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close