Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2017
Ταξίδι στα έθιμα και την παράδοση του τόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν το χωριό Άγιος Επιφάνιος Ορεινής, την Παρασκευή 25 Αυγούστου.
Κι αυτό αφού την εν λόγω μέρα στο χωριό θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό, δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και άλλα πολλά.
Ο λόγος για το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής στο πλαίσιο της πολιτιστικής προσφοράς για διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του τόπου μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα όπως τραχανάς, χαλούμι, χωριάτικο ψωμί, παλουζές, σουτζούκος και παραδοσιακή ζιβανία όπου θα παρασκευάζονται μάλιστα επιτόπου!
Επίσης θα έχεις την ευκαιρία να δεις παλιά επαγγέλματα του τόπου μας, αφού θα παρουσιάζονται ζωντανά παραδοσιακά επαγγέλματα όπως για παράδειγμα η κατασκευή της τόνενης καρέκλας.
Τέλος, θα έχεις τη ευκαιρία να διασκεδάσεις με αυθεντική κυπριακή μουσική, αφού την όμορφη βραδιά θα ολοκληρώσουν με την παρουσία τους το «παραδοσιακό δίδυμο» Μιχάλης Χ΄΄Μιχαήλ και η Βασιλική Χατζηαδάμου.
Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν με τους χορούς τους τα παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα ''Η Βούρκα'', ''Λαογραφικός Όμιλος Μιτσερού'' και ''Ελληνικοί Ρυθμοί''.
Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, στις 19:30, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Επιφανίου.
-
Άγιος Επιφάνιος
25 Αυγούστου 2017
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου