Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2017
Ταξίδι στα έθιμα και την παράδοση του τόπου μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν το χωριό Άγιος Επιφάνιος Ορεινής, την Παρασκευή 25 Αυγούστου.
Κι αυτό αφού την εν λόγω μέρα στο χωριό θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό, δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων και άλλα πολλά.
Ο λόγος για το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Βραδιάς που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Επιφανίου Ορεινής στο πλαίσιο της πολιτιστικής προσφοράς για διατήρηση των εθίμων και της παράδοσης του τόπου μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα όπως τραχανάς, χαλούμι, χωριάτικο ψωμί, παλουζές, σουτζούκος και παραδοσιακή ζιβανία όπου θα παρασκευάζονται μάλιστα επιτόπου!
Επίσης θα έχεις την ευκαιρία να δεις παλιά επαγγέλματα του τόπου μας, αφού θα παρουσιάζονται ζωντανά παραδοσιακά επαγγέλματα όπως για παράδειγμα η κατασκευή της τόνενης καρέκλας.
Τέλος, θα έχεις τη ευκαιρία να διασκεδάσεις με αυθεντική κυπριακή μουσική, αφού την όμορφη βραδιά θα ολοκληρώσουν με την παρουσία τους το «παραδοσιακό δίδυμο» Μιχάλης Χ΄΄Μιχαήλ και η Βασιλική Χατζηαδάμου.
Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν με τους χορούς τους τα παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα ''Η Βούρκα'', ''Λαογραφικός Όμιλος Μιτσερού'' και ''Ελληνικοί Ρυθμοί''.
Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, στις 19:30, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Επιφανίου.
-
Άγιος Επιφάνιος
25 Αυγούστου 2017
Σχετικά

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025