Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2017
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Η αγαπημένη ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.
Η αγαπημένη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959.
Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη (όμοιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας). Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου 1944 και τη δεκαετία του '60 θεωρούνταν μία από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές σχέσεις της είχαν συζητηθεί.
Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία - Ελένη. Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, τη Μάρθα.

O τίτλος της Σταρ Ελλάς, αλλά και η κοινή καταγωγή της με τον Γιάννη Δαλιανίδη, ήταν η αφορμή ώστε ο τελευταίος να την επιλέξει για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε την Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ. Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της εξαδέλφη, τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη. Το επίθετο Λάσκαρη επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από την ονομασία ενός Ιταλού.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μίας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών ανδρών. Πολλές οι επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, όπως «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Νόμος 4000», «Κορίτσια για φίλημα», «Στεφανία», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και πολλές άλλες.
Συνεργάστηκε με άλλα μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος.


Σχετικά
            
        “18/9”: Ένας συγκλονιστικός μονόλογος για τη δολοφονία Φύσσα ταξιδεύει από την Αθήνα στην Κύπρο
Ένας απλός άνθρωπος που γίνεται υποκείμενο της ιστορίας.
            
        Ο «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Ένα έργο που μας θυμίζει ότι παιδικότητα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα
            
        Είναι (άραγε) η ζωή πιο ωραία σε Φλατ Παπούτσια;
Μια σύγχρονή εξομολόγηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που απευθύνεται σε όσους παλεύουν να βρουν χιούμορ μέσα στην αγωνία της καθημερινότητας και όχι μόνο
            
        Μια φορά και… μια χώρα: H νέα οικογενειακή παράσταση του θέατρο Piccolo με 3d ολόγραμμα στη σκηνή!
Μια μοναδική θεατρική εμπειρία που ενώνει τρεις πολιτισμούς - Μόνο για λίγες παραστάσεις!
            
        Αναβάλλονται οι παραστάσεις του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό»
Η παρουσίαση του θεατρικού έργου που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, θα επαναπρογραμματιστεί
            
        «Ο δολοφόνος είναι… ανάμεσα μας»: Η μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας έρχεται Κύπρο
Μετά από πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα η …κωμωδία της χρονιάς με τον Παύλο Κοντογιαννίδη ανεβαίνει στο νησί μας
            
        «Η γιαγιά μας… η καλή;» από τη θεατρική ομάδα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
Παράσταση εμπνευσμένη από το κυπρώτικο σκετς «Άγια Στολίστε τη Γιαγιά», της Μάρως Κουσιάππα
            
        Έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος ηθοποιός, Αντώνης Φαρής
Ήταν γνωστός για τους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Πρώτη σταγόνα (2014) και Μελίαρτος (2021), ενώ το 2020 διαγωνίστηκε και στο μουσικό τηλεοπτικό σόου The Voice of Greece
            
        "Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος": Ο Γρηγόρης Γεωργίου σε έναν δυνατό μονόλογο
Ο καθηλωτικός θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου με Βραβείο ΒΟRN-2020 και Εθνικό Βραβείο Δραματουργείας-2022, Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μιρό, για πρώτη φορά στην Κύπρο
            
        «Μαργαρίτα forever»: Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Δημήτρη Χατζή
Σε διασκευή-σκηνοθεσία Νικολέττας Βερύκιου και Έλενας Παυλίδου
            
        4 παιδικές παραστάσεις για να δεις με το παιδί το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
Παραμύθια, ήρωες και φαντασία ζωντανεύουν στις σκηνές της Κύπρου
            
        Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι ανεβαίνει στην σκηνή του ΘΟΚ
Σε θεατρική διασκευή του Κεν Λούντβιχ και σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά