Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Έχεις δοκιμάσει ψάρι στο Κέντρο της Παπαθκιάς;

Αν δεν έτυχε ακόμα, αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείς!

Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2017

Πολύ κοντά στη θάλασσα, στον παλιό δρόμο προς Ζύγι, είναι ένα εστιατόριο με το όνομα Λεμονόκηπος. Αν δεν έτυχε να το επισκεφτείς ποτέ, σε μια από τις επόμενες εξορμήσεις σου στην επαρχία Λάρνακας, βάλ' το στο πρόγραμμα. Αξίζει τον κόπο. Κάποιες φορές, το μόνο που θες είναι να απολαύσεις απλώς λίγο φρέσκο ψάρι, μια φρεσκοκομμένη σαλάτα και ένα ούζο με πάγο.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Καλοί είναι και οι μεζέδες, με τα πολλά dips και τα λογής-λογής (κατεψυγμένα) ψάρια και μαλάκια, αλλά ως νησιώτες που είμαστε -κι ας μας διαφεύγει η λεπτομέρεια αυτή τις πλείστες φορές-, θέλουμε ρε παιδί μου να καθίσουμε χαλαρά και να απολαύσουμε ό,τι έχει φέρει ο ψαράς το πρωί.

Αυτή την εμπειρία, μπορείς να τη ζήσεις άνετα στον Λεμονόκηπο, στο χωριό Μαρώνι, ένα εστιατόριο που πολλοί γνωρίζουν και ως «Κέντρο της Παπαθκιάς».

Με το που καθίσαμε κάτω από την πανέμορφη κληματαριά, η παπαθκιά (αυτή είναι η ιδιότητά της) ήρθε και μας ενημέρωσε για το τι διέθετε το μενού σε φρέσκο ψάρι εκείνη τη μέρα. Ξεκίνησε να μας λέει για κουρκούνες, μπαρμπούνι, σκάρους…

Τη σταματήσαμε στους σκάρους, παραγγείλαμε επίσης καλαμάρι και μια τσιπούρα, αλλά και μια σαλάτα και έναν ταραμά. Συν τα ποτά μας.

Λοιπόν, η σαλάτα ήταν φρεσκοκομμένη (και φτιαγμένη λογικά με δικής τους καλλιέργειας λαχανικά αφού ήταν ολόφρεσκα), οι πατάτες επίσης φρεσκοκομμένες και σερβιρισμένες με θαλασσινό αλάτι, ενώ το ψάρι άξιζε και με το παραπάνω τα λεφτά του.

Πληρώσαμε κοντά στα €40 (μαζί με τα ποτά), τιμή λογικότατη για ένα γεύμα 4 ατόμων (εκ των οποίων, 2 παιδιά).

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι απολαύσαμε το φαγητό μας, νιώθοντας ότι μας σέρβιραν από την κουζίνα του σπιτιού τους -τυχαία, πέσαμε πάνω στη φάση που και οι ίδιοι απολάμβαναν το μεσημεριανό τους, οπότε το φαγητό μας έβγαινε από το ίδιο σημείο που ερχόταν και το δικό τους.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close