Cine News , Κινηματογράφος

Η Λεμεσός βλέπει θερινό σινεμά Στο Δρόμο

Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές σε ένα καφενείο στην καρδιά της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2017

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού κλείνει τη φετινή χρονιά με έκτακτες καλοκαιρινές προβολές στο καφενείο «Στο Δρόμο» (οδός Γενεθλίου Μιτέλλα).

Κάθε Δευτέρα από 10 μέχρι και 31 Ιουλίου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η ώρα έναρξης των προβολών είναι στις 20:30.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών που άρχισε στις 10 Ιουλίου με την ταινία I'm not there του Τοντ Χέινς και συνεχίζεται με 3 ακόμα ταινίες!

 

17/7/2017 ΠΑΡΙΣΙ, ΤΕΞΑΣ (PARIS, TEXAS), του Βιμ Βέντερς. Διάρκεια: 147’.
Ύστερα από μακρόχρονη περιπλάνηση στα σύνορα του Μεξικού, ο Τράβις, που αρνείται να μιλήσει, οδηγείται από τον αδελφό του στο σπίτι του. Εκεί προσπαθεί να κερδίσει την εκτίμηση του οκτάχρονου γιου του, με τον οποίο ξεκινά μια δεύτερη περιπλάνηση, σε αναζήτηση αυτήν τη φορά της εξαφανισμένης γυναίκας του. Με τη βοήθεια των σεναριογράφων Σαμ Σέπαρντ και Ελ Εμ Κιτ Κάρσον, του φωτογράφου Ρόμπι Μίλερ και του μουσικού Ράι Κούντερ, ο Βιμ Βέντερς μετατρέπει ένα απλό, λιγόλογο road movie σε μια βαθιά εσωτερική οδύσσεια η οποία περιγράφει σπαρακτικά τη σισύφεια αναζήτηση του σύγχρονου ανθρώπου για επικοινωνία. Πρόκειται για ένα απόλυτα μοντέρνο αριστούργημα το οποίο εξελίσσει το σινεμά του Αντονιόνι και των ανεξάρτητων αμερικανικών ’60s & ’70s, βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Κανών. (Πηγή: athinorama.gr)

 

24/7/2017 ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (ON THE ROAD), του Βάλτερ Σάλες. Διάρκεια: 124’.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ο νεαρός συγγραφέας Σαλ θα συναντήσει τον Νταν Μοριάρτι, έναν πρώην κατάδικο από το Ντένβερ και την ανήλικη σύζυγό του. Οι τρεις τους θα ξεκινήσουν, παρέα με τους ιδιόρρυθμους φίλους τους, ένα κολασμένο ταξίδι αυτογνωσίας από τη μια άκρη της Αμερικής στην άλλη με τη βοήθεια ναρκωτικών, απενοχοποιημένων σαρκικών απολαύσεων και ηλεκτρισμένων τζαζ μελωδιών.
[Ο Βάλτερ Σάλες] θα ξεδιπλώσει την φιλήδονη αυτοβιογραφική ιστορία του Τζακ Κέρουακ παίρνοντας το σίγουρο κινηματογραφικό δρόμο του road movie, σκηνοθετώντας ταξιδιάρικες σεκάνς σεξουαλικού πειραματισμού και ακραίας υπαρξιακής αναζήτησης που […] αποτυπώνουν την άγρια ομορφιά της αμερικανικής ενδοχώρας και σκιαγραφούν τις ιστορικο-κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες εμφανίστηκε το ανατρεπτικό κίνημα. (Πηγή: athinorama.gr)

 

24/7/2017 Ο ΗΛΙΘΙΟΣ (THE FOOL), του Γιούρι Μπίκοφ. Διάρκεια: 116’.
Ο Ντίμα είναι ένας τίμιος και ιδεαλιστής υδραυλικός, ο οποίος επιθεωρώντας τη διαρροή μιας πολυώροφης πολυκατοικίας αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι έτοιμη να γκρεμιστεί. Προσπαθεί επειγόντως να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις αρχές, αλλά συναντά μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία που στρέφεται εναντίον του.
Σκληρό και τολμηρό, αιχμηρό και κυνικό, το φιλμ του Μπίκοφ είναι μια ταινία που δεν ξεχνάς εύκολα, μια απαραίτητη υπόμνηση τους πως λειτουργεί ο κόσμος και μια δυνατή ιστορία με ένα εξαιρετικά πικρό δίδαγμα. (Πηγή: flix.gr)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close