Eating News , Εστιατόρια

Νέα αλυσίδα υπεραγορών ετοιμάζεται να ανοίξει στην Κύπρο

Η SPAR International είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική αλυσίδα λιανικής πώλησης τροφίμων παγκοσμίως, με πάνω από 12.500 καταστήματα, ανοίγει σύντομα και στο νησί μας

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2017

Η Ermes Department Stores PLC, μέλος του Ομίλου της Cyprus Trading Corporation Ltd,  ανακοινώνει μια νέα στρατηγική συνεργασία με την SPAR International, το μεγαλύτερο συνεταιριστικό δίκτυο λιανικής πώλησης τροφίμων.

Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο, στοχεύει να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το μεγαλύτερο συνεταιριστικό δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και να καταστεί ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών χονδρικού και λιανικού εμπορίου σε ανεξάρτητους λιανεμπόρους, μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει, της σωστής καθοδήγησης, συνεργασίας και υποστήριξης προς όλα τα μέλη της.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της μεγαλύτερης συνεταιριστικής αλυσίδας λιανικής πώλησης τροφίμων στον κόσμο και του μεγαλύτερου ομίλου λιανικής στην Κύπρο, θα επιφέρει μια νέα δυναμική στο ήδη υφιστάμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον της λιανικής πώλησης τροφίμων στη χώρα. Και οι δύο εταιρείες έχουν να προσφέρουν πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία σε αυτό το νέο εγχείρημα. Η SPAR, διαθέτει 12.545 καταστήματα σε 44 χώρες και πρόσφατα ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 33,1 δισ. ευρώ για το 2016. Από την πλευρά της η Ermes είναι η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης στην Κύπρο στις κατηγορίες Ένδυσης, Καλλυντικών, DIY και Ηλεκτρικών ειδών, με περισσότερα από 90 καταστήματα λιανικής, 7 από τα οποία λειτουργούν  στην Ελλάδα, με πάνω από 75.000 τ.μ. χώρων πώλησης.

Τα πρώτα καταστήματα SPAR που θα ανοίξουν στη Κύπρο σχεδιάζεται να λειτουργήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018, με στόχο το άνοιγμα περισσότερων από 20 καταστημάτων SPAR τα επόμενα πέντε χρόνια. Το SPAR δίκτυο θα αποτελείται τόσο από μετατροπή υφιστάμενων καταστημάτων στο μοντέλο SPAR όσο και από νέα ιδιόκτητα καταστήματα που θα αναπτυχθούν από την Ermes.

Η SPAR International παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης του δικτύου της μέσω του σχεδιασμού καταστημάτων, της προμήθειας προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης του προσωπικού, της βελτιστοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας, της βελτίωσης των εσωτερικών λειτουργιών, του σχεδιασμό και υλοποίησης κοινών ενεργειών μάρκετινγκ του δικτύου. Η πρόσβαση στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές και στην τεχνογνωσία της SPAR International, θα συνδυαστεί με την τοπική εμπειρία και ικανότητες της ERMES, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών και ωφελημάτων σε ανεξάρτητους λιανεμπόρους, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο κ. Tobias Wasmuht, Διευθύνων Σύμβουλος της SPAR International, δήλωσε: "Η είσοδος της SPAR στην Κύπρο παρέχει στους ανεξάρτητους λιανεμπόρους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό και όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση της αγοράς στην Κύπρο από τοπικές και διεθνείς αλυσίδες καταστημάτων, ικανοποιώντας ταυτόχρονα πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών. Η λειτουργία κάτω από την ομπρέλα της SPAR Κύπρου, επιτρέπει στους προοδευτικούς ανεξάρτητους λιανεμπόρους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, ενώ ταυτόχρονα να εκμεταλλευτούν τα οφέλη μιας ισχυρής διεθνούς μάρκας με τις οικονομίες κλίμακας ενός ομίλου αγορών που λειτουργεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα συνεργαστούμε με το Συγκρότημα Ermes για να φέρουμε τη SPAR στην Κύπρο και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την επιτυχία αυτής της στρατηγικής συνεργασίας”.

Σχετικά με την SPAR International
Η SPAR International είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική αλυσίδα λιανικής πώλησης τροφίμων παγκοσμίως, με πάνω από 12.500 καταστήματα και λιανικές πωλήσεις €33.1 δισ. το 2016. Η ετήσια έκθεση 2016 της SPAR International είναι διαθέσιμη εδώ:
http://www.spar-international.com/annualreports/2016/

Η SPAR International λειτουργεί ένα παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων σε συνεργασία με ανεξάρτητους λιανεμπόρους, που μοιράζονται οικονομίες κλίμακας και τεχνογνωσία για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους, αναπτύσσοντας τη μάρκα SPAR διεθνώς.

Σχετικά με την Ermes Department Stores PLC
Η Ermes Department Stores PLC (Ermes) είναι θυγατρική της Cyprus Trading Corporation PLC, του ομίλου με το πιο ευρύ και διαφοροποιημένο φάσμα δραστηριοτήτων στην Κύπρο, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των €300 εκατ. Ο Όμιλος CTC είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Κύπρο.
Η Ermes είναι η κορυφαία εταιρεία λιανικής πώλησης στην Κύπρο στις κατηγορίες Ένδυσης, Καλλυντικών, DIY και Ηλεκτρικών ειδών, με περισσότερα από 90 καταστήματα λιανικής, 7 από τα οποία λειτουργούν  στην Ελλάδα, με πάνω από 75.000 τ.μ. χώρων πώλησης. Το χαρτοφυλάκιο της Ermes περιλαμβάνει franchise συνεργασίες όπως Debenhams, next, Oviesse, Forever 21, Armani Exchange, Springfield, Cortefiel, Women’secret, Oasis, Warehouse, Orsay, Quiz, Navy&Green, The Entertainer κ.ά.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close