Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2017
Πρόκειται για μια παράσταση χορού στον αέρα, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Κάστρο της Πάφου και προσκαλεί το κοινό να βιώσει μια νέα προοπτική του χώρου. Μια μοναδική παραγωγή σε συνδυασμό με την κίνηση των χορευτών και προβολές των ίδιων των σκιών τους, αλλάζουν την προοπτική του ιστορικού κτηρίου. Ο Fabrice Guillot, καλλιτεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, συνέθεσε μια χορογραφία που συναρπάζει καθώς σώματα φτιαγμένα από σκιές αλλά και πραγματικά σώματα αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο θέαμα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα για την παραγωγή αυτή: «Ορισμένες νύχτες, αυτά τα πέτρινα όντα αφήνουν το βάθρο τους και εισέρχονται στο χώρο τον οποίο για τόσο καιρό αγνάντευαν. Η ορυκτή τους διάσταση εξασθενεί και σιγά σιγά απελευθερώνονται από το αρχιτεκτονικό οικοδόμημα. Κάτω από τα θεμέλια ζουν τεράστιες Καρυάτιδες, υπόγειες συνάδελφοι, γιγαντιαίες υπάρξεις με σώματα φτιαγμένα από σκιά. Αναδύονται από το υπέδαφος για να περιζώσουν τις προσόψεις, παίζουν με τις διαστάσεις και τελικά συναντιούνται για νυχτερινούς χορούς. Προσπερνούν, αλληλεπιδρούν και μεταφέρουν η μία την άλλη, δημιουργώντας απρόσμενους Κένταυρους με σώματα από σκιά και εικόνα. Ας οραματιστούμε, μόνο για μια στιγμή, ότι βλέπουμε μέσα από τα μάτια αυτών των γυναικών, και ας δούμε τον κόσμο να αναποδογυρίζει, τους τοίχους να αναπηδούν, τον ορίζοντα να γυρίζει γύρω από τον εαυτό του.»
Λίγα λόγια για την ομάδα Compagnie Retouramont
Η ομάδα έχει συνεργαστεί με διάσημους χορογράφους και χορευτές, καθώς και με καλλιτεχνικά ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς, προσφέροντας ιδιαίτερα θεάματα στον αέρα. Ο Fabrice Guillot χορογράφος της ομάδας, εξερευνά δημόσιους χώρους, αλλά και χώρους φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις παραγωγές που δημιουργεί. Το παρελθόν του Fabrice Guillot ως επαγγελματίας ορειβάτης, τον έκανε να ανοιχθεί στις απέραντες δυνατότητες των κινήσεων που προκύπτουν από την προσαρμογή στον βράχο και την ακραία αίσθηση της καθετότητας.Η έρευνά του αποσκοπεί στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού, που αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας ορισμένες φορές βίντεο, φωτισμό και νέες τεχνολογίες, μεταξύ άλλων.
Με την υποστήριξη και συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου
Χορηγός Επικοινωνίας: Τηλεόραση Σίγμα
Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, 20:30
Χώρος: Πλατεία Κάστρου, Διάρκεια: 45’
Πληροφορίες:2693 2017, www.pafos2017.eu
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου
25 Ιουνίου 2017
Σχετικά

25+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Με φεστιβάλ, μουσική, θέατρο και θερινό κινηματογράφο

Βραδιές Πολιτισμού στην Αραδίππου: Ολόκληρο το πρόγραμμα
Και φέτος το καλοκαίρι μας θα γεμίσει μουσική, θέατρο, παιδικά φεστιβάλ, προβολές, χορό και συγκινήσεις!

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στο νησί
Φτιάξαμε την ατζέντα με όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Ειδικές ξεναγήσεις στην έκθεση «Καφενές: Ιστορίες σε ασπρόμαυρα καρέ» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Οι Ιλιάνα Κουλαφέτη και Χρήστος Μιχάλαρος αφηγούνται τις ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες

«Είναι Θέλημα Αγάπης»: Μουσικοχορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Μιτσερού
Με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από την Κύπρο και την Ελλάδα
Το σαββατοκύριακο η καρδιά της καλαθόσφαιρας 3Χ3 χτυπά στην Πάφο
Τo OPAP Paphos 3x3 2025 ενώνει δυνάμεις με το Enavsma Foundation και μαζί μεταμορφώνουν την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα του Κατακλυσμού Λάρνακας
Ολοκληρώνεται απόψε ο Κατακλυσμός Λάρνακας

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!