Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2017
Πρόκειται για μια παράσταση χορού στον αέρα, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Κάστρο της Πάφου και προσκαλεί το κοινό να βιώσει μια νέα προοπτική του χώρου. Μια μοναδική παραγωγή σε συνδυασμό με την κίνηση των χορευτών και προβολές των ίδιων των σκιών τους, αλλάζουν την προοπτική του ιστορικού κτηρίου. Ο Fabrice Guillot, καλλιτεχνικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, συνέθεσε μια χορογραφία που συναρπάζει καθώς σώματα φτιαγμένα από σκιές αλλά και πραγματικά σώματα αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο θέαμα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα για την παραγωγή αυτή: «Ορισμένες νύχτες, αυτά τα πέτρινα όντα αφήνουν το βάθρο τους και εισέρχονται στο χώρο τον οποίο για τόσο καιρό αγνάντευαν. Η ορυκτή τους διάσταση εξασθενεί και σιγά σιγά απελευθερώνονται από το αρχιτεκτονικό οικοδόμημα. Κάτω από τα θεμέλια ζουν τεράστιες Καρυάτιδες, υπόγειες συνάδελφοι, γιγαντιαίες υπάρξεις με σώματα φτιαγμένα από σκιά. Αναδύονται από το υπέδαφος για να περιζώσουν τις προσόψεις, παίζουν με τις διαστάσεις και τελικά συναντιούνται για νυχτερινούς χορούς. Προσπερνούν, αλληλεπιδρούν και μεταφέρουν η μία την άλλη, δημιουργώντας απρόσμενους Κένταυρους με σώματα από σκιά και εικόνα. Ας οραματιστούμε, μόνο για μια στιγμή, ότι βλέπουμε μέσα από τα μάτια αυτών των γυναικών, και ας δούμε τον κόσμο να αναποδογυρίζει, τους τοίχους να αναπηδούν, τον ορίζοντα να γυρίζει γύρω από τον εαυτό του.»
Λίγα λόγια για την ομάδα Compagnie Retouramont
Η ομάδα έχει συνεργαστεί με διάσημους χορογράφους και χορευτές, καθώς και με καλλιτεχνικά ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς, προσφέροντας ιδιαίτερα θεάματα στον αέρα. Ο Fabrice Guillot χορογράφος της ομάδας, εξερευνά δημόσιους χώρους, αλλά και χώρους φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις παραγωγές που δημιουργεί. Το παρελθόν του Fabrice Guillot ως επαγγελματίας ορειβάτης, τον έκανε να ανοιχθεί στις απέραντες δυνατότητες των κινήσεων που προκύπτουν από την προσαρμογή στον βράχο και την ακραία αίσθηση της καθετότητας.Η έρευνά του αποσκοπεί στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού, που αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία, χρησιμοποιώντας ορισμένες φορές βίντεο, φωτισμό και νέες τεχνολογίες, μεταξύ άλλων.
Με την υποστήριξη και συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου
Χορηγός Επικοινωνίας: Τηλεόραση Σίγμα
Είσοδος Ελεύθερη
Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, 20:30
Χώρος: Πλατεία Κάστρου, Διάρκεια: 45’
Πληροφορίες:2693 2017, www.pafos2017.eu
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου
25 Ιουνίου 2017
Σχετικά

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά την κάθε εκδήλωση και όλους τους Έλληνες τραγουδιστές που θα επισκεφθούν το νησί μας

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Συμμετοχή του Δημοτικού Μουσείου Αγίας Νάπας THALASSA στον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης