Εστιατόρια

Το Καζάνι: Γεύση που... σιγοβράζει!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013

Το καινούργιο μεζεδοπωλείο στην Αραδίππου έχει στυλ! Του το χαρίζουν απλόχερα άλλωστε τα διάφορα αντικείμενα από άλλες εποχές που είναι κρεμασμένα στους τοίχους, η ψάθινη οροφή με τα βολίτζια και τα καρό τραπεζομάντιλα που ολοκληρώνουν αυτό το υπέροχο σκηνικό. Το επισκεφθήκαμε μια Παρασκευή βράδυ, οπότε επικρατούσε γενικά ένα νταβαντούρι, λόγω και της ζωντανής μουσικής. Όλα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι τα live τα βράδια της Παρασκευής είναι πλέον καθιερωμένα στο ‘Καζάνι’, μια και δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε άδεια θέση. Καθίσαμε τελικά σε ένα ωραίο σημείο, απέναντι από την μπάντα.
Ο χώρος αυτού του καινούργιου fun μεζεδοπωλείου είναι σχετικά λιτός, με νοσταλγικές νότες -θυμήθηκα τις γούφες (χώρος αποθήκευσης σιτηρών) που είχε η γιαγιά μου στο χωριό όταν ήμουν μικρός. Η γαστρονομική μου περιδιάβαση ξεκίνησε πολύ ‘δυναμικά’ με τα ορεκτικά και όλα έδειχναν ότι θα εντυπωσιαζόμουν και από τα κυρίως. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας πιτσιρικάς, ο Τάσσος Φώκου, γιος του ιδιοκτήτη, με μια κιθάρα στο χέρι και ξεκίνησε να παίζει το ‘Φύλακα Άγγελο’. Έμεινα άναυδος από το ταλέντο του μικρού, ο οποίος όπως έμαθα ακολούθως έφτασε μέχρι και τον τελικό τού ρεάλιτι ταλέντων ‘Ελλάδα έχεις ταλέντο’. Έτσι ακούγοντας μουσική, ξεκίνησα να γεύομαι τα πιάτα που έφταναν, από τα παϊδάκια μέχρι το κρασάτο χοιρινό και τα μανιτάρια της αναθρήκας. Όλα εύγευστα και ζουμερά, εκτός από το χοιρινό σουβλάκι, το οποίο θέλει περισσότερη δουλειά. Θα συνιστούσα, όταν το επισκεφθείτε, πριν φτάσεις στο… ‘ψητό’, να δοκίμασε σπιτική ζαλατίνα, πράσα με τα αβγά, ελιές οφτές, μυαλό ψητό στα κάρβουνα, χαλούμι αιγινό και άλλα διάφορα.
Δεν θα το υπεραναλύσω. Απλά κι ‘εύκολα’, τα καμιά δεκαπενταριά σε αριθμό πιατάκια κοστίζουν €27 το άτομο με μεζέδες και ζιβανία. Το σέρβις ‘φρεσκότατο’, με την εμπειρία να φαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο λειτουργίας του μαγαζιού, καθώς λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια ενώ όλο το προσωπικό είναι τα έξι αδέλφια Φώκου. Η κάβα του επίσης minimal με ετικέτες από Κύπριους και Έλληνες παραγωγούς. Συμπερασματικά, το ‘Καζάνι’ προτείνει ανεπιφύλακτα καλό φαγητό σε ένα περιβάλλον που θυμίζει άλλες εποχές. Και αυτό το κάνει με απόλυτη εντιμότητα και κυρίως σε τιμές που, παρά το είδος της πρότασης, είναι απόλυτα βατές. Όσοι πιστοί γαστροτουρίστες, προσέλθετε.

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close