Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2013
Είχα καιρό να πάω στο ‘Chateau’. Για την ακρίβεια η τελευταία φορά που το επισκέφθηκα ήταν λίγες μέρες προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά που προκάλεσε στο εστιατόριο αρκετές ζημιές. Παρόλ’ αυτά ο Φωκίωνας δεν το έβαλε κάτω. Άλλωστε δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του, τουναντίον, είναι δυναμικός, δημιουργικός και απρόβλεπτος! Με δουλειά και υπομονή κατάφερε να αναγεννήσει κυριολεκτικά μέσα από τις στάχτες του το εστιατόριο, το οποίο επισκεπτόμενη ένα μεσημέρι, αντιλήφθηκα ότι πλέον το στήσιμό του είναι εντελώς διαφορετικό. Μπαίνοντας, στα δεξιά σου θα δεις το lounge, με οθόνες για να παρακολουθείς και αγώνες αν τύχει, ενώ στα αριστερά θα αντικρίσεις τις δύο αίθουσες όπου θα απολαύσεις το νέο μενού. Ένα πραγματικά ενδιαφέρον μενού, με επιλογές σούπας, ορεκτικών αλλά και κυρίως, με πρωταγωνιστές τόσο το κρέας όσο και τα θαλασσινά, αλλά και με μερικές επιλογές pasta ή ριζότο. Στην επίσκεψή μου αυτή, πήγα με φίλη που χρόνια ζούσε στο Λονδίνο, με ταξίδια σε Βερολίνο, Μόσχα και Νέα Υόρκη, με εμπειρίες σε Ιταλία και Γαλλία, με γνώσεις και ενδιαφέροντα πρωτόγνωρα για μένα. Πήραμε το μενού στα χέρια μας και διαπιστώσαμε ότι η φιλοσοφία τού ‘Chateau’ στηρίζεται στην προσεγμένη κουζίνα με την πυξίδα να δείχνει Μεσόγειο. Η λίστα κρασιών πλούσια και ενδιαφέρουσα. Εμείς ξεκινήσαμε το γεύμα μας με μια σαλάτα με ρόκα, συνεχίσαμε με την τριλογία λαχανικών και επιλέξαμε λαβράκι υπέροχα ψημένο με λαχανικά, που πραγματικά ήταν πεντανόστιμο. Φυσικά δεν πρέπει να πεις ‘όχι’ στα γλυκά του μενού. Ό,τι και να επιλέξεις θα σε ικανοποιήσει πλήρως! Η ατμόσφαιρά του είναι μαγευτική, παρόμοια με αυτήν που συναντάς σε ευρωπαϊκά εστιατόρια -ίσως να έφταιγε και η συννεφιά που είχε εκείνο το μεσημεράκι-, ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει στην εξυπηρέτηση, η οποία πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της. Πρωτεργάτης φυσικά ήταν ο Θάνος Τσιάρας, ο οποίος έχει εργαστεί στα καλύτερα εστιατόρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μύκονο. Μετά από ένα ωραίο dessert wine, λοιπόν, αποφασίσαμε με μισή καρδιά να φύγουμε, πάντα όμως με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε για να ξαναβρούμε ως Κύπριοι το στάτους μας!
Last minute: Και επειδή μέχρι να πάρεις το ‘Check In’ στα χέρια σου οι εξελίξει τρέχουν, σε ενημερώνω ότι σε 1 μήνα θα απολαμβάνεις τις δημιουργίες του βραβευμένου Ελλαδίτη chef Άρη Ασλάνογλου!
Σχετικά
Νέα καντίνα από γνωστή αλυσίδα φούρνων φέρνει γεύσεις και χαλάρωση στο πάρκο
Ένας all-day προορισμός που συνδυάζει χαλάρωση, γεύση και όμορφη ατμόσφαιρα μέσα στο πράσινο
Το στυλάτο rooftop bar-restaurant με θέα την Πλατεία Ελευθερίας, επιστρέφει
Καλοκαίρι γαστρονομικό και κομψό στο πρωτευουσιάνικο rooftop που συζητήθηκε όσο κανένα
Η νέα στρατηγική συνεργασία που φέρνει το κυπριακό κρασί της Πάφου στο προσκήνιο
Punin Wine & Κτήμα Έζουσα ενώνουν δυνάμεις
Στάση για φαγητό σε 15 εστιατόρια και ταβέρνες με μοναδική θέα την Πρωτομαγιά
Νόστιμο φαγητό και θέα που θα λατρέψεις
Tα cooking workshops με τον Chef Σταύρο Γεωργίου που δεν πρέπει να χάσεις!
Μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει δημιουργία, συνεργασία και απόλαυση μέσα από τη μαγειρική
Η άνοιξη σερβίρεται στα wagamama με το Hanami menu
Εμπνευσμένο από την ιαπωνική παράδοση της ανθοφορίας των κερασιών
Ένα δυνατό Πρωτομαγιάτικο πάρτι, με ρυθμό και θέα θάλασσα
DJ vibes, καλοκαιρινό μενού και ανεβασμένη διάθεση για την πιο stylish Πρωτομαγιά στο Anemi Bistrot στη Λεμεσό
Café la Mode LIVE JAZZY NIGHTS με τη Μάρα Κωνσταντίνου
Oι βραδιές που υπόσχονται να μετατρέψουν μια απλή έξοδο για δείπνο σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία μουσικής και γαστρονομίας
Δημοφιλές στέκι της Λευκωσίας για κλέφτικο επιστρέφει
Το λατρεμένο κυπριακό πιάτο αρχίζει να εμφανίζεται ξανά στα αγαπημένα μας μαγαζιά
Η ταράτσα που παντρεύει το fine dining με το καλό κρασί, μόλις άνοιξε!
Ένας προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού και του εκλεκτού κρέατος
Piadina στη Λεμεσό: Το ιταλικό street food που ξεχωρίζει
Από κλασικούς συνδυασμούς μέχρι gourmet επιλογές και aperitivo σε έναν σύγχρονο χώρο.
Mobile πιτσαρία στην Κύπρο φέρνει ναπολιτάνικη πίτσα με ξυλόφουρνο
Live pizza cooking σε events, συνεργασίες με wine bars και παρουσία σε φεστιβάλ σε όλο το νησί.