Cine News , Κινηματογράφος

"Love Actually" 13 χρόνια μετά

Οι δημοφιλείς χαρακτήρες της κλασικής πλέον ταινίας επιστρέφουν σε μία μικρού μήκους ταινία για φιλανθρωπικό σκοπό αλλά και ως preview της νέας ταινίας που ετοιμάζεται

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2017

Ο Ρίτσαρντ Κέρτις τα έκανε όλα τέλεια. Δημιούργησε αρκετό buzz γύρω από το σίκουελ του «Love Actually», ώστε να επιτύχει το φιλανθρωπικό σκοπό της μέρας: να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Red Nose Day 2017», τον ετήσιο τηλεμαραθώνιο που, από το 1984 και κάθε χρόνο, πραγματοποιείται με σκοπό να βοηθά τα παιδιά όλου του κόσμου που πεθαίνουν από την πείνα και την εξαθλίωση.

Συγκέντρωσε επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό του καστ, 13 χρόνια μετά - χωρίς όμως την Εμα Τόμπσον - για να πιάσουν το νήμα των ρόλων τους από εκεί που το είχαν αφήσει. Εγραψε μικρές, γλυκές αφορμές που πατούν σε αναφορές της πρώτης ταινίας και μας δίνουν μια γεύση για τους ήρωες σήμερα. Δεν τους πρόδωσε, το σενάριο είναι χαριτωμένο. Και σε στιγμές συγκινητικό (σ.σ. ο «Μπίλι Μακ» θα σας ραγίσει την καρδιά).

Πάνω από όλα, μέσα σε 15 λεπτά, ο Κέρτις κατάφερε να δώσει κι ένα ξεκάθαρο, ηχηρό πολιτικό μήνυμα: όσο το brexit διχάζει τη Μ. Βρετανία, όσο η Ευρώπη γέρνει επικίνδυνα προς την άκρα δεξιά, όσο η Αμερική έχει ξυπνήσει στον Τραμπ εφιάλτη της, όσο η προσφυγική κρίση δεν αντιμετωπίζει με ανοιχτά μυαλά και σύνορα, όσο η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, ο κόσμος μας δοκιμάζονται, έρχεται ο Prime Minister Χιου Γκραντ για τον πιο εύστοχο επίλογο. Κι ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και εμπνευστής του Red Nose Day για τις αγκαλιές, στη σεκάνς αρχής και τέλους.

Υπάρχει απάντηση και λέγεται ανθρωπιά. Actually, love.

Aπόλαυσε το Red Nose Actually εδώ:

Love Actually - Red Nose Day 2017 from Mark Lennard on Vimeo.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close