Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2017
Δυστυχώς, μετά τη Λευκωσία η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την επεκτατική πολιτική της και να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των online πωλήσεων
Η Η&Μ αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική επέκτασης των καταστημάτων της κατά 10-15% ετησίως και θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των πωλήσεων των υφιστάμενων καταστημάτων της αλλά και των online.
Η γνωστή εταιρεία ρουχισμού ανακοίνωσε την απόφασή της κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της την Τρίτη (31 Ιανουαρίου).
Το κατάστημα στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία ήταν ένα από τα τελευταία της γνωστής φίρμας ρούχων που ξεκίνησαν να λειτουργούν. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη πολιτική ξεκίνησε να εφαρμόζει από πέρσι και ο μεγάλος ανταγωνιστής των Η&Μ, η Inditex με τα καταστήματα Zara και τα άλλα του Ομίλου.
Όπως ανέφερε εξάλλου σε συνέντευξή του ο Chief Executiveτης H&M Karl-Johan Persson, «τα καταστήματα H&M δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους που είχαν τεθεί».
Τα καθαρά κέρδη της H&M, ανέφερε, αυξήθηκαν κατά 7% φθάνοντας τα 5,91 δισ. σουηδικές κορόνες ($669 εκατ.) κατά το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, από 5,53 δισ. κορόνες που ανήλθαν την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Αξίζει να σημειωθεί πως αναλυτές της FactSet εκτιμούσαν πως τα καθαρά κέρδη της εταιρείας δεν θα ξεπερνούσαν τα 5,42 δισ. κορόνες. Η H&M ανακοίνωσε πάντως μέρισμα 9,75 κορόνες ανά μετοχή.
Πάντως, οι πωλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, κατέγραψαν αύξηση 8% και ανήλθαν στα 61,10 δισ. κορόνες από 56,48 δισ. κορόνες, ενισχυμένες από το άνοιγμα εκατοντάδων νέων καταστημάτων.
Για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2016, η H&M κατέγραψε καθαρό εισόδημα 18,64 δισ. κορόνες, μειωμένο κατά 11% σε σχέση με 20,9 δισ. κορόνες το 2015. Σημειώνεται πως η εταιρεία εφάρμοσε αυξημένα markdowns κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σε συνδυασμό με υψηλά κόστη αγορά λόγω του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου. Ο τζίρος άγγιξε τα 222,87 δισ. κορόνες, αυξημένος κατά 6% σε σχέση με τον τζίρο του 2015 που ανήλθε στα 210 δισ. κορόνες.
Σχετικά
Λάρνακα by Night: Μια γιορτινή βραδιά στο κέντρο της πόλης!
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, ψυχαγωγία, καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και, φυσικά, πολλές εκπλήξεις!
Πότε πέφτει φέτος η Black Friday 2026
Aκολουθεί η Cyber Monday, με τις ηλεκτρονικές αγορές να βρίσκονται στο επίκεντρο
Lidl Ελλάς & Lidl Κύπρου: Ο Γεώργιος Τοκατλής αναλαμβάνει τη θέση του Chief Executive Officer
Από την 1η Μαρτίου 2027, ο Μίλτος Φοροζίδης θα συνεχίσει τη διεθνή του σταδιοδρομία εντός του Ομίλου Schwarz
“Restart your Life”: Το νέο φθινοπωρινό τεύχος της Madame Figaro είναι εδώ
Ένα τεύχος αφιερωμένο στην 21η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
Όταν οι ιστορίες των γυναικών γίνονται έμπνευση: Τα M&S Κύπρου παρουσιάζουν και φέτος το ‘Fashion That Matters’
7 γυναίκες ενέπνευσαν τον σχεδιαστή Μιχάλη Παντελίδη για το φετινό T-shirt
Το ωράριο των malls της Κύπρου για την 1η Οκτωβρίου
Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοικτά την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου
Νέα άφιξη: Το πρώτο κατάστημα LEGO έρχεται στην Κύπρο
Ένα τουβλάκι, αμέτρητες δυνατότητες και ένας νέος χώρος για να τις ανακαλύψεις
Σ' αυτό το mall θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα Victoria’s Secret της Κύπρου
Ο διάσημος οίκος εσωρούχων ανοίγει το πρώτο και μοναδικό κατάστημα Victoria’s Secret στην Κύπρο
Η JYSK ετοιμάζει την επέκτασή της στην Κύπρο
Τα πρώτα καταστήματα ανοίγουν την άνοιξη του 27
25+ beauty brands, αμέτρητες εμπειρίες: Το Beauty Fest επιστρέφει στη Λεμεσό!
Το μεγαλύτερο beauty event του φθινοπώρου επιστρέφει στη Λεμεσό
To νέο μυθιστόρημα της Άννας Κριθ βρίσκεται στα ράφια
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Το τίμημα της ομορφιάς: Το ελιξίριο»
H Lidl Κύπρου βάζει «Ψαλίδι στον Πληθωρισμό» και μειώνει τις τιμές σε περισσότερα από 60 προϊόντα
Μια πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης του καταναλωτικού προϋπολογισμού ενάντια στις πληθωριστικές πιέσεις