Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017
Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο τα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο ασθενής ψηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, παρόλο που στο εσωτερικό και στα ανατολικά, θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ισχυροί και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα δυτικά και βόρεια παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο.
Το Σάββατο, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Αλλάζει το πλαίσιο προστασίας των επιβατών αεροπλάνων – Αποζημιώσεις, αυθαίρετες χρεώσεις και δωρεάν θέσεις
Μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία
Καιρός: Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος στο εσωτερικό – Αλλάζει ξανά το σκηνικό την Παρασκευή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η τοιχογραφία που έδωσε χρώμα στον Πρωταρά
Νέα τοιχογραφία δίνει χρώμα και καλλιτεχνική ταυτότητα στην τουριστική περιοχή του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας.
Διεθνής διάκριση για την παραλία Αγίου Ερμογένη
Ένα από τα σημαντικά σημεία αναφοράς της παράκτιας ζώνης του Δήμου Κουρίου, πήρε και φέτος τη "Γαλάζια Σημαία"
Δωρεάν είσοδος στο διάσημο υδροπάρκο για όλους τους μπαμπάδες!
Οι μπαμπάδες μπαίνουν δωρεάν στο Fasouri Watermania για τη Γιορτή του Πατέρα
Στο «μενού» βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε αναμένεται άνοδος θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση
Coastal Urban Futures: Τριήμερη έκθεση και πρόγραμμα παράλληλων δράσεων για το μέλλον της παράκτιας ζώνης της Λάρνακας
Με προβολή ταινιών, ποδηλατική περιήγηση και ακρόαση ηχοτοπίων
Αυτές είναι οι 18 πιο καθαρές, οργανωμένες και προσβάσιμες παραλίες του Πρωταρά
Πρώτος παγκύπρια ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας με 18 Γαλάζιες Σημαίες για το 2026
Η καλοκαιρινή Madame Figaro κυκλοφορεί με cover girl τη Βίκυ Καγιά
Ένα τεύχος γεμάτο μόδα, ομορφιά, προτάσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές και ουσιαστικές συναντήσεις.
Νέα σημαντική διάκριση για κυπριακό ξενοδοχείο
Το Louis Ledra Beach, μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels, βραβεύεται ξανά για τις καινοτόμες κοινωνικές πρακτικές του
Ένα καλοκαίρι γεμάτο εμπειρίες στο Cap St Georges Hotel & Resort
Υπάρχουν μέρη που απλά πας για διακοπές, και υπάρχουν και μέρη που σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό
Αυτές είναι οι παραλίες της Κύπρου με Γαλάζια Σημαία για το 2026
56 παραλίες και οι 2 μαρίνες βραβεύθηκαν φέτος από σύνολο 123 περιοχών νερών κολύμβησης