Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017
Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο τα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο ασθενής ψηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, παρόλο που στο εσωτερικό και στα ανατολικά, θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ισχυροί και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια και ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα δυτικά και βόρεια παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο.
Το Σάββατο, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio

Οι νέες κυκλοφορίες που θα δούμε στο Netflix τον Μάιο 2025
Ανακαλύψτε τις ταινίες, τις σειρές και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται στο Netflix τον Μάιο του 2025. Κυκλοφορίες, ημερομηνίες, τρέιλερ: ο πλήρης οδηγός

Τα 18 κορυφαία ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι του 2025
Ονειρευόμαστε ήδη τις φετινές μας καλοκαιρινές διακοπές

Συννεφιασμένος ο καιρός τις επόμενες μέρες - Πότε επιστρέφει η σκόνη
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας