3 February 2017
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Το μικρό πόνυ" στη Λεμεσό

Το έργο του Ισπανού δραματουργού Πάκο Μπεθέρα σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2017

Η Θεατρική Ομάδα Persona επιστρέφει με την παραγωγή "Το μικρό πόνυ" με μία παράσταση στη Λεμεσό στις 3 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το εξαιρετικό και ολοκαίνουργιο έργο του Ισπανού Δραματουργού Πάκο Μπεθέρα. Το έργο, επίκαιρο όσο ποτέ, και με βασικό του θέμα το σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του από την οικογένεια και το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα, ανεβαίνει σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ (η οποία έγινε ειδικά για την ομάδα Persona), σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, σκηνικά-κοστούμια Κωνσταντίνου Κουννή και μουσική Στέλλας Χρήστου, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν η ίδια η σκηνοθέτις και ο Χάρης Χαραλάμπους.

Η υπόθεση
Είναι 11 Σεπτεμβρίου και τα σχολεία ανοίγουν. Ο 11χρονος γιος της Ιρένε και του Χάιμε πηγαίνει στην τάξη με την καινούργια του σχολική τσάντα, η οποία στο εξωτερικό της μέρος απεικονίζει ήρωες από τη γνωστή παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων "Μικρό μου πόνι", που είναι κι η αγαπημένη του. Οι συμμαθητές του τότε αρχίζουν να τον κοροϊδεύουν και να τον χλευάζουν, ενώ, σταδιακά, όταν το «παιγνίδι» χοντραίνει, τον κακοποιούν λεκτικά και σεξουαλικά και τον εξευτελίζουν.

Ο διευθυντής του σχολείου, για να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει λύση στο θέμα ώστε να σταματήσει το bullying και οι εκδηλώσεις βίας οι οποίες αρχίζουν να παίρνουν επικίνδυνες διαστάσεις, προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι διαφωνούν και μεταξύ τους ως προς την αντιμετώπιση και τις τακτικές του διευθυντή, καλώντας το παιδί να «συνετιστεί» και να αλλάξει την προτίμησή του. Εκείνο όμως αρνείται πεισματικά να αποχωριστεί την τσάντα του, την ίδια ώρα που οι «μεγάλοι» αρνούνται εξίσου πεισματικά να αποχωριστούν τις παγιωμένες θέσεις και εγωισμό τους…

20.30

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close