Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2017
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την 74η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Λος Άντζελες, σημαίνοντας την έναρξη των κινηματογραφικών εκδηλώσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που θα κορυφωθούν με την απονομή των βραβείων Όσκαρ τον Φεβρουάριο. Οικοδεσπότης φέτος είναι ο Αμερικανός παρουσιαστής του «The Tonight Show» Τζίμι Φάλον, ο οποίος υπόσχεται σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter πως η τελετή θα μοιάζει με ένα μεγάλο πάρτι με διάσημους προσκεκλημένους, ένα πιθανό χορευτικό νούμερο με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και αρκετό «Game of Thrones».

Στις πρώτες θέσεις των διεκδικητών για τα βραβεία, βρίσκονται -με επτά υποψηφιότητες- το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ και το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς με έξι. Οι δύο αυτές ταινίες δίνουν και το στίγμα στις κατηγορίες «Κωμωδία/Μιούζικαλ» και «Δράμα» αντίστοιχα, με την καθεμιά τους να θεωρείται και το φαβορί για το μεγάλο βραβείο της Καλύτερης Ταινίας. Ακολουθεί το σπαρακτικό οικογενειακό δράμα «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόνεργκαν με τους Κέισι Άλεκ και Μισέλ Γουίλιαμς, το οποίο συγκεντρώνει πέντε υποψηφιότητες. Η φετινή βραδιά, όμως, θα είναι ιδιαίτερη, καθώς θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Κόλιν Φάρελ είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (σε κωμωδία ή μιούζικαλ) για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.

Συνυποψήφιοί του στην ίδια κατηγορία είναι ο Ράιαν Γκόσλινγκ για το «La La Land», ο Χιου Γκραντ για το «Florence Foster Jenkins», ο Ράιαν Ρέινολντς για το «Deadpool» και ο Τζόνα Χιλ για το «War Dogs». Η Νικολ Κίντμαν, ο Ματ Ντέιμον, η Ντρου Μπάριμορ, η Βαϊόλα Ντέιβις, ο Έντι Ρέντμεϊν, η Σιένα Μίλερ, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, η Έιμι Σούμερ, η Σοφία Βεργκάρα, η Ρις Γουίδερσπουν και η Γκόλντι Χόουν είναι ορισμένοι μόνο από τους διάσημους προσκεκλημένους που θα βρεθούν επί σκηνής για να απονείμουν τα βραβεία, αλλά και να βοηθήσουν στην παρουσίαση του κινηματογραφικού θεσμού τον Τζίμι Φάλον. Εκτός από τα καθήκοντά τους ως παρουσιάστριες, τόσο η Νικόλ Κίντμαν όσο και η Βαϊόλα Ντέιβις είναι επίσης υποψήφιες για το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου, με την πρώτη για τη συμμετοχή της στο «Lion» του Αυστραλού Γκαρθ Ντέιβις και τη δεύτερη για την ταινία «Fences» του Ντένζελ Γουάσινγκτον.

Το τιμητικό βραβείο «Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ» για το 2017 θα παραλάβει η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, για τα 40 χρόνια προσφοράς της στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Η 67χρονη ηθοποιός έχει τιμηθεί στο παρελθόν με τρία βραβεία Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Η σιδηρά κυρία», «Η εκλογή της Σόφι» και «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και έχει κερδίσει οκτώ Χρυσές Σφαίρες, ενώ και φέτος είναι υποψήφια για την ερμηνεία της στην ταινία «Florence Foster Jenkins» του Στίβεν Φρίαρς.
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη