Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2017
Νέο κύμα κακοκαιρίας και στην Κύπρο με καταιγίδες χιόνια και ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το σκηνικό για τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σύντομα, στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης για να καταστεί το απόγευμα, στα δυτικά και νότια παράλια, μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι και αρχικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα βόρεια και στα ανατολικά και μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 6 στα νότια και ανατολικά, γύρω στους 9 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε ορισμένες πεδινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα βορειοανατολικά και σε κάποιες ορεινές και ημιορεινές περιοχές παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε κάποιες περιοχές μικρή πτώση.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία τοπικά αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σχετικά
Νέος Γενικός Διευθυντής του Hilton Nicosia ο Ilio Rodoni
Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο Hilton Nicosia αναλαμβάνει ο Ilio Rodoni, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Εύρο Στυλιανού, μετά την πρόσφατη αφυπηρέτησή του.
Όταν ένα ελληνικό ξενοδοχείο γίνεται γαστρονομικός προορισμός: Τα εστιατόρια που αξίζει να ανακαλύψετε, ακόμη κι αν δεν μένετε εκεί
Τα σύγχρονα luxury resorts επενδύουν πλέον στη γαστρονομία ως έναν αυτόνομο λόγο επίσκεψης, δημιουργώντας εστιατόρια που λειτουργούν ως προορισμοί από μόνα τους και προσελκύουν ταξιδιώτες αλλά και κατοίκους της κάθε περιοχής
«Ελευθερία, ασφάλεια και προσωπική εξέλιξη» – Τι κρύβεται πίσω από την τάση των «σόλο» ταξιδιών
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους, αναζητώντας ελευθερία, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και την ευκαιρία να ζήσουν εμπειρίες με τους δικούς τους όρους
Αεροπορική εταιρεία θα χρεώνει και τις χειραποσκευές στα ντουλάπια της καμπίνας
Η νέα πολιτική τίθεται σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2027 – Δωρεάν μόνο η μικρή τσάντα κάτω από το κάθισμα
«Κολλημένη» στα 40άρια η Κύπρος- Μπαίνει σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση
Προσκύνημα σε 5 εκκλησίες του Χρυσοσωτήρος που γιορτάζουν (σήμερα)
Σήμερα σού προτείνουμε εκδρομή και προσκύνημα σε 4 γνωστές-άγνωστες εκκλησίες στο χωριό!
Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής από τη Lidl Κύπρου
Με σφραγίδα ποιότητας από τους Masters of Wine, η κάβα της εταιρείας συνδυάζει εξαιρετική ποικιλία, διεθνείς διακρίσεις και την κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής.
Christmas Markets 2026: 12 παραμυθένιες αγορές της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείς φέτος
Από τη Βιέννη και τη Νυρεμβέργη μέχρι το Στρασβούργο, την Πράγα και την Κοπεγχάγη, συγκεντρώσαμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα ενός χειμωνιάτικου ταξιδιού μαζί με τις ημερομηνίες λειτουργίας τους
Ανακοινώθηκε ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ποια χωριά ανακοίνωσαν μέχρι σήμερα τη συμμετοχή τους στο θεσμό του Υφυπουργείου Τουρισμού
Καμίνι και σήμερα η Κύπρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Τουριστικές παγίδες»: Αυτά είναι τα πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του πλανήτη
Ενώ υπάρχουν πολλά τουριστικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο που προκαλούν πραγματικά δέος, από τις κορυφές του Μάτσου Πίτσου μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας, άλλα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν απογοήτευση