Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φαγητό σε 10+1 ταβέρνες στο χωριό!

Κάνουμε στάση για καλό φαγητό σε 11 ταβερνάκια του νησιού!

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2016

Οι κάτοικοι των ορεινών μας περιοχών μάς αποδεικνύουν ότι ξέρουν από καλό φαγητό! Πώς;

Μα φυσικά με τις συνταγές τους και τα πιάτα που μας σερβίρουν στις 11 πιο κάτω ταβέρνες που θα συναντήσεις στα χωριά του νησιού μας!

Μπες στο αμάξι, κάνε την περιήγησή σου στους ορεινούς μας προορισμούς, απόλαυσε τη δροσιά των δέντρων, πιες καθάριο νερό από τη βρύση που θα βρεις στην άκρη του δρόμου και κατάληξε στο τραπέζι μιας παραδοσιακής ταβέρνας όπου θα απολαύσεις τις νοστιμιές του τόπου μας!

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

 

Βαβατσινιά
Πρόκειται για μια κυπριακή ταβέρνα η οποία μας υπενθυμίζει παραδοσιακή κουζίνα και κυπριακή φιλοξενία! Κυριακές και αργίες σερβίρει πλούσιο μεζέ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κεφτέδες, σαλάτα, κολοκύθια με αβγά, χοντρά μακαρόνια με αναρή και χαλούμι, κουπέπια, ξυλοφουρνιστό λευκαρίτικο τταβά, αρνάκι κλέφτικο κ.ά.
(24342780) πλατεία Βαβατσινιάς, επ. Λάρνακας.

 

Κουλτουριάρικο
Στο γραφικό χωριό Γούρρι πρέπει να ανακαλύψεις την παραδοσιακή Ταβέρνα "Το κουλτουριάρικο", η οποία αναδείχθηκε μάλιστα ως η Καλύτερη Ταβέρνα στα Check In Eating Awards 2016. Στο παραδοσιακό, καλαίσθητα διαμορφωμένο περιβάλλον της ταβέρνας, μπορείς να απολαύσεις εκλεκτούς μεζέδες και παραδοσιακά κυπριακά φαγητά.
(99625695 & 22633455) Γρηγόρη Αυξεντίου 40 Α+Β, Γούρρι, επ. Λευκωσίας.

 

Λετύμπου
Για καθαρά κυπριακές, αυθεντικές μεζεδοκαταστάσεις, αλλά και για πιάτα με διεθνές twist και πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, παίρνουμε το δρόμο προς την ταβέρνα Λετύμπου, που όπως είναι φυσικό βρίσκεται στην κοινότητα Λετύμπου της επαρχίας Πάφου.Πριν πάρεις το δρόμο της επιστροφής, δοκίμασε απαραίτητα τα γλυκά του κουταλιού, μα σίγουρα τον τραγανό τους μπακλαβά, που θα πάθεις με αυτόν εξάρτηση.
(26642614) Ελλάδος 40, Λετύμπου, επ. Πάφου.

 

Μουσικός
Είναι τόσο γραφική και τόσο ατμοσφαιρική αυτή η ταβέρνα που θα σε ενθουσιάσει κι εσένα και όλους σου τους φίλους. Απόλαυσε το κλασικό χαλουμάκι σερβιρισμένο ζεστό, δοκίμασε γεύσεις όπως κλέφτικο, σαλιγκάρια, κουνέλι στιφάδο και φυσικά το κολοκάσι της περιοχής που τα σπάει! Μια ταβέρνα για όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα, επαρχία ελ. Αμμοχώστου. Δ-Σ 18.00-23.00 (Ιουν-Σεπ, Δ-Κ 18.00-23.00).

 

Στου Κυρ Γιάννη
Στο Όμοδος θα βρεις και τον Κυρ-Γιάννη ο οποίος προσφέρει αυθεντική κυπριακή κουζίνα, για εκλεκτούς καλοφαγάδες, την οποία θα απολαύσεις σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής! Σημείωσε ότι οι Πέμπτες στου Κυρ-Γιάννη είναι έντεχνες!
(25422100) Όμοδος, επ. Λεμεσού.

 

Συμπόσιο
Μια εκδρομή στο Πελέντρι, το χωριό που βρίσκεται στα ανατολικά της κοιλάδας Καρβουνά-Σαϊττά, απέχοντας μόλις 40 χλμ. από την πόλη της Λεμεσού, είναι ό,τι πρέπει αυτόν τον καιρό! Το χωριό πέρα από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, διαθέτει και μια ταβέρνα άκρως παραδοσιακή. Το «Συμπόσιο» θα σου θυμίσει το σπίτι της γιαγιάς σου και θα σε φιλέψει αρχικά με χωριάτικο κρασί, πριν σου αραδιάσει στο τραπέζι κάθε λογής κυπριακό πιάτο, με χόρτα και φρούτα από το περιβόλι των ιδιοκτητών, ψωμί ζυμωμένο σε παραδοσιακό φούρνο και κοτόπουλα δικής τους εκτροφής! Και ναι, διαθέτει και τζάκι!
(99404348) Προδρόμου 61, Πελέντρι, επ. Λεμεσού.

 

Κατώι
Στο Όμοδος θα πας για να απολαύσεις βόλτες στα γραφικά δρομάκια του χωριού καθώς και γεύσεις σε έναν χώρο εξαιρετικό, ακριβώς όπως ονειρεύεσαι μια παραδοσιακή ταβερνούλα. Εδώ, πέρα από την ποικιλία κρεατικών, το χαλούμι στη σχάρα, τα κολοκυθάκια με τα αβγά κ.ά., αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις είναι το κριθαράκι με μανιτάρι! Απλά υπέροχο!
(25423033, 99674444, 99587842) Ληνού 25, Όμοδος, επ. Λεμεσού.

 

Σάμα
Στο γραφικό χωριό Σπήλια της επαρχίας Λευκωσίας, η ταβέρνα παραδοσιακή ταβέρνα Σάμα θα μας σερβίρει υπέροχους μεζέδες καθόλη τη διάρκεια του Αυγούστου, μια και θα παραμείνει ανοικτή (όπως μας ενημέρωσε μέσω της σελίδας της στο Facebook) προκειμένου να εξυπητρετήσει την εκλεκτή της πελατεία. Στον προσεγμένο της χώρο λοιπόν θα απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες με μόλις €14 το άτομο.
(22519559) Σπήλια, επ. Λευκωσίας.

 

Λουτράκι
Το Λουτράκι θυμίζει Κύπρο αλλά και παράδοση! Θα το βρεις εντός του νεο-ανακαινισμένου αγροτουριστικού Casale Panayiotis στον Καλοπαναγιώτη. Η νέα πρόταση γευστικής εστίασης του καταλύματος έχει να σου προτείνει ένα κομψό εστιατόριο με εκπληκτική θέα και νόστιμη κουζίνα. Δοκίμασε τη λεπτή φέτα λούντζας με πορτοκάλι και σάλτσα με σουτζούκο, νόστιμο μπιφτέκι από αρνίσιο κρέας με χαλούμι και άλλα υπέροχα πιάτα που θυμίζουν μποστάνι!
(22952444) Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

 

Τα Πειραγμένα
Μπορεί αρκετοί να πιστεύουν ότι τα Λύμπια είναι μακριά από τη Λευκωσία ή τη Λάρνακα, αλλά για 15 λεπτά δρόμο, άξιζε το γευστικό ταξίδι! Όμορφη, παραδοσιακή ταβέρνα με το μενού της να αποτελείται από την κλασική ροή μεζέδων, αλλά με γκουρμέ προσέγγιση και πιάτα που εντυπωσιάζουν! Μόνο που για να κλείσεις μια θέση στο χώρο του πρέπει να περιμένεις μέχρις τις 23 του μήνα, οπότε και επιστρέφουν από τις διακοπές τους!
(22524333) Θεοδώρου Μαυροσάββα 15, Λύμπια, επ. Λευκωσίας.

 

Παλιό Σινεμά
Ο Καλοπαναγιώτης έχει να φημίζεται και για το Παλιό Σινεμά του. Την παραδοσιακή ταβένρα που έχει ήδη γίνει το place to be για τους λάτρεις της πατροπαράδοτης κυπριακής κουζίνας, η οποία ζωντανεύει ξανά μέσα από τις συνταγές και τη μαεστρία της Αγγέλας η οποία πραγματικά μεγαλουργεί. Πέστροφα της ημέρας, εποχιακοί μεζέδες, οφτό σε ξυλόφουρνο, σούπες αλλά και η παραδοσιακή σούβλα είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που σερβίρονται. Η ταβέρνα μάλιστα θα είναι ανοικτή όλο τον Αύγουστο.
(99130275) Καλοπαναγιώτης, επ. Λευκωσίας.

 

Βρες περισσότερες επιλογές για ταβέρνες στο βουνό ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close