Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

"Πιατοκαμώματα" για τους καλοφαγάδες

Η νέα κυπριακή ταβερνούλα της Λευκωσίας για οφτό και καλή σχάρα!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2016

Μόνο και μόνο από την ονομασία του, σε παρακινεί να το επισκεφτείς για να ανακαλύψεις όλες τις τσαχπινιές της κουζίνας του. Τα Πιατοκαμώματα είναι όντως μία οικογενειακή ταβερνούλα σε μια γειτονιά της Παλλουριώτισσας, κοντά στην εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία και όμορφα. 

Ο χώρος είναι ζεστός, με μπόλικο ξύλο και αρκετά ρετρό στοιχεία στη διακόσμηση. Έχει μια μικρή βεράντα στην μπροστινή μεριά και πράσινο κήπο στο πίσω μέρος του μαγαζιού ειδικά διαμορφωμένο για εκδηλώσεις. Ο κατάλογός του συμπεριλαμβάνει μια σωστή σειρά ορεκτικών, όπως ταχίνι, τζατζίκι, ταραμοσαλάτα, ελιές, ξιδάτα και σαλάτα, επίσης διάφορα είδη σχάρας και συνοδευτικά. 

Εδώ οι καλοφαγάδες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια ατομική ποικιλία (€9.50) η οποία περιλαμβάνει σουβλάκι χοιρινό, σεφταλιά, σουβλάκι κοτόπουλο, λουκάνικο, χαλούμι, μανιτάρι, παϊδάκι χοιρινό, πατάτες και σαλάτα. Αν, ωστόσο, δεν τρως κρέας, η λύση βρίσκεται στις μερίδες, όπως καλαμαράκι τηγανητό ή στα κάρβουνα, τσιπούρα ή λαβράκι, όλα συνοδευμένα από σαλάτα και πατάτες. 

Κατά τη δική μας επίσκεψη πήραμε για αρχή σαλάτα χωριάτικη (€4.50), τζατζίκι (€1.50) και ταχίνι (€1.50). Αν και τα dips ήταν έτοιμα, εντούτοις ήταν ποιοτικά και επιπλέον χτυπημένα για πιο πολύ γαστρονομική φινέτσα. Η σαλάτα περιείχε ολόφρεσκα λαχανικά και νοστιμότατη φέτα, ενώ το λουκάνικο (€2) και το χαλούμι (€1) που έφτασαν στη συνέχεια επιβεβαίωναν ακόμα πιο πολύ τις σωστές επιλογές προϊόντων. 

Το χοιρινό σουβλάκι ήταν σωστά ψημένο, το κοτόπουλο σουβλάκι μιξ με σεφταλιές (€6.50) στην πίτα ήταν μαριναρισμένο και μαλακότατο, ενώ οι σεφταλιές μυρωδάτες, με σωστή δόση μπαχαρικών και καθόλου βαριές για το στομάχι. Το ίδιο και ο χοιρινός γύρος (€6). Μια ανατολίτικη καινούργια συνταγή που σε ελκύει. 

Το καλοκαίρι κάθε Πέμπτη σερβίρουν οφτόν κλέφτικο, ενώ κάποιες μέρες παίζουν ζωντανή μουσική με επιπλέον χρέωση €2 μόνο στις μερίδες. Κάνουν και delivery. Θα ξαναπήγαινα! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close